به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر، دكتر سيد مويد علويان در حاشيه آخرين روزهفته سلامت با عنوان "سلامت، عدالت و عوامل اجتماعي" در نشست مشترك مديران وزارت بهداشت با مسئولان اجتماعي موثر بر سلامت افزود: هر دوي اين آمارها رسمي است به طوري كه آمار 12 هزار نفرثبت شده و آمار 50 تا 60 هزار نفري ثبت نشده است.
وي گفت: از 6 ماه پيش به مسئولان اعلام شد كه در زمينه معتادان تزريقي بر فعاليتها بيافزايند، تعداد اچ. آي. وي ثبت شده در سال 84 يك هزار و 575 مورد بوده و اين ميزان نصف تعداد مبتلايان در سال 83 است .
به گفته معاون سلامت هر چند اين رقم مسرت بخش است اما نياز به تحليل اساسي دارد تا مشخص شود كه اين آمار جديد نشان از نتيجه دادن برنامه هاي كاهش آسيب - دادن سرنگ به معتاد- است يا خير.
وي گفت: زماني كه پليس نسبت به توزيع متادون و سرنگ بين معتادان در مراكز پرخطر از جمله پارك ها توجيه شد و مشكلي موفقيت برنامه ها را شاهد بوديم.
وي ادامه داد: در سال 85 كلنيك هاي مثلثي گسترش يافت و در هر استاني حداقل يك يا 2 كلنيك مثلثي را خواهيم داشت در تهران قرار است 3 تا 4 واحد راه اندازي شود.
معاون سلامت وزارت بهداشت گفت: اگر بيمارايدزي مشكل عدم بستري در بيمارستان را دارد وزارت بهداشت مكلف است كه در زمينه بستري و درمان آن فرد اقدام كند اما اگر بيمار بي خانمان باشد وزارت بهداشت به علت نداشتن مكان، نمي تواند اين بيمار را نگهداري كند.
وي با بيان اينكه همه بخش هاي نظام اجرايي كشور در مقوله سلامت مي توانند در بهبود سلامت كشور موثر باشند، گفت: دبيرخانه اي در معاونت سلامت ايجاد شده تا سازمان به سازمان در زمينه بحث عوامل اجتماعي موثربر سلامت فعاليت كند.
علويان گفت: وزارت بهداشت به عنوان سياستگذار در مقوله سلامت، هماهنگ كننده عوامل مربوط به سلامتي است و اميد مي رود نتيجه برگزاري اين اجلاس فقط پشت ميز نشستن نباشد بلكه شاخص هاي سلامت ارتقا يابد تا موجب آرامش مردم و اميد به زندگي در آنها شود.
نظر شما