تقي آقايي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: در گذشته بازار صنايع دستي به دليل عدم درج قيمتها بر روي صنايع دستي از وضعيت مطلوبي براي استفاده و خريد توريستها برخوردار نبود. بنابراين شايد با پيوستن سازمان صنايع دستي به ميراث فرهنگي و نظارت كافي مسئولان بر روي نرخها ، بتوان برخي از مشكلات موجود را كاهش داد.
وي خاطر نشان كرد: در تمام كشورهاي دنيا قيمت صنايع دستي بر روي آن درج مي شود و تمام قيمتها براي گردشگران داخلي و خارجي يكسان است اما در ايران اينگونه نيست. به خصوص در بازار فرش در برخي موارد مشاهده شده كه براي فروش يك قطعه فرش تا 40 درصد راهنمايان حق كميسيون مي گرفتند.
استاد دانشگاه علامه طباطبايي تاكيد كرد: همچنين در فروشگاههاي اكثر كشورهاي اروپايي اجناس بدون اختصاص ماليات فروخته مي شود و اين امر باعث رونق بازار خريد مي شود. چنانچه مسئولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بتواند با برنامه ريزي و اقدامات لازم مشكلات موجود در صنايع دستي را برطرف كنند اين امر باعث رونق صنعت توريسم و جذب بيشتر گردشگر به كشور خواهد شد.
آقايي تصريح كرد: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بايد از مشاوران توانمند در اين حوزه استفاده كند و رفع تمام مشكلات به نحوه مديريت صحيح بازمي گردد. در غير اينصورت بزرگ كردن ساختار يك سازمان و اضافه شدن مسئوليتها نه تنها مشكلي را حل نمي كند بلكه به مشكلات نيز افزوده خواهد شد.
نظر شما