امير انصاري در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري مهر در اراك افزود: درياچه ميقان واقع در كوير ميقان اراك سالانه پذيراي بيش از 12 هزار قطعه پرنده مهاجر از سيبري است و از سوي ديگر تالابي در يك محيط كويري است كه اين خصوصيت يك ويژگي منحصر به فرد و جالب است.
وي با اشاره به اينكه بر اساس استانداردهاي جهاني تالاب ها ، هر تالاب كه يك درصد از يك گونه پرنده را در خود پذيرا باشد در مختصات جهاني و بين المللي قرار مي گيرد ، گفت: تالاب ميقان اراك در كنار تالاب گاوخوني اصفهان تنها پذيرندگان پرندگان مهاجر در مركز كشور به منظور زمستان گذراني آنان هستند.
انصاري 22 تالاب كشور را بين المللي عنوان و افزود: تالاب ميقان اراك در اين زمينه مظلوم واقع شده و با پيگيري و انطباق آن با معيارهاي بين المللي مي تواند در اين دايره قرار گيرد.
كارشناس محيط زيست استان مركزي در ادامه گفت: مسير اصلي درناهاي خاكستري مهاجر از سيبري ، تالاب ميقان اراك است كه سال گذشته چند قطعه فلامينگو نيز در بين پرندگان ديده شد كه تاكنون امري متفاوت بود.
انصاري با اشاره به اينكه اقداماتي براي شناسايي و بين المللي كردن تالاب ميقان اراك در حال انجام است افزود: كوير ميقان اراك كه تالاب در مركز آن واقع شده است داراي ويژگيهاي منحصر به فرد و قابل مطالعه است. چنانكه سالانه محققان و دانشجويان فراواني را براي مطالعه به سمت خود مي كشاند.
به گزارش خبرنگار مهر ، تالاب ميقان اراك مانند كاسه اي بسته در قلب كوير ميقان در 15 كيلومتري شمال اراك قرار دارد. اين تالاب با بيش از 5 هزار و 450 متر مربع از آبهاي ريزشي و پايشي اراك كه به سمت آن راه مي پيمايند تشكيل مي شود.
خاك كوير ميقان شور است و تبخير سطحي آب باعث ايجاد تالاب در منطقه شده است. اين تالاب با توجه به داشتن تركيبات نمك ، آبهاي وارد شده را ضد عفوني مي كند و بخشي از تلطيف هواي اراك به عهده كوير ميقان و تالاب آن است. اين تالاب در مواقع پر آبي اراك ، به 30 هزار متر نيز افزايش مي يابد.
نظر شما