محمد حسين كاوياني در گفت و گو با خبر نگار اقتصادي مهر با اشاره به عدم استقبال كشاورزان از كشت پنبه افزود: ميزان استقبال كشاورزان براي انعقاد قرارداد با ادارات كشاورزي براي كشت پنبه امسال بهدليل مشكلات كشت و صنعت اين محصول و عدم صرفه اقتصادي توليد پنبه در مقايسه با سالهاي گذشته كاهش يافته است .
وي با اشاره به كاهش 20 تا 30 درصدي سطح زير كشت پنبه در سالجاري، گفت : امسال سطح زير كشت پنبه در سراسر كشور با 30 درصد كاهش در مقايسه با سال گذشته به 130 هزار هكتار خواهد رسيد .
كاوياني با اظهارنگراني ازكاهش توليد پنبه و در نتيجه عدم تامين نياز صنايع نساجي در سالجاري، تصريح كرد: امسال قطعا كمتر از نياز صنايع نساجي پنبه توليد خواهد شد .
مدير عامل صندوق پنبه ، عدم ارائه بهموقع راهكارهاي حمايتي وزارت جهاد كشاورزي از كشاورزان را موجب عدم استقبال آنان براي كشت پنبه دانست و تاكيد كرد: عليرغم خريد تضميني 20 درصد وش توليدي كشاورزان توسط سازمان تعاون روستايي در سال 84 اما تاخير و عدم پرداخت بهموقع پول كشاورزان موجب دلسردي آنان و در نتيجه فروش بخش اعظم محصول توليدي به دلالان با قيمتهاي پايين تر از نرخ خريد تضميني (370 تا 380 تومان ) شد .
كاوياني نرخ خريد تضميني پنبه در سالجاري را با 7 تا 8 درصد افزايش در مقايسه با سال 84 كيلويي 450 تومان اعلام كرد و افزود: اين در حالي است كه تمامي هزينه هاي جانبي مانند قيمت سم ، كود، دستمزد كارگر متاسفانه در سال گذشته بيش از 7 تا 8 درصد افزايش يافته كه بدين ترتيب كشت پنبه براي كشاورزان صرفه اقتصادي نخواهد داشت .
وي اظهار اميدواري كرد كه تا دهه اول ارديبهشت ماه استقبال كشاورزان براي كشت اين محصول افزايش يابد .
نظر شما