دكتر ابوالفضل ابراهيمي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، با اشاره به 3 روش متداول دفن زباله در دنيا اظهار داشت: نخستين روش كه اصطلاحا به آن ترانشه اطلاق مي شود ، چاله هايي به عمق 12 تا 20 متر حفر شده و پس از ريختن زباله به درون آنها ، به وسيله لايه هايي از خاك پوشانده مي شود.
وي ادامه داد: در روش دوم كه تا حدي مشابه روش اول بوده و به آن دامپينگ گفته مي شود ، زباله ها بر روي سطح زمين ريخته شده و با لايه هاي مختلفي از خاك پوشانده مي شود كه در ايران نيز تاكنون از اين روشها براي دفن زباله استفاده مي شده است.
ابراهيمي افزود: اما روش آخر كه پيشرفته ترين و مطمئن ترين روش دفن زباله محسوب مي شود سلول دفن بهداشتي است كه ابتدا به همان روش ترانشه چاله هايي در زمين حفر شده و سپس لايه هاي رسوبي براي جلوگيري از نفوذ شيرابه زباله به زير زمين به آن اضافه مي شود ، در مرحله بعد ماده پلاستيكي نگهدارنده آب به صورت لايه اي محافظ بر روي مواد رسوبي ريخته مي شود.
وي ادامه داد: در مرحله بعدي لوله گذاري است كه به منظور جمع آوري شيرابه و گاز متان مورد استفاده قرار مي گيرد كه پس از اين اقدامات سلول براي دفن زباله آماده بوده و زباله ها درون سلول ريخته شده و لايه لايه با خاك پوشانده مي شود و لوله گذاري انجام مي شود تا سلول كاملا پر شود.
مديرعامل سازمان بازيافت و تبديل مواد شهرداري تهران تصريح كرد: در ايران نيز از 2 سال پيش نخستين گام ها براي استفاده از روش سلول دفن بهداشتي با همكاري دانشگاه علم و صنعت ايران در مركز دفن آراد كوه با ظرفيت 500 هزار تن زباله آغاز شده و تا 6 ماه آينده به بهره برداري كامل مي رسد.
وي افزود: در اين روش زباله هاي غير قابل بازيافت در اين سلول دفن مي شوند.
نظر شما