۲۳ مهر ۱۳۸۲، ۱۴:۲۹

عضو كميته فني شوراي عالي شهر سازي و معماري در گفتگو با " مهر" :

طرح ساختاري - راهبردي تهران با نگرش نو تدوين مي شود

طرح ساختاري - راهبردي تهران با نگرش نو  تدوين مي شود

عضو كميته فني شوراي عالي شهر سازي و معماري گفت : برنامه زمان بندي تدوين طرح ساختاري - راهبردي تهران به منظور مشخص شدن اصول كلي و شيوه مديريت اين شهر مشخص شده كه با نگرش مدرن و مشاركت جويانه تنظيم مي شود .

دكتر سيمين حناچي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي " مهر " افزود : با توجه به ناكار آمدي طرحهاي جامع كه در 15 سال گذشته  براي بيشتر شهرهاي كشور تدوين شد ، از اين پس به جاي تدوين و تهيه طرح جامع براي تهران طرح ساختاري و راهبردي با نگرش نو و مدرن به پديده شهر به عنوان يك موجود زنده و پويا در شوراي عالي شهرسازي و معماري دنبال مي شود .

وي ادامه داد : در 15 سال گذشته همه طرحهاي توسعه شهري بر اساس نظام سنتي و خطي با تعيين اهداف از پيش تعيين شده براي توسعه شهر تدوين شده است كه با توجه به پويايي و تحول مداوم در شهرها اين طرحها نتوانسته پاسخگوي نيازهاي روز شهروندان  باشد و از انعطاف لازم در برابر خواسته هاي شهر و شهروندان برخوردار نبوده است .

وي گفت : با توجه به ناكارآمدي طرحهاي جامع و توسعه شهري در گذشته از اين پس طرح ساختاري و راهبردي شهر تهران با نگرش نوين و با تاكيد بر نقش مشاركت جويانه مردم در تحولات شهري تدوين مي شود .

وي ادامه داد : طرح ساختاري و راهبردي تهران چارچوبهاي كلي و سياستگذاري كلان شهر را مشخص مي كند و به هيچوجه به جزئيات برنامه ها نمي پردازد .

وي افزود : در طرح ساختاري - راهبردي تهران نگرش كلي به مسائل ، نگرش كمي و آماري نيست ،  بلكه به كيفيت طرحها و مطلوبيت فضاها توجه مي شود به طوري كه سيماي شهر و ارتباط انسانها و فعاليت آنها در اين طرح بسيار بيشتر از قبل مورد توجه قرار مي گيرد.

وي اضافه كرد: مسئله خواسته ها و نيازهاي شهروندان و نقش مشاركتي آنها در توسعه و بهبود وضع زندگي در اين شهرها يكي از مسائل فراموش شده در برنامه ريزي هاي گذشته است كه اكنون با فعاليت شورا ها و افزايش نقش مردم، اين مسئله به شكل پر رنگتري در برنامه ريزي هاي شهري مورد توجه قرار مي گيرد. 

وي گفت : شهر تهران به علت وجود امكانات زندگي بهتر نسبت به شهرهاي ديگر در سالهاي اخير به شدت شلوغ شده و وسعت يافته است به همين علت مشكلات فراواني مانند ترافيك ، حاشيه نشيني ، بافت فرسوده و قديمي و مشكلات ناشي از كمبود راهها و شبكه معابر در اين شهر به وضوح مشاهده مي شود كه براي مقابله با اين پديده ها بايد برنامه هاي اجرايي دقيق داشته باشيم .

وي افزود: تقريبا تمام دستگاههاي اصلي تصميم گيري كشور در تهران هستند ، نيمي از محصول ناخالص ملي در تهران  توليد مي شود ، 40 درصد صنايع كشور و يك سوم دانشگاهها و موسسه هاي آموزش عالي در اين شهر است بنابراين در صورتي كه به تمركز زدايي به عنوان يك سياست اجرايي مدون و اساسي برخورد نكنيم نمي توانيم براي رفع مشكلات تهران راه حل مشخص ارائه كنيم .  

وي افزود : بر اساس ماده 136 برنامه سوم توسعه ، شهرداري و شوراي شهر مسئوليت مديريت و اداره شهرها را به عهده دارند به همين علت در برنامه ساختاري - راهبردي تهران براي افزايش اختيارات اين مجموعه و تقويت جايگاه آنها به عنوان سياستگزار و مدير اصلي شهر برنامه ريزي مي شود .

وي ادامه داد : شهرداري تهران به عنوان كلان ترين مجموعه مديريتي در هر شهر بايد مسئوليت و اختيارات لازم را براي اداره همه نهادهاي خدماتي در شهر بر عهده داشته باشد به طوري كه براي تقويت جايگاه اين نهاد سياستگزاري و هدايت  همه مسائل شهري و اعتبار مربوط به آنها در اختيار شهرداري قرار مي گيرد.

وي گفت : برنامه هاي اجرايي و جزئي توسعه شهر در طرحهاي تفضيلي لحاظ مي شود كه باتوجه به تغيير اساسي در نگرش برنامه ريزي شهري به جاي برنامه هاي تفضيلي شهر كه همه شهر را به صورت يكجا مورد توجه قرار مي دهد از اين پس طرحهاي موضعي و موضوعي در دستور كار قرار مي گيرد كه بر اساس طرح كلي ساختاري و راهبردي شهر از سوي شهرداري و شوراي شهر تهيه و تصويب مي شود .

 دكتر حناچي افزود : در طرحهاي موضوعي يك موضوع مشخص مانند ترافيك در شهر مورد بررسي قرار مي گيرد و برنامه هاي اجراي براي آن تعيين مي شود و در طرحهاي موضعي نيز يك بخش كوچك از شهر مانند يك منطقه يا يك شهرك به عنوان يك موضع مد نظر قرار مي گيرد و براي توسعه و رفع مسائل آن برنامه ريزي مي شود .

کد خبر 30925

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha