۲۰ فروردین ۱۳۸۵، ۱۴:۳۲

سرمربي تيم فوتبال پرسپوليس :

براي قهرماني در جام حذفي هيچ قولي نمي دهم/ در ايران همه ديوانه فوتبال هستند

براي قهرماني در جام حذفي هيچ قولي نمي دهم/ در ايران همه ديوانه فوتبال هستند

سرمربي تيم فوتبال پرسپوليس با بيان اينكه هدفش قهرماني اين تيم در آسياست گفت: هيچ قولي براي قهرماني در رقابتهاي جام حذفي نمي دهم.

 به گزارش خبرگزاري" مهر" آري هان در مصاحبه اي با سايت خبري باشگاه پرسپوليس به سوالات مطرح شده پاسخ گفت. ماحصل اين گفت و گو را در زير مي خوانيد:

* بازگشت آري هان بعد از 12 سال به ايران براي همه فوتبالدوستان ايراني اتفاق جالب و پر سر و صدايي بود. چگونه شد كه به پرسپوليس آمديد و مهمتر اين كه اينجا چه هدفي را تعقيب مي كنيد؟

هان: وقتي اطلاعاتي كه درباره فوتبال حال حاضر ايران داشتم را با 12 سال قبل مقايسه مي كردم به اين نتيجه رسيدم كه فوتبال شما پيشرفت زيادي كرده. وقتي هم كه با پيشنهاد پرسپوليس مواجه شدم تحقيقات بيشتري كردم. پرسپوليس در ايران و آسيا اسم بزرگي دارد و يك تيم باشگاهي معمولي نيست. در آن زمان كه بحث حضورم در پرسپوليس مطرح شد تيم در رده دهم جدول بود. با اين وجود من در صحبت هايي كه با مدير عامل پرسپوليس داشتم، به نكته جالبي برخوردم و آن چيزي نبود جز داشتن يك هدف مشترك به نام قهرماني در جام باشگاه هاي آسيا. من هم با مد نظر قرار دادن چنين هدفي بود كه استارت زدم و اميدوارم كه با كمك همه، از كاركنان باشگاه گرفته تا بازيكنان و هواداران بتوانيم تيم پرسپوليس را قهرمان آسيا كنيم. هدف اصلي ما اين است كه با  حرف زدن نمي شود به نتيجه رسيد. بايد كار كرد و زحمت كشيد.

* حالا از انتخاب پرسپوليس راضي هستيد؟!

هان: وقتي مي توانم راضي باشم كه بتوانم پرسپوليس را از وضعيتي كه داشته خارج كنم. من مي دانستم كه به كجا و چه تيمي مي آيم و چه بايد بكنم. شناختم از فوتبال ايران هم در زماني كه مربي تيم ملي چين بودم بيشتر شد. سطح فوتبال شما بالا رفته. همين كه ملي پوشان ايراني در تيم هاي اروپايي و بويژه آلمان مي درخشند، نشان از كلاس فوتبال شما دارد و اين كه پيشرفت خوبي داشته. آن چيزي كه من در همين مدت كوتاه به آن دست يافته ام اين است كه در ايران همه ديوانه فوتبال هستند. حتي آدم هايي هستند كه برايشان تيم ملي، پرسپوليس يا استقلال اهميت خاصي دارد. به طور كلي عوامل متعددي دست به دست هم داد كه به ايران بيايم و هدايت پرسپوليس را قبول كنم. در مجموع انتخاب پرسپوليس براي خودم هم جالب بود. البته بايد بگويم كه ابتدا مردد و دو دل بودم كه شروع بكار كنم يا نه اما وقتي در دبي به پيشنهاد مدير عامل پرسپوليس اوكي دادم همه چيز تمام شد.

 * اما وقتي بعد از يك سفر چند روزه به ايران براي مدتي كوتاه به هلند برگشتيد شايعات زيادي منتشر شد كه همگي يك پيغام را داشت؛ «آري هان بر نمي گردد!»

