۲۶ فروردین ۱۳۸۵، ۹:۰۴

امروز در تاريخ

امروز در تاريخ

خبرگزاري مهر : امروز شنبه بيست و ششم فروردين سال 1385 هجري شمسي مقارن است با شانزدهم ربيع الاول سال 1427 هجري قمري و برابر است با پانزدهم آوريل سال 2006 ميلادي .

در گذشت عالم جليل القدر فاضل توني :
در چنين روزي در سال 1071 ه ق عالم جيل القدر     ملا عبدالله فاضل توني بشروي دار فاني را وداع گفت . او «وافيه » را در علم اصول به رشته تحريردر آورده است . وي  از جمله شاگردان  ميرزا هاشم اشكوري  بود .

رحلت حاج آقات حسين قمي :
در چنين روزي در سال 1366 ه ق حاج آقا حسين قمي از فضلاي حوزه لميه قم دار فاني را وداع گفت . از آن عالم رباني آثار گرانسنگي در حوزه هاي مختلف علوم اسلامي به جاي مانده   است .

در گذشت آيت الله مدرس يزدي :
در چنين روزي در سال 1391 ه ق آيت الله حاج ميرزا احمد مدرس يزدي دار فاني را وداع گفت . ايشان مدت مديدي را به عنوان مدرس در حوزه علميه مشهد به تدريس  علوم اسلامي مشغول بودند .

در گذشت آيت اله سيد روح الله خاتمي :
در چنين روزي در سال 1409 ه ق آيت الله سيد روح الله خاتمي نماينده ولي فقيه و امام جمعه يزد به ديار حق شتافت . از آن عالم فرهيخته آثاري چند در حوزه هاي مختلف علوم اسلامي به جاي مانده است .

سخنراني تاريخي حضرت امام خميني ( ره )  در قم :
در چنين روزي در  سال 1343 ه ش امام خميني (ره)  در مسجد اعظم قم با ايراد بيانات مبسوطي به افشاء  جنايات رژيم پهلوي در ايران پرداختند .

انتخابات دومين دوره مجلس شوراي اسلامي :


در چنين روزي در سال 1363 انتخبات دومين دوره مجلس شوراي اسلامي برگزار شد . به گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت كشور در اين دوره از انتخابات مجلس شوراي ملي 24143498 نفر واجد شرايط راي دادن اعلام شدند كه از اين ميان كل آراء ماخوذه 15607306گزارش شده است . همچنين در صد شركت مردم در اين دوره از انتخابات 64 مميز 64 صد م اعلام شد .

شهادت خالد اسلامبولي :

در چنين روزي خالد اسلامبولي ضارب انور سادات و از مجاهدان ضد صهيونيسم به در جه رفيع شهادت نايل آمد  . محمد انور سادات  رئيس جمهورمعدوم مصر با امضاء قرار دادي با رژيم صهيونيستي درجهت مشروعيت دادن به  موجوديت رژيم اشغالگر صهيونيستي بر آمد و اين رژيم سرطاني را  به رسميت مي شناخت . همين امر باعث شد كه بسياري از نيروهاي عرب عليه چنين امري موضع بگيرند و سادات را خائن تلقي نمايند . برهمين اساس بود كه عده اي از جوانان مصري در پاسخ به عمل ننگين انور سادات در صدد پاسخ بر آمدند . انور سادات در  سال 1981 ميلادي به دست خالد اسلامبولي ترور شد .
محمد انورسادات درسال 1949 ميلادي با جمال عبد الناصرهمراه شد و پس ازكودتاي افسران جوان مصري به عنوان سخنگوي انقلاب نخستين اعلاميه فرماندهي را براي خبرنگاران خواند. وي پس از ترقي سريع درمشاغل دولتي ، در سال 1960 به رياست مجمع ملي مصر انتخاب گرديد  ودرسال 1964 ميلادي معاون رييس جمهوراين كشورشد. او پس ازمرگ عبد الناصر به  رياست  جمهوري  مصر رسيد  . وي در طول رياست جمهوري خود با امضاي  پيمان ننگين كمپ ديويد با مناخيم بگين  به نوعي رژيم صهيونيستي را به رسميت  شناخت و در صدد صلح با اين رژيم بر آمد . اما اين روش او مورد قبول بسياري از مصريان قرار نگرفت .درششم اكتبر 1981 ميلادي ، هنگاميكه  رئيس جمهور  مصر  در مراسم روز ارتش اين كشور در جايگاه ويژه مشغول سان ديدن از رژه سربازان بود ،  اعدام انقلابي  شد. شرح ماجرا بدين گونه است كه به هنگام  رژه ،  دو افسر ، دو درجه دار و دو سرباز از صف رژه روندگان خارج شدند وبا نارنجك و سلاحهاي خودكار به سوي جايگاه انور سادات حمله بردند كه در اين حمله رئيس جمهوري مصر و 9 تن ديگر كشته شدند و گروهي نيز مجروح گرديدند. پس از بازجويي هاي اوليه ، 24 نفر از عوامل اعدام انقلابي سادات در دادگاه نظامي مصر  محاكمه  شدند.  با ورود متهمان به دادگاه، خالد فرياد كشيد: «انا خالد الاسلامبولي، انا قاتل السادات، انا قاتل الفرعون، انا قاتل الطاغوت، في سبيل الله قمنا، لتبغي رفع اللوا، لا حزب عملنا، نحن للدين فداء، الله اكبر، لااله الا الله، عليها نحيا و نموت، في سبيلها نجاهد، عليها نلقي الله.»سرانجام در چنين روزي در سال  1361، ستوان يكم خالد اسلامبولي، متهم رديف اول و استوار يكم حسين عباس محمد، متهم رديف سوم به اعدام محكوم شدند و به در جه شهادت نايل آمدند  .

وصيتنامه شهيد خالد اسلامبولي :
پدر، مادر، خواهران و برادر عزيزم محمد! السلام عليكم و رحمة الله و بركاته.
بر شما باد التزام به احكام اسلام و عمل به قرآن و ترس از خداوند. من شما را به اطاعت از دستورات خداوند دعوت مي كنم. اميدوارم به خاطر مشكلاتي كه شما را دچار آنها مي كنم، مرا ببخشيد و مورد عفو قرار دهيد. خداوند ما را براي شهادت در راه خود انتخاب و هدايت كرد و ان شاء الله ما و شما را در بهشت در كنار يكديگر جمع خواهد كرد. ...مادرم! ناراحت نباش، چون ما به اذن خداوند در زمره شهدا هستيم. نامه من زماني به شما خواهد رسيد كه در دنياي آخرت قرار داريم.خواهرم انسيه و سميه و برادرم محمد را به خداوند مي سپارم. مبلغ پولي كه نزد خواهرم انسيه است، بين فقرا و مساكين تقسيم شود و فرزندانش فاطمه و مروه با تربيت اسلامي و مقيد به دستورات شرعي تربيت شوند.ما با هم تصميم گرفتيم كه فرعون مصر را به قتل برسانيم تا شايد خداوند به خاطر اين كار، ما را از ننگ دوستي با صهيونيست ها كه دامن ما را گرفته و فساد روحي و اخلاقي سادات و همسرش را در جامعه علني ساخته است نجات بخشد. اشهد انّ لا اله الا الله و اشهد انّ محمدا رسول الله.
خالد احمد شوقي اسلامبولي

تولد لئوناردو داوينچي :

                                                          «لبخند ژوكوند»  اثر مشهور داوينچي  
در چنين روزي  در سال 1452 ميلادي لئوناردو داوينچي نقاش ، مجسمه ساز ، دانشمند و مخترع ايتاليايي به دنيا آمد . داوينچي يكي از انديشمندان و هنرمندان بر جسته جهان غرب است كه با خلق آثار هنري  بسيار توانست شهرت كلاني را براي خود به ارمغان آورد . زيباترين اثر نقاشي او« سن » نام دارد كه آن را در ميلان ترسيم كرده است . تصوير« مريم بر فراز سنگ ها » و
« لبخند ژوكوند»  عناوين مهمترين آثار اويند . وي در يك دوره از عمرخويش به فكر ساخت بالهايي برا ي به پرواز در آمدن انسان  افتاد .

نخستين پرواز با بالن :
در چنين روزي در سال 1784 ميلادي نخستين بالن بر فراز ايرلند به پرواز در آمد .

كشف قطب مغناطيسي :
در چنين روزي در سال 1800 ميلادي جيمز راس قطب شمال  مغناطيسي را كشف كرد .

پايان المپيك :


در چنين روزي در سال 1896 ميلادي نخستين دوره از بازي هاي المپيك به پايان رسيد . نخستين دوره از بازي هاي المپيك در آتن يونان برگزار شده بود .

نخستين صدا روي فيلم :
در چنين روزي در سال 1923 ميلادي براي نخستين بار صدايي روي فيلم شنيده شد .  اين فيلم در سالن نمايش ريالتو تاتر در نيويورك به نمايش در آمد .

نخستين بالگردان :


در چنين روزي در سال 1941 ميلادي براي نخستين بار نخستين بالگردان براي مدت يك ساعت در استنفورد آمريكا به پرواز
درآورد .

كودتاي نظامي در نيجر :
در چنين روزي در سال 1974 ميلادي بر اثر يك كودتاي نظامي در نيجر رييس جمهوراين كشور ،  ديوري ماني از قدرت به كناره رفت .

روز آزادي آفريقا :
 همه ساله چنين روزي به عنوان روز آزادي آفريقا در  كشور هاي مختلف آفريقايي گرامي داشته مي شود.

در گذشت ژان پل سارتر : 
در  چنين روزي در سال 1980 ميلادي ژان پل سارتر فيلسوف بر جسته  اگزيستانسياليست ديده از جهان فروبست . سارتر
فلسفه اي را پرو بال داد كه پيشتر نويسندگاني چون كير كه گارد و داستايوسكي به نوعي به آن پرداخته بودند . وي  اگزيستانسياليسم را اين گونه تعريف مي كند : «وجود انسان مقدم بر ماهيت اوست‏» . در حالي كه ديگر فلسفه‏هاماهيت  موجود را مقدم بر وجود او مى‏دانند . از اين لحاظ از نظر سارتر انسان تنها صاحب اصالت وجود است . از«سارتر» سوال مى‏شود كه خير انسانيت در چيست؟ وي در پاسخ مى‏گويد: آن،چيزى است كه انسان تشخيص مى‏دهد پس وقتى به عنوان مثال تشخيص مى‏دهد كه خيرانسانيت در پيوستن به آئين كاتوليك يا به عكس است اين تشخيص براى اگزيستانسياليسم منطقى صحيح و قابل قبول است. 
   

کد خبر 309628

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha