به گزارش خبرگزاري مهر، داگلاس فيث معاون دوم وزير دفاع آمريكا در گفتگو با روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن ، همكاري ميان آمريكا از يك سو و اروپا و جهان عرب را از سوي ديگر بسياري ضروري خواند .
وي تاكيد كرد تروريستهايي كه وارد عراق شده اند اين كشور را به صحنه اي تبديل كرده اند كه مانعي در برابر جنگ برضد تروريسم به شمار مي روند.
معاون وزير دفاع آمريكا ، به همكاري آمريكايي ها با عشايرعراقي و شيعيان عراق اشاره كرد و اظهار داشت : شيعيان عراق علاقمند هستند كه مراجع ديني نقش برجسته اي در اداره عراق داشته باشند.
مرد شماره سه "وزارت دفاع " آمريكا پنتاگون در عين حال تشكيل دولت اسلامي در عراق را بعيد دانست.
وي مدعي شد سوريه برنامه اي براي تجهيز سلاحهاي شيميايي در اختياردارد و به طور جدي براي كنترل و نظارت مرزهايش با عراق همكاري نمي كند.
فيث ادعا كرد : سوريه داراي سيستمي براي توليد سلاحهاي كشتارجمعي است و برنامه اين كشور براي توسعه و تجهيز سلاح شيميايي بسيار جدي است و ما خواستار همكاري جدي مقامات سوريه شده ايم زيرا اين به نفع آنها و منطقه است .
معاون وزير دفاع آمريكا در پاسخ به اين سوال كه آيا نظاميان آمريكايي مي توانند مرزهاي عراق با همسايگانش سوريه ، ايران و تركيه را به طور كامل تحت كنترل و نظارت خود قرار دهند ، گفت : به اعتقاد من كنترل تمام مرزها درهر شرايطي بسيار دشوار است و تنها چيزي كه ما مي توانيم انجام دهيم اينكه به نحو احسن ماموريت خود را انجام دهيم ، ما در حال حاضر حتي به شكل كامل بر مرزهاي خود با مكزيك سيطره و كنترل نداريم.
وي در مورد اين سوال كه علت اينكه نيروهاي ائتلاف در جنوب عراق هدف حملات مسلحانه قرار نمي گيرند آيا به دليل هماهنگي پنهاني با ايران يا مراجع بزرگ شيعه بوده است ، اظهار داشت : هرگز ، ما با شيعيان تعامل مي كنيم ، مشكلات امنيتي در جنوب عراق بسيار كم است ، اما بيش از 80 تا 85 درصد حملات عليه نظاميان آمريكا در بغداد يا شمال غرب عراق آن روي مي دهد .
وي با قابل قبول خواندن وضع امنيتي در جنوب عراق در مورد علل آن گفت: ما همكاري گسترده اي با شيعيان داريم آنها علاقمند به عراقي هستند كه نقش برجسته شيعه در قالب مرجعيت ديني در آن حاكم و با تاريخ گذشته آنها همسو باشد.
فيث ادعا كرد برخلاف ذهنيت غرب مبني براين كه شيعيان عراق به طوركلي از تشكيل دولت اسلامي به سبك جمهوري اسلامي ايران حمايت خواهند كرد، توجه واقعي شيعيان عراق به تشكيل سازمانهاي دموكراتيك است.
وي اعتراف كرد، آمريكا با مشكلات و چالشهاي فراواني درعراق مواجه است كه بايد بر آنها غلبه كند، اما ما در كوتاه مدت و در شرايط دشوار دستاوردهاي فراواني را محقق ساخته ايم .
فيث در بخش ديگري از اين گفتگو مدعي شد كه مردم ايران حكومتي بهتر از حكومت كنوني همراه با آزادي بيشتر مي خواهند.
وي در ادامه ادعاهايش افزود: ما متوجه شده ايم كه ملت ايران از اوضاع كنوني خود راضي نيستند و خواستار زندگي در شرايط بهتر هستند.
معاون وزير دفاع آمريكا همچنين با دخالت درامور داخلي ايران اظهار داشت: رييس جمهور بوش اهتمام زيادي به اين مساله دارد و همبستگي خود را با خواسته هاي ايراني ها از جمله آزادي ، به طور جدي اعلام كرده است .
وي در مورد اينكه در جهان عرب و جهان اسلام شما را به عنوان نومحافظه كاران طرفدار اسراييل مي شناسند و اينكه تمام تلاشهاي انجام شده براي صلح را شما بر باد مي دهيد ، گفت : اين صحت ندارد.
وي در پاسخ به اين سوال كه چگونه چهره خود را در جهان عرب و اسلام بهبود خواهيد بخشيد ، ادعاكرد: به اعتقاد من دولت كنوني آمريكا خواستار كمك در اين مسير است و طرح صلح بوش طرحي خردمندانه ! است و اگر ما موفق شويم ملت فلسطين در وضعيت بسيار بهتري از شرايط فعلي قرار خواهند گرفت .
معاون وزير دفاع آمريكا در گفتگو با الشرق الاوسط:
تشكيل حكومت اسلامي در عراق بعيد است
معاون وزير دفاع آمريكا با اعتراف به مشكلات فراوان اين كشور در عراق و ناتواني در كنترل كامل عراق و مرزهاي آن با همسايگان اقرار كرد كه آمريكا حتي نمي تواند مرزهاي خود با كشور مكزيك را به طور كامل كنترل و تحت نظارت قرار دهد.
کد خبر 31066
نظر شما