هان: هيچ وقت ديرنيامدم. اصلاً قرار نبود كه من سفري چند روزه به ايران داشته باشم اما بعد از توافق در دبي براي اين كه حسن نيت ام را نشان بدهم، آمدم و يك بازي را هم ديدم. اتفاقاً من سر موقع هم آمدم. وقتي هم كه به هلند و آلمان برگشتم فهميدم كه شايعات زيادي منتشر شده. مدير عامل پرسپوليس و محسني در تماس هايي كه داشتند گفتند كه در ايران چه جوي حاكم شده است. آنها گفتند كه در ايران خيلي ها باورشان نمي شود كه تو با پرسپوليس قرارداد بسته اي. من هم طبق توافق قبلي در اول مارس به ايران آمدم. بدون هيچ مشكل و خلف وعده اي.

* ماجراي پيشنهاد آفريقاي جنوبي از چه قرار بود. صحت داشت؟!

 هان: من آدمي هستم كه به حرف خودم اعتقاد دارم و به آن احترام مي گذارم. به همين خاطر هم دوست دارم ديگران هم به حرفي كه مي زنند پايبند باشند و روي حرفشان بايستند. علاوه بر آن ما ورزشكار هستيم و بايد يكسري مسايل را بيشتر رعايت كنيم. من به شدت در كارم از اين شاخه به آن شاخه پريدن پرهيز مي كنم و هميشه سعي دارم به تعهداتم پايبند باشم. پيشنهاد آفريقاي جنوبي هم صحت داشت. آنها پيشنهاد اوليه را از طريقي به اطلاع من رساندند ولي همه چيز در همان حد باقي ماند.

* در اين مدتي كه سرمربي پرسپوليس شده ايد به چه ميزان شناختي از بازيكنان تيم دست يافته ايد. فكر مي كنيد مشكل اصلي شما با آنها از لحاظ فني چيست؟!

 هان: مشكلي كه وجود دارد منحصر به بازيكنان تيم پرسپوليس نيست بلكه مشمول اكثر تيمهاي آسيايي مي شود. به طور كلي فلسفه فوتبال هلند با آسيا و ايران يك تفاوت اساسي دارد و آن اين است كه در ايران و آسيا به پا به توپ شدن خيلي اهميت مي دهند در حالي كه اين نكته در فوتبال اروپا اصلاً مطرح نيست. در فوتبال روز دنيا پاسكاري سريع، در فضاي خالي حركت كردن و طي كردن يك مسير صحيح در زمين از سوي يك بازيكن يك اصل اوليه است كه متأسفانه در فوتبال ايران كمتر به آن توجه مي شود. بازي بدون توپ خيلي مهم است كه بازيكنان فوتبال شما حسابي از آن غافل هستند. بازيكنان ايراني به طور ذاتي علاقه خاصي به بازي انفرادي دارند كه بايد اين توانايي را در قالب تيمي بكار گرفت. ما بايد يك همبستگي تيمي در پرسپوليس ايجاد كنيم و اين اصل ساده را جا بيندازيم. بايد خطوط سه گانه را سازماندهي كنيم و بين مدافعان، هافبك ها و مهاجمان ارتباطي خوب و منطقي برقرار كنيم. در فوتبال اين تيم است كه اهميت دارد نه فرد. وقتي بازيكني دريبل هاي قشنگ و تماشايي بزند اما تأثيري در كار تيمي نداشته باشد كارش براي من هيچ ارزشي ندارد. در فوتبال هيچ حركتي نبايد بدون دليل باشد و من سعي دارم آنقدر در اين زمينه ها با بازيكنان كار كنم تا اين موضوع را در ذهنشان جا بيندازم كه بدانند يك فوتباليست بايد با فكرش بازي كند و بدرستي از توان بدني و خلاقيت ذهني اش استفاده كند. طوري كه در اهداف تيمي مؤثر باشد نه براي خودش!

* حالا فكر مي كنيد همين نفراتي كه حالا شاگرد شما هستند تا چه اندازه تاكتيك پذير باشند؟!

 هان: بايد با آنها كار كرد. بعضي از آنها با مسايلي غريبه هستند كه احساس مي كنم بايد زمان بيشتري صرف شود تا به درك متقابل برسيم. ما بايد آنها را تست كنيم. از نظر فني آنها خوب هستند. فوتباليست هاي ناكارآمدي نيستند اما بايد خودشان را با تيم وفق دهند. البته نه همه آنها!

 * يعني اين كه بعضي ها را نمي خواهيد؟!

 هان: من براي حفظ انسجام تيمي هم كه باشد چنين حرفي را نمي زنم. يعني حالا وقت اين حرفها نيست. در هر حال ما بازيكنان را در تمرينات و بازي ها زير نظر داريم و هر زمان كه وقت اش رسيد درباره ماندن يا رفتن آن ها تصميم مي گيريم.

 * وقتي مقابل برق شيراز و استقلال آنگونه ظاهر شديد، بعضي ها تصور كردند كه اين نمايش ها از پرسپوليس شانسي بود. اما مقابل ملوان ثابت كرديد كه در اين مدت كوتاه واقعاً در پرسپوليس تأثيرگذار بوده ايد؟!

هان: خوشحالم كه آنها (بازيكنان) توانستند بخشي از افكار من را در اين زمان كوتاه پياده كنند. مهمتر از آن خوشحالم كه مردم هم حضورم را در اين مدت كوتاه تأثيرگذار مي دانند. اين وسط فقط دو نفر هستند كه اصلاً از وضعيت فعلي پرسپوليس راضي نيستند!

* چه كساني؟!

هان: من و يونگ. آن چيزي كه مد نظر ماست با اين تيمي كه فعلاً مي بينيد خيلي فرق مي كند.

* نكته اي كه در پرسپوليس به چشم مي آيد جوانگرايي است كه ظاهراً توجه خاصي به آن داريد. شما و يونگ در برخي مقاطع حتي فرصت دادن و شناسايي توان فني بازيكنان جوان تيم را به نتيجه ارجعيت داديد. در حالي كه منطقي بود كه در بدو ورود به ايران فقط كسب نتايج خوب را در اولويت قرار دهيد؟!

هان: قبل از من بورا (ميليوتينوويچ) سرمربي تيم ملي چين بود. او فقط به نتايج اهميت مي داد. فلسفه فوتبالش اين بود اما من ايده ديگري دارم. نه اين كه نتيجه برايم مهم نباشد بلكه هدفم اين است كه فلسفه خودم را بتوانم پياده كنم و بعد به هدف برسم. الان من به دنبال اين هستم كه كيفيت فني تيم، بازي به بازي بهتر شود. علاوه بر آن من و يونگ به عملكرد بازيكنان در تمرينات توجه مي كنيم و اين هدف كه بازيكنان مسن كنار بروند و جوان ها روي كار بيايند را تعقيب نمي كنيم. اعتقاد ما اين است كه جوانترها در كنار با تجربه ها رشد كنند و تلفيقي از اين دو طيف را در اختيار داشته باشيم. ما مي خواهيم توان انفرادي آنها در اختيار سيستم و تاكتيك تيمي باشد. نتيجه هم مهم است. نمي تواند مهم نباشد اما من مي توانم تأكيد كنم كه نتايج بازيهاي جام حذفي بمراتب مهم تر از ليگ است.

* به همين علت بود كه در كيش تمرينات فشرده را در دستور كار قرار داديد. آن هم در هفته اي كه قرار بود به مصاف صبا باتري برويد و بلافاصله هم ميزبان ابومسلم باشيد؟

هان: اينطور هم نبوده كه دوست نداشته باشم در اين بازي ها پيروز شويم. من دوست ندارم كه تيم از پيروزي محروم شود. طبيعي است كه ضمن پياده كردن اهداف كلي به فكر برد هم باشم تا دهان همه بسته باشد نه اين كه پرسپوليس نتيجه مطلوب را نگيرد و از مربي و بازيكن تا باشگاه و طرفداران همه مورد سوال قرار بگيرند. با اين وجود نمي توانم كتمان كنم كه جام حذفي برايم خيلي خيلي مهمتر از ليگ است. برنامه اي هم كه در كيش داشتيم جام حذفي را نشانه مي رفت. اميدوارم كه ما بتوانيم تا آن روز به اهدافي كه داريم برسيم. اين وسط نقش بازيكنان خيلي مهمتر از تلاشي است كه من، يونگ و استيلي انجام مي دهيم.

* قول قهرماني مي دهيد؟!

هان: بايد سعي كنيم، تلاش كنيم و زحمت بكشيم نه اين كه بنشينيم و فقط حرف بزنيم و بي جهت وعده و وعيد بدهيم. نه! من قول قهرماني نمي دهم. هر كسي هم كه در فوتبال قول مي دهد دروغ مي گويد. قهرماني در جام حذفي مثل رياضي دو، دو تا نيست كه من بگويم مي شود 4 تا و بعد هم بگويم پرسپوليس را قهرمان مي كنم. همه چيز بستگي به افكار ما مربيان، تلاش بازيكنان و شرايطز بعدي دارد. داوري، زمين و شانس هم اين وسط دخيل هستند. اتفاقاتي در فوتبال مي افتد كه اصلاً نمي شود پيش بيني كرد. نكته ديگري كه به آن رسيده ام اين است كه تفاوت سطح توان فني تيم هاي ايراني نسبت به يكديگر زياد نيست. با اين كيفيت هم اكثر تيم ها نزديك به هم هستند و اين خود يكي از ويژگي هاي مثبت ليگ ايران است كه در هيچ ديداري نمي توان يك تيم پيروز ميدان را قبل از شروع نبرد حدس زد.

 * برقراري نظم و ديسيپلين هم موضوع ديگري است كه در پرسپوليس سخت بدنبال پياده كردن آن هستيد. در اين خصوص هم حتي حاضر شده ايد نتيجه گيري را فداي برقراري نظم كنيد. مثل جريمه اي كه براي انصاريان و رهبري فرد در نظر گرفتيد و نيمكت نشيني معدنچي و ماماني در بازي با صبا باتري كه قرار بود در تركيب اصلي باشند!

 هان: هميشه گفته ام كه براي من تيم مهم است نه فرد. اين را هم بعد از يك عمر مي دانم كه اگر در تيمي نظم نباشد امكان رسيدن به موفقيت وجود ندارد. بنابراين من تحت هيچ شرايطي نمي توانم با بي نظمي ها كنار بيايم. حتي حاضرم دو بازيكن اصلي تيم را قبل از بازي روي نيمكت بنشانم، به يك هفته تمرين و برنامه اي كه پياده كردم پشت پا بزنم اما جلوي بي نظمي را بگيرم. حالا اين وسط مهم نيست كه چه كسي بي نظمي كرده. ملي پوش يا ستاره تيم هم كه باشد بايد تابع نظم تيمي باشد. اتفاقاً من هميشه در جلسات تيمي قبل از هرچيز به دو نكته اشاره مي كنم: «سازماندهي تيمي و نظم و ديسيپلين».

 * پس اين برخوردها ادامه دارد؟!

هان: بايد كاري كرد كه بازيكنان تابع دستورات و قوانيني باشند كه مربي در نظر مي گيرد. هدف ما هم چيزي نيست جز همكاري مشترك. من مي گويم همه بايد اين برنامه را اجرا كنند. حالا وقتي بازيكني خودسرانه نظم را مختل كرده و موجب تضييع حق ديگران مي شود چه بايد كرد؟! بايد برخورد كرد تا حساب كار دستشان بيايد.

* حتي به قيمت از دست دادن نفرات اصلي تيم؟

هان: به هر قيمتي كه باشد. بي نظمي يعني چي؟! من نمي توانم اين چيزها را تحمل كنم. اتفاقاً فكر مي كنم با اين برخوردها به بازيكن كمك مي كنم تا با خيلي چيزها آشنا شود. اگر هم بازيكنان پرسپوليس بعد از جريمه شدن اعتراض نمي كنند به اين خاطر است كه مي دانند تخلف كرده اند. به طور كلي در فوتبال شش، هفت نفر هستند كه مي توانند آزادانه تر از بقيه تيم رفتار كنند.

* جالب است! اين شش، هفت نفر چه كساني مي توانند باشند؟!

 هان: (مي خندد) مارادونا، پله، زيدان، كرويف، پلاتيني و رونالدينهو. آنها هر كاري كه دلشان خواست انجام بدهند عيبي ندارد!

* از بزرگان تاريخ فوتبال ياد كرديد. حتماً مي دانيد كه آري هان با كسب ده جام بين المللي از اين لحاظ پرافتخارترين بازيكن تاريخ اروپا است. حال بماند كه در ليگ و جام حذفي هلند و بلژيك هم بيش از 6 جام را فتح كرديد؟!

هان: بله. اين جام ها را بردم. مي توانم بنشينم و ساعت ها درباره آن افتخارات صحبت كنم اما من هميشه وقتي درباره گذشته ها از من سوال مي شود ياد 6 فينالي مي افتم كه در آن بازنده شديم. 2 بار با آژاكس در فينال باختم، 2 بار با اشتوتگارت و 2 بار هم مافياي فوتبال مانع از قهرماني تيم ملي هلند در جام جهاني 74 و 78 شد. باور كنيد دقيقاً يادم نيست كه در چند جام بين المللي و اروپايي قهرمان شدم اما 6 فينالي كه باختم را هيچ وقت فراموش نمي كنم. البته هر جا كه مي روم درباره اين افتخارات صحبت مي شود. سايت هاي اينترنتي هم در اين باره آمارهايي را منتشر مي كنند كه بعضاً اشتباه است. برايم جالب بود كه بعد از سالها گلي كه در جام جهاني به دينوزوف زدم به عنوان يكي از گلهاي برتر قرن شناخته شد. يادم هست دو بار هم مقابل فوتبال ايران قرار گرفتم و اتفاقاً هر دو بار هم برديم. يك بار در جام جهاني آرژانتين كه بازيكن بودم و يك بار هم در جام ملت هاي آسيا كه مربي تيم ملي چين بودم. حيف شد. ما بايد در جام ملت ها قهرمان آسيا مي شديم. اگر مي گذاشتند مي توانستم بيش از يك ميليارد آدم را در چين به افتخاري برسانم كه هرگز به آن نرسيده بودند. البته چين فقط دو بار فيناليست بازي هاي آسيايي شد. يكبار در زماني كه من مربي آنها بودم و دفعه اول هم ظاهراً مربوط به زماني مي شد كه فقط 6 تيم، 20 سال قبل از جام ملت هاي 2004 در مسابقات آسيايي شركت كرده بودند. البته ما توانايي قهرماني در آن جام را داشتيم و حقمان هم چيزي جز قهرماني نبود اما كنفدراسيون آسيا دوست نداشت چين حتي به فينال برود. همه دنيا مي دانند كه سعيد كميل حق ما را خورد. در آن ايام من حتي با ولاپان درگيري رسانه اي پيدا كردم. نمونه اش بازي با ايران در نيمه نهايي بود كه داور از دادن كارت قرمز به بازيكن شما كه دو كارت زرد گرفته بود خودداري كرد. فيلم آن بازي هست. برويد ببينيد كه بازيكن شما دو كارت گرفت اما داور او را اخراج نكرد. آنها حتي نمي خواستند كه ما ايران را ببريم و به فينال برسيم چه رسد به اينكه بخواهيم قهرمان آسيا شويم.

* مثل اينكه ناكامي در فينال جام ملت هاي آسيا هنوز هم آزارتان مي دهد. اين فينال غم انگيزتر بود يا فينال جام جهاني 74 و 78؟!

 هان: خاطره هاي تلخ و عذاب آور! گفتم كه به قهرماني هايي كه رسيدم توجه نمي كنم اما 6 فينالي كه به ناحق باختيم عذابم مي دهد. در مجموع من آدمي نيستم كه به گذشته ها فكر كنم. اگر اينطور بود كه درباره قهرماني با آژاكس در سوپركاپ اروپا، قهرماني باشگاه هاي اروپا، جام بين قاره اي و ... حرف مي زدم. بگذريم. گذشته ها، گذشته. بايد به فكر فردا بود.

 * قهرماني با پرسپوليس در جام حذفي؟!

هان: مثل اين كه خيلي عجله داريد. برعكس من كه دوست ندارم در دنياي خيالات و تصورات زندگي كنم. بايد صبر كنيد. الان زود است. پس بقيه سوالات بماند بعد از اين بازي ها.

* اما يك سوال ديگر باقي مانده. درباره علي پروين ...

هان: فكر مي كنم اين سوالي باشد كه هميشه از من مي پرسند. خب من چه بايد بگويم. او آنطور كه شنيده ام زحمات زيادي براي پرسپوليس كشيده و فردي است كه بايد احترامش را حفظ كرد. مشكلي هم نيست. فكر مي كنم گذر زمان خيلي چيزها را ثابت كند. به هر حال ما اگر قسمت باشد روزي با هم روبرو مي شويم. آن وقت است كه خيلي چيزها روشن مي شود.

کد خبر 309484

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha