خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه : اين كتاب مجموعه مقالاتي است كه به كوشش دكتر مصطفي آزمايش گردآوري شده است. كتاب در چهار بخش مقالات، هنر و عرفان، معرفي كتاب و گزارش تهيه و تدوين شده است.
بخش اول با عنوان مقالات است كه در آن پنج مقاله در باب تصوف با عناوين زير به چشم مي خورد : 1) پيام به چهارمين همايش شاه نعمت الله ولي در بلغارستان . اين مقاله به پيام دكتر نورعلي تابنده به چهارمين همايش شاه نعمت الله ولي در بلغارستان اختصاص دارد. در اين پيام بعد از تجليل از مقام شاه نعمت الله ولي به اهميت شناخت وي و ادبيات و اشعار عرفانيش اشاره شده است.
مقاله " قوّالي و طرائق تصوف" ، مقاله دوم اين مجموعه ، نوشته دكتر سيد مصطفي آزمايش است. در اين مقاله به تعريف اصطلاحات عرفانياي چون قول، قوالي، اشعار سماعي و معرفي مراكز قوالي مصر و هند پرداخته شده است.
" سهرودي در هند " ، بخش دوم از مقاله « سهروردي در هند» نوشته اكبر ثبوت است كه قسمت اول آن در شماره پيشين منتشر شده است . نويسنده در اين مقاله به معرفي بزرگان هند و پيروان مكتب سهروردي چون عبدالرحيم گور كهپوري متخلص به تمنا، دكتر محمد هادي، علامه اقبال لاهوري، ميرزا قاسمعلي حيدرآبادي متخلص به اخگر و آثار و شرح مختصري از زندگي ايشان پرداخته است.
چهارمين مقاله اين شماره به " احوال و آثار شيخ عبدالله يافعي " اختصاص دارد . اين مقاله كه نوشته فاطمه غلامنژاد و فرشته سفائي است به شرح زندگاني، بيان آثار و معرفي شاگردان يافعي مي پردازد .
" تشيع و تصوف از ايران تا بالكان" ، پنجمين مقاله اين مجموعه ، نوشته «نونا گراما تيكوا» و با ترجمه سيد امير حسين اصغري است كه به تاريخ و هويت علوي بكتاشيان بلغارستان اختصاص دارد. در اين نوشتار، رد پاي تصوف ايراني در بالكان خصوصا در ميان علوي – بكتاشي هاي بلغارستان نشان داده شده است. نويسنده كه خود از علويان اين منطقه و تحت احاطه كمونيسم رشد يافته، جهت شناخت هويت قومي خويش به تحقيقات گسترده در اين زمينه پرداخته است.
بخش دوم بيست و چهارمين جلد از مجموعه "عرفان ايران"، «هنر و عرفان» نام دارد. مقاله اي با عنوان «هنر، صنعت و دين» نوشته فوبيون بائرز و ترجمه حسن نورائي بيدخت در اين بخش آمده است.
بخش سوم به معرفي كتاب اختصاص دارد. كتابهاي «بر ضد عالم مدرن» نوشته «مارك سيجويك» با معرفي جعفر فلاحي و كتاب «تصوف و طريقت هاي عثماني» نوشته مصطفي قارا با معرفي اسري دوغان از مباحث اين بخش است.
بخش پاياني كتاب نيز به گزارشي از برگزاري چهارمين همايش شاه نعمت الله ولي در بلغارستان با عنوان «شاه نعمت الله ولي در ميان صوفيه» اختصاص دارد.
نظر شما