دكتر مهدي صميمي اردستاني در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: تحقيقات نشان مي دهد حدود 30 درصد انسانها استعداد ژنتيكي براي ابتلا به افسردگي دارند كه طبيعتا عده اي از آنان در شرايط ابتلا به بيماري قرار نمي گيرند.
وي با اشاره به اينكه جوامع گذشته ، استرس هاي خاص خود را داشته اند ، تصريح كرد: پيشرفتهاي بشر امروزي از يك سو باعث از بين رفتن زمينه ايجاد برخي از استرس ها مانند مرگ خويشاوندان بر اثر بيماري عفوني گرديده و از سوي ديگر منجر به ظهور استرس هاي جديد شده است. بنابراين پيشرفتهاي صنعتي نمي تواند منجر به تغيير خيلي زيادي در شيوع افسردگي شود.
عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي ، عوامل تاثيرگذار در بروز افسردگي را به علل دروني و بيروني تقسيم كرد و خاطر نشان ساخت: استعداد افراد براي ابتلا به افسردگي بسيار مهمتر از عوامل بيروني است و اگر كسي مستعد افسردگي نباشد مطلقا در اثر استرسهاي بيروني دچار بيماري افسردگي نمي شود.
وي در خصوص ميزان شيوع بيماريهاي رواني در ايران ، گفت: بر اساس مطالعه جامعي كه در سال 2001 انجام و در يكي از مجلات علمي خارج از كشور نيز چاپ شد ، ميزان شيوع اختلالات و بيماريهاي رواني در ايران حدود 24 درصد است.
صميمي ، شايع ترين اختلالات رواني را مربوط به اضطراب و افسردگي دانست و اظهار داشت: در حال حاضر حدود 25 درصد افراد جامعه ايران مبتلا به افسردگي هستند كه البته متوسط جهاني شيوع اين بيماري نيز در همين حدود است.
اين روانپزشك تصريح كرد: در افسردگي همانند بسياري از بيماريهاي ديگر رواني و حتي بيماريهاي مزمن جسمي ، امكان پيشگيري وجود ندارد. بلكه مي توان با درمان از عوارض افسردگي جلوگيري كرد و به اين ترتيب ضمن ارتقاء كيفيت زندگي بيمار ، به بهبود سلامت جامعه كمك كرد.
وي به نزديكان افراد مبتلا به افسردگي توصيه كرد با درك متقابل ، حمايت از بيمار ، كاهش استرس هاي فرد افسرده و تشويق او براي مراجعه به پزشك در درمان او بكوشند.
نظر شما