به گزارش خبرنگار سينمايي "مهر"، عصر امروز مراسم بزرگداشت شهيد آويني با حضورسردار سيد يحيي رحيم صفوي فرمانده كل سپاه ، فاطمه واعظ جوادي معاون ريس جمهور، محمدرضا جعفري جلوه معاونت سينمايي ، محمدآفريده ريس مركز گسترش سينماي مستند و تجربي ، بهروز اثباتي رييس بنياد فرهنگي روايت و جمعي ازهمكاران و خانواده آن شهيد برگزار شد .
در ابتداي اين برنامه فيلمي از شهيد آويني با عنوان مدرسه ي عشق به نمايش در آمد و در ادامه نيز فيلمي با عنوان روايت شيدايي كه درباره زندگينامه اين شهيد بود پخش شد .
پس از پخش اين دو فيلم مجري برنامه مقاله اي از شهيد آويني با عنوان تجديد و تجدد خواند .
در ادامه جعفر گنزالس با اشاره به حضور و پيدايش اسلام در گذشته گفت : من به عنوان يك اسپانيايي كه به دين اسلام روي آورده ام، اين دين را يكي از كاملترين اديان مي دانم كه مي تواند به تمامي سوالات ذهني هر فرد درباره خداي خود و هستي پاسخ دهد .
وي ادامه داد: حضور انقلاب اسلامي توانست اين دين را براي ظهور رساندن كمك كند. اين انقلاب مانند يك نور در دل تاريكي بود و درست از همان روزهاي اول اين انقلاب دشمنان براي نابودي آن شروع به حركت هاي بسياري كردند. به غير از جنگ كه در همان سالهاي ابتداي انقلاب رخ داد، هجوم فرهنگي نيز از طرف كشورهاي مخالف به سمت ايران شروع شد، ولي اين انقلاب با رهنمود هاي دين اسلام توانست از هجوم اين دشمنان در امان بماند .
گنزالس در انتها افزود : اميدوارم با كمك روشنفكران ديني اين انقلاب بتواند به ادامه روند فعلي خود و ترويج اين دين الهي بپردازد .
در بخش ديگر اين برنامه توسط يكي از اساتيد متني از كتاب فتح خون نوشته شهيد آويني اجرا شد .
يكي ديگر از برنامه هاي اين مراسم ميزگردي با عنوان خاطره گويي بود كه با حضور مسعود فراستي منتقد، سيد علي مير فتاح روزنامه نگار و جهانگير خسروشاهي داستان نويس تشكيل شد .
در ابتداي اين نشست، سيد علي ميرفتاح گفت: ميراث ماندگار اين شهيد كتاب ها و فيلم هايي است كه از او به يادگار مانده است . اما متاسفانه كتابهاي ايشان كه با قلم شيوا و بليغي نوشته شده است كم خوانده مي شود. ما با طرفداري از آويني به جايي نخواهيم رسيد، بلكه بايد آثار ايشان را كه برگرفته از آراء و نظرات اوست، به دقت خواند .
مسعود فراستي با اشاره به مجله سوره كه ايشان در سالهايي سردبير آن بود، عنوان كرد : مجله سوره ايي كه آويني در آن سالها كه متعلق به 15 سال پيش بود، در مي آورد، انگار براي 50 سال بعد بود و فضاي فعلي را داشت. نمي دانم چرا اينگونه بود، ولي ايشان خيلي فراتر از زمان خود فكر و عمل مي كرد .
جهانگير خسرو شاهي نيز در ادامه بيان كرد : فضاي كار با آويني فضاي اعتماد بود. مديريت وي مديريتي بود كه به همكارانش اعتماد مي بخشيد و به نوعي شخصيت سازي در كار به وجود مي آورد. بحث شخصيت پردازي در كارهاي او جزء ذات آويني بود،به گونه اي كه هيچ تفاوتي بين افراد در كارها ديده نمي شد .
ميرفتاح فضاي كار آويني را عاشقانه دانست و گفت : آويني از طريق قلم خود دوستان بسياري پيدا مي كرد . وي رفتارش در كار عاشقانه بود و از فضاي ديگري به كار نگاه مي كرد .
فراستي در ادامه افزود : وي هرگز از نوشتن نمي ترسيد و عقايد خود را به راحتي عنوان مي كرد. وي اهل شمشير زدن بود، ولي هميشه قواعد و قانوي را رعايت مي كرد و براي طرف مقابل خود حق و احترامي قائل بود. وي در زمان خود در سوره دعواي فرهنگي راه مي انداخت و فضاي گفتمان فرهنگي به وجود مي آورد .
مير فتاح درباره اصول و قواعد وي در كار گفت : آويني بسيار معتقد بود كه هركاري اصول و قواعدي دارد. وي نظراتش را درباره سينما صريح بيان مي كرد. او شخصي با افكار بسته نبود و به راحتي نظرات خود را تغير مي داد .
فراستي در پايان بيان كرد : در زمان سردبيري آويني سوره از معدود مجلاتي بود كه فضاي فرهنگي به وجود آورده بود، وي شخصيتي بود كه در دعواي فرهنگي، دورنمايش حقيقت بود .
در انتهاي اين مراسم نيز تيزري از شهداي همراهان و همكاران وي در مجموعه روايت فتح پخش شد .
نظر شما