۲۳ فروردین ۱۳۸۵، ۲۰:۰۹

مركز اسناد و مطالعات راهبردي فلسطين و خاورميانه منتشر كرد :

مقالات برگزيده كنفرانس بين المللي رسانه هاي عربي و اسلامي در حمايت از ملت فلسطين

مقالات برگزيده كنفرانس بين المللي رسانه هاي عربي و اسلامي در حمايت از ملت فلسطين

كتاب «مقالات برگزيده كنفرانس بين المللي رسانه هاي عربي و اسلامي در حمايت از ملت فلسطين» مجموعه مقالاتي است كه در سال 1382 در كنفرانسي كه در همين رابطه از سوي شبكه تلويزيوني لبناني "المنار" برگزار شده بود است تهيه شده و بوسيله "عبدالله آل بوغبيش" به فارسي برگردان و نوبت اول آن در پائيز سال 1384 در مركز اسناد و مطالعات راهبردي فلسطين و خاورميانه در شمارگان 3000 نسخه منتشر شده است.

خبرگزاري مهر - گروه بين الملل : امروزه با پيشرفت علم و تكنولوژي  و پيچيده تر شدن جوامع، افكار عمومي نقش به سزايي در تحولات سياسي ايفا مي كند. افكار عمومي را مي توان يكي از قويترين سلاحها براي برخورد با مسائل و مشكلات روزمره اي دانست كه جامعه بشري با آن رو به روست. به همين منظور قدرتها، گروهها و سازمانها براي پيشبرد اهداف مشروع و نامشروع سعي در تاثيرگذاري بر آن دارند. حال با اين اوصاف و با عنايت به قوي و كارآمد بودن اين مساله تنها كساني مي توانند در جامعه تاثير گذار باشند كه بتوانند بر افكار عمومي تسلط داشته و آن را جهت دهند و تنها كساني مي توانند به چنين موفقيتي نايل آيند كه مواد خام يعني همان معلومات يعني و اطلاعات را براي تغذيه افكار اجتماع فراهم آورند.

امروز بخش اعظمي از اين اطلاعات از سوي رسانه هاي جمعي تهيه و فراهم مي شود و كساني كه از چنين اطلاعاتي برخوردار بوده و آنها را در اختيار داشته باشند مي توانند اين افكار را شكل داده و از آن در جهت منافع خود بهره برداري كنند.

بدون شك صهيونيستها امروز در فلسطين و جهان از چنين تواني برخوردارند و بخش عمده  مظلوميت ملت فلسطين مربوط به لاپوشاني اخباري است كه از سوي رسانه هاي وابسته به محافل صهيونيستي صورت مي گيرد.

در همين راستا و براي مقابله با اين توطئه سازمان يافته در 18 /9 2003 (1382) شبكه تلويزيوني المنار اقدام به برگزاري همايشي با موضع "نقش رسانه هاي عربي و اسلامي در حمايت از ملت فلسطين" نمود كه گزيده اي از مقالات ارائه شده در آن از سوي مركز اسناد و مطالعات راهبردي فلسطين و خاورميانه به فارسي برگردان و تحت عنوان مقالات برگزيده كنفرانس بين المللي رسانه هاي عربي و اسلامي در حمايت از ملت فلسطين، به كتاب تبديل شد.

اثر حاضر از چهار فصل تشكيل شده كه هركدام از فصول نيز به نوبه خود يك يا چندين مقاله را از صاحبان قلم در اين حوزه در جهان عرب در خود جاي داده است.

فصل اول كه به لحاظ تعداد مقالات بيشترين عناوين را به خود اختصاص داده است شامل 4 مقاله از صاحبان قلم جامعه روشنفكران عربي شامل "فهمي هويدي" روزنامه نگار نامي مصري، "سيد حسن فضل الله" از اعضاي جنبش حزب الله و عضو هيئت مديره شبكه تلويزيوني المنار ، "حسن الباش" شاعر ، منتقد و نويسنده فلسطيني و همچنين "جواد مرقه "رئيس اتحاديه تهيه كنندگان عرب مي باشد.

مبارزه با اشغالگري در اطلاع رساني عربي، محورهاي گفتمان رسانه اي براي ارائه تصوير واقعي مبارزه اشغالگران، عادي سازي رسانه اي و ضعف اصلاح سازي ، توليدات رسانه اي و نقش آن در حمايت از مبارزات ضد اشغال از جمله عناويني هستند كه در اين فصل مورد بررسي قرار مي گيرند.

" نقش اطلاع رساني در نماياندن و معرفي مسئله فلسطين گ مقوله اي است كه در فصل دوم به آن پرداخته مي شود.

اين فصل از دو مقاله تشكيل شده كه نخستين آن به نقش اطلاع رساني در تثبيت فلسطين در ذهن و انديشه نوجوانان  پرداخته است . اين مقاله از سوي استاد "عزت محمد الرشق" سردبير مجله "فلسطين المسلمه" به رشته تحريري درآمده است .  همچنين "مشخصه هاي حقوقي مبارزه با اشغالگران در گفتمان رسانه اي " مقاله ديگري است كه از سوي "محمد سعيد الطيب" وكيل و مشاور حقوقي از عربستان نوشته شده است.

مبارزه با اشغالگران در اطلاع رساني غربي بخشي است كه "محمد جاسم العلي" عضو هيئت مديره شبكه تلويزيوني الجزيره  در آن به بحث گفتمان رسانه اي عربي و اسلامي براي افكار عمومي غرب پرداخته است و اين مطلب محتواي فصل سوم را به خود اختصاص داده است.

فصل چهارم نيز كه مانند فصل نخست اين كتاب نسبتاً مفصل است چهار مقاله پربار و غني را به خود اختصاص داده است "رويا رويي با تبليغات صهيونيسم " مطلبي است كه "صلاح الدين حافظ" روزنامه نگار روزنامه الاهرام مصر در آن به ارائه ديدگاههاي خود پرداخته است و دكتر"حلمي موسي" كارشناس مسائل اسرائيل نيز مطلب مبارزات ملت فلسطين از ديدگاه رسانه هاي اسرائيلي را تشريح كرده است و در ادامه تبليغات صهيونيستي درباره مبارزه فلسطينيان و راهكارهاي پيش روي آنها مطلبي است كه " الشيخ وديع الخازن" نويسنده و روزنامه نگار عرب  در آن به ارائه نقطه نظرات خود پرداخته است .  در پايان نيز "عبدالقار ياسين" نويسنده و روزنامه نگار فلسطيني راهكارهاي تاثير گذاري بر افكار عمومي اسرائيل را مورد بررسي قرار داده است.

کد خبر 308648

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha