رئيس سازمان نظام پرستاري كشور امروز در جمع خبرنگاران ، با اذعان به اينكه در حال حاضر مردم از خدمات ارائه شده از سوي پرستاران راضي نيستند ، گفت: كمبود نيروي انساني ، عدم اجراي دوره هاي بازآموزي و نامشخص بودن تعرفه خدمات پرستاري از اصلي ترين عللي است كه باعث شده تا پرستاران مجبور به ارائه مراقبتهاي پرستاري نه چندان مطلوب شوند.
غضنفر ميرزابيگي با اشاره به حجم گسترده مطالبات پرستاران اظهار داشت: پرستاري در ايران از قدمت بيش از 100 سال برخوردار است در حالي كه نظام پرستاري كه وظيفه پيگيري اين مطالبات را دارد تنها 3 سال است كه تشكيل شده است.
رئيس شوراي عالي نظام پرستاري، تاكيد كرد: تصويب طرح تعرفه گذاري خدمات پرستاري در مجلس شوراي اسلامي ، بزرگترين اتفاق تاريخ پرستاري كشور است.
ميرزابيگي تصريح كرد: به نمايندگي از جامعه پرستاري اعلام مي كنم پرستاران از اجراي اين طرح هدف مالي را دنبال نمي كنند بلكه ما 40 دليل را براي تصويب تعرفه گذاري خدمات به مجلس ارائه كرديم كه مباحث مالي جزو اولويتهاي انتهايي آن بود.
وي تاكيد كرد: در كنار تعرفه گذاري خدمات ، استاندارد گذاري خدمات نيز صورت خواهد گرفت .
رئيس سازمان نظام پرستاري خاطر نشان كرد: ميزان تعرفه خدمات با توجه به زمان و تكنيك لازم براي انجام هريك از خدمات و ميزان تحصيلات خدمات دهنده تعيين خواهد شد.
وي در خصوص اهداف اين طرح گفت: ايجاد انگيزه شغلي ، جلوگيري از خروج پرستاران نخبه به خارج از كشور ، ارتقاء ارزش اجتماعي پرستاران ، بالا بردن كيفيت خدمات ، كاهش طول زمان بستري بودن بيماران در مراكز درماني ، اميدواري دانشجويان پرستاري ، كاهش فاصله طبقاتي در تيم درمان و برقراري عدالت در ميزان پرداختي ها را از جمله اهداف مهم طرح تعرفه گذاري و تعديل كارانه ها است.
رئيس سازمان نظام پرستاري تعداد پرستاران شاغل و بيكار كشور را حدود 150 هزار نفر ، شاغلان را 70 تا 75 هزار نفر و ميزان پرستارن مورد نياز مراكز بهداشتي درماني كشور را 210 هزار نفر اعلام كرد و اظهار داشت: به اين ترتيب در حال حاضر خدمات بهداشتي درماني با يك سوم نيروهاي مورد نياز در حال ارائه است كه قطعاً باعث افت كيفيت آن مي شود.
وي اظهار اميدواري كرد: در سال جاري قانون بازآموزي پرستارن و آزمون RN كه تمام پرستاران را مشمول مي شود و سطح علمي آنان را تضمين مي كند و هر 4 سال يكبار برگزار مي گردد ، اجرا شود.
به گزارش خبرنگار مهر ، همچنين فخرالدين حيدري ، عضو كمسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي كه در اين جلسه حضور داشت ، با شاره به اينكه با اجرا شدن اين طرح هويت اصلي كار پرستاري مشخص مي شود ، افزود: اين طرح انگيزه كاري پرستاران را كه در حال حاضر به شدت پايين است را افزايش مي دهد.
وي 70 درصد بار بهداشت و درمان كشور را بر دوش پرستارن دانست و اظهار داشت: در حالي كه بر اساس قانون برنامه سوم توسعه ، دستگاههاي دولتي به ميزان نصف نيروهاي بازنشسته و خروجي موظف به جذب نيرو بودند ، با تصويب مجلس مقوله بهداشت و درمان از اين قانون مستثني شد و علاوه بر سهميه سالانه خود ، مي تواند هر سال 6 هزار نيرو را به استخدام خود درآورد كه در حال حاضر در حال اجراست.
تنها نماينده پرستار مجلس در مورد زمان اجراي طرح تعرفه گذاري ، تصريح كرد: دولت 6 ماه فرصت دارد پس از تصويب طرح در شور دوم ، آيين نامه اجرايي را تهيه و به تمام دستگاههاي مربوطه اعلام نمايد.
وي از پيگيري معضلات پرستاري در كميته پيگيري مطالبات پرستاري مجلس خبر داد و افزود: كاهش ساعت كاري پرستاران از جمله مواردي است كه در اين كميته دنبال مي شود.
نظر شما