دكتر حميد سپهر استاديار دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ضمن عنوان كردن اين موضوع گفت : بسياري از عملكردهاي آموزش و پرورش عجولانه است. در حالي كه ما مسايل و مشكلات اساسي تري مثل بازنگري در كتاب هاي درسي ، و روشهاي تدريس و رسيدگي به آموزش معلمان و افزايش خلاقيت در سيستم آموزشي و... داريم وهر از چند گاهي شاهد حضور كتابي جديد در برنامه هاي درسي مدارس هستيم در حالي كه آمار نشان مي دهد درصد بالايي ازمطالعات نوجوانان و جوانان كشورمختص كتاب هاي درسي است .
وي افزود: نظام آموزشي كشور ذهن دانش آموزان را پر از محفوظات و دور از خلاقيت و قدرت تفكر مي كند در حالي كه بايد با روش هاي جديد به آينده انديشيد.
اين متخصص تعليم و تربيت درباره ارزشيابي تحصيلي گفت : ديدگاه موجود نسبت به ارزشيابي تحصيلي ديدگاهي قديمي و خارج از علم امروز است. هر چند حركت هايي همچون ارزشيابي توصيفي در كلاس اول صورت پذيرفته است اما اين اقدامات كافي نيست. زمان نمرات كمي گذشته است و حال بايد ارزشيابي به صورت كيفي صورت بپذيرد.
سپهر ادامه داد: يكي از بحران هاي بزرگ جامعه ، تربيت معلم كارآمد و آشنا با اصول تربيتي خصوصا در مقطع ابتدايي است . هرچند كه به تازگي كارهايي در اين زمينه نيزصورت پذيرفته است اما كافي نيست.
وي افزود: بايد تحقيق و پژوهش علمي در مدارس جاي خود را باز كند چرا كه در غير اين صورت دانش آموزان نا كارآمدي خواهيم داشت كه فقط محفوظات كتاب هاي درسي را در ذهنشان انبار كرده اند .
نظر شما