۱۴ فروردین ۱۳۸۵، ۱۰:۰۴

نشريه بين‌المللي نفت و گاز :

تحريم نفتي ايران آينده انرژي چين و هند را به مخاطره خواهد انداخت

تحريم نفتي ايران آينده انرژي چين و هند را به مخاطره خواهد انداخت

نشريه بين‌المللي نفت و گاز اعلام كرد : مناقشه هسته‌اي ايران و تاثير آن بر بازار نفت بيشترين مخاطرات را براي آينده انرژي چين و هند به دنبال خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر، تحريم نفتي ايران مخاطرات و پيامدهاي متعددي به دنبال خواهد داشت كه تشديد رقابت براي دستيابي به منابع جديد نفتي از جمله آنها خواهد بود.

به نوشته نشريه نفت و گاز، تقاضاي فزاينده انرژي چين و هند اين دو كشور را به تلاش فراوان براي دستيابي به منابع انرژي بلندمدت و تضمين‌شده واداشته است و در همين راستا اين دو كشور نگاه استراتژيكي به منابع انرژي ايران داشته‌اند كه تحريم خريد نفت ايران بزرگترين شوك به اقتصاد اين دو كشور خواهد بود.

ايران از ديدگاه چين و هند داراي فرصت‌هاي چشمگير و ارزشمند انرژي است و قرارداد 70 ميليارد دلاري شركت سينوپك چين با ايران و پروژه خط لوله گاز ايران به هند نيز در همين راستا صورت گرفته است.

اين گزارش مي‌افزايد، ايران منبع قابل اتكاي انرژي دو غول اقتصادي آسيا، چين و هند، است با اين وجود، ايران به قراردادهاي انرژي با اين دو كشور وابسته نيست، "زيرا ايران بر روي دومين ذخاير بزرگ گاز جهان نشسته است و همچنين ذخاير نفت فراواني دارد".

موقعيت استراتژيك ايران، تمايل اين كشور به قراردادهاي بلندمدت انرژي به منظور توسعه صنعت انرژي داخلي، و ناتواني شركت‌هاي بزرگ نفتي آمريكايي براي حضور در پروژه‌هاي نفت و گاز ايران (به علت تحريم ايران از سوي آمريكا) موجب شده است ايران به "رفيق شفيق" شركت‌هاي هندي و چيني تبديل شود.

نشريه نفت و گاز معتقد است تحريم اقتصادي ايران از سوي شوراي امنيت سازمان ملل متحد بعيد به نظر مي‌رسد، زيرا چين مي‌تواند قطعنامه تحريم ايران را وتو كند و هند نيز نارضايتي خود را از تحريم ايران آشكار خواهد ساخت.

با وجود اين،‌ به نظر مي‌رسد چين در مورد پرونده هسته‌اي ايران منتظر واكنش روسيه است؛ بي‌گمان روسيه تمايلي به تضمين بلندمدت امنيت انرژي چين ندارد.

نشريه نفت و گاز تصريح مي كند: روسيه نشان داده است كه شريك قابل اعتنايي نيست. در ماجراي قطع صادرات گاز اين كشور به اروپا، كشورهاي اروپايي نيز فهميدند در اتكاي صرف به منابع انرژي روسيه اشتباه كرده‌اند و اكنون به دنبال منابع جايگزين و رقيب براي روسيه مي‌گردند.

ايران يكي از منابع انرژي جايگزين براي اروپا است، اما اعمال تحريم اقتصادي عليه اين كشور اروپايي‌ها را از يك رقيب تازه‌نفس براي نفت و گاز روسيه محروم مي‌سازد.

از ديدگاه نشريه نفت و گاز، در صورت اعمال تحريم‌هاي اقتصادي عليه ايران ماهيت متزلزل خاورميانه به عنوان منبع اصلي نفت و گاز بار ديگر در كانون توجه قرار خواهد گرفت.

در اين صورت، شركت‌هاي معظم بين‌المللي نفت و گاز كه حضور فعالانه‌اي در مناطق نفت‌خيز خاورميانه دارند به سمت حوزه‌هاي نفتي آمريكاي لاتين و آفريقا سوق داده خواهند شد.

کد خبر 306994

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha