به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از رايزني فرهنگي سفارت ج.ا.ايران در آنكارا، همايش "قونيه، الگوي يك شهر اسلامي" با حضور دانشمندان آمريكائي به همراه گروهي 15 نفره از دانشمندان ترك در قالب سمپوزيومي باعنوان "قونيه الگوي يك شهر اسلامي" با نگرشي بر فهم جهاني شدن برگزار شد.
ديدگاهي كه در اين سمپوزيوم مورد نقد و بررسي قرار گرفت موفقيت دولتهاي مردمي قرن20 و ادامه آن در قرن حاضر و شهرهاي نمونه قرن 21 به عنوان الگوي شهرهاي قرن آينده بود.
در اين سمپوزيوم شهردار قونيه، طاهر آكيورك، ضمن ايراد سخنراني از اهميت پرداختن به شهر فرهنگي قونيه در دوره اي كه جهان هر لحظه در معرض مجادله قرار دارد سخن گفت.
وي افزود: از زمانهاي قديم اين شهر بستر پرورش فرهنگهاي مختلف در كنار يكديگر بوده و زندگي مسالمت آميز اديان و مذاهب گوياي اين واقعيت است كه نقش قونيه در استحكام پيوند دوستي و مودت تمدن هاي ديگر بي همتاست و اين شهر به عنوان حامي صلح نه براي تركيه بلكه براي سرتاسر جهان بوده و قونيه از همه نظر ارزش بررسي و مطالعه را دارد.
گنبد مزار مولوي در شهر قونيه
شهرداري شهر قونيه با اجراي برنامه هاي مختلف فرهنگي و اجراي طرح " مثنوي" بزرگترين اثر مولانا از سوي اتحاديه نويسندگان تركيه موفق به دريافت جايزه ويژه گرديد.
نظر شما