به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روابط عمومي سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهرداري تهران، سازمان پيشگيري و مديريت بحران در سالهاي گذشته نيز در قالب توافقهاي دوجانبه، همكاريهاي مشتركي با متخصصان ژاپني داشته و طرحهاي «زير پهنهبندي لرزهاي شهر تهران» و « طرح جامع كاهش خطرپذيري لرزهاي و مديريت بحران شهر تهران» را با همكاري كارشناسان ژاپني و سازمانهاي ايراني مسئول مديريت شهري و خدمات اضطراري تهيه كرده است. مطالعه جديد نيز در ادامه دو طرح قبلي و به عنوان يكي از پروژههاي اولويتدار مطرح شده در نتايج طرح جامع مديريت بحران شهر تهران انجام ميشود.
مدت اجراي اين طرح سه سال است و طي آن بر اساس اطلاعات و دادههاي جمعآوري شده از سازمانها و نهادهاي متولي خدمات اضطراري و مديريت شهري، مناسبتترين برنامه براي اجراي انواع عمليات مقابله در 72 ساعت اوليه وقوع زلزله احتمالي در شهر تهران تهيه و تدوين ميشود.
دكتر مازيار حسيني- رئيس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران- در نخستين نشست مشترك با اعضاي گروه تهيه كننده اين طرح، ضمن ابراز خشنودي از تداوم همكاريهاي بين دو كشور گفت: اجراي طرحهاي مطالعاتي و اجرائي ميان ايران و ژاپن سبب آشنايي بيشتر و متقابل مديران و كارشناسان دو كشور شده است و انتظار ميرود اين طرح جديد نيز با قدرت به اجرا درآيد.
وي با اشاره به اين كه اين طرح در ادامه نتايج طرحهاي گذشته اجرا ميشود گفت: در اين پروژه بايد سه محور اساسي شامل شفافسازي مسئوليت و جايگاه حاكميت در مديريت بحران در كنار احصاء نقش مردم و گروههاي غير دولتي در حوادث و بلايا، پيشبيني جايگاه مناسب براي سازمانهاي مديريت شهري در مرحله پاسخگويي به سوانح و همچنين تناسب طرح با شرايط بومي و حركت در چارچوب قوانين موجود، مورد توجه قرار گيرد.
دكتر حسيني گفت: راهكارهاي اجرايي اين طرح با در نظر داشتن واقعيتهاي موجود شهر تهران تحقق خواهد يافت و در غير اينصورت طرح به طرحي صرفاً مطالعاتي تبديل شود كه هرگز زمينه و فرصت اجرا نخواهد يافت.
در اين نشست توافق شد كه در روند اجراي پروژه، عمده فعاليتهاي اجرايي بر عهده كارشناسان ايراني قرار داشته و گروه كارشناسان خبره ژاپني در اين مسير، تجارب و راهنمائيهاي خود را در اختيار طرف ايراني قرار دهند.
كارشناسان دو طرف در طول هفته جاري و آتي، ملاقاتهايي را با مديران و مسئولان مديريت شهري و كشوري برگزار كردهه و پس از بحث و جمعبندي نظرات، نخستين سند اجرائي پروژه به امضا مسئولين طرفين رسيده و كار در چارچوب جمعبندي نهائي و برنامه زمانبندي توافق شده ادامه خواهد يافت.
با همكاري متخصصان ژاپني و ايراني انجام ميشود
تدوين برنامه عملياتي واكنش اضطراري پس از زلزله در تهران
مرحله نخست تهيه طرح« تدوين برنامه عملياتي واكنش اضطراري در 72 ساعت اول بعد از وقوع زلزله در تهران» از سوي سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران و با همكاري متخصصان آژانس همكاريهاي بينالمللي ژاپن آغاز شد.
کد خبر 313647
نظر شما