طهماسب صلح جو، منتقد سينما، ضمن بيان اين مطلب، در گفت وگو با خبرگزاري "مهر"، در مورد مضمون فيام " هوو " به كارگرداني عليرضا داود نژاد گفت : " هوو " يك اثر كمدي خانوادگي است و داود نژاد با توجه به تجربه بالايش درعرصه فيلمسازي مي تواند يك اثر موفق و قابل باور براي مخاطب بسازد .
وي تاكيد كرد : زنهاي فيلم " هوو " تفاوت هاي عمدهاي از نظير شرايط اجتماعي و فكري دارند تا اين تفاوتها درجهت جذاب تر شدن داستان بشود و به نوعي عطا را با موقعيتها و آدمهاي گوناگوني مواجه مي شود و نمي توان از ارائه و خلق اين شخصيتها در فيلم مفاهيم سمبوليك متصور بود. شخصيتهاي زن و مرد فيلم با هم تفاوتهاي عمده اي از نظر ديدگاه و بينش دارند. همان گونهاي كه در زندگي عادي اين تفاوتها ديده مي شود .
اين منتقد تاكيد كرد : يك موقعي است كه شخصيتها از نظر درام منش و ويژگي هاي درونيش دگرگون مي شود و موقع ديگر اين اتفاق نمي افتد، بلكه شرايط زندگي اش تغيير پيدا مي كند. آلان درامي كه در فيلم " هوو " وجود دارد، بر اساس تغيير موقعيت عطا است. اين آدم از آن شرايطي كه به سر مي رود، به سمت وسوي تجربه شرايط جديد با آدمهاي ديگر مي رود و اين ماجرا مي تواند ادامه هم داشته باشد. مي توان پيش بيني كرد عطاء باز دوباره با ديدن زن جديدي در زندگي اش سرو گوشش بجنبد و به سمت آن متمايل گردد.
طهماسب صلح جو در مورد تعميم دادن كاراكتر عطا به مردان ايراني گفت : به نظرم نبايد شخصيتهاي سينمايي را به آدمهاي واقعي تعميم داد. عطا يك تيپ و شخصيت سينمايي است كه در فيلمي نظير "هوو" مي تواند براي ما قابل درك باشد . اين شخصيت با همين ويژگي ها اصلا كاركردي در يك درام جدي اجتماعي ندارد. عطا يك شخصيت نمايشي است و ممكن است در رفتارهايش يك سري از خصوصيات آدمهاي واقعي وجود داشته باشد تا براي مخاطب قابل باور باشد.
وي در مورد توفيق داود نژاد در خلق يك اثر مفرح و مخاطب پسند گفت : فيلم "هوو" در اين خصوص اثر موفقي است و يك آنتي تزي در مقابل فيلم "چهارشنبه سوري " است . فيلم "چهارشنبه سوري " همين قضيه را به صورت جدي و فاجعه آميز روايت مي كند و در مقابل داودنژاد مسئله را با شوخي و طنز نشان مي دهد .
نظر شما