۳۰ فروردین ۱۳۸۵، ۱۲:۳۸

مدير كل دفتر همكاري هاي علمي بين المللي وزارت علوم در گفتگو با مهر خبر داد :

ايجاد كرسي هاي زبان و ادبيات فارسي در خارج از كشور / اجراي طرح تأمين استادان بومي زبان و ادبيات فارسي

ايجاد كرسي هاي زبان و ادبيات فارسي در خارج از كشور / اجراي طرح تأمين استادان بومي زبان و ادبيات فارسي

وزارت علوم در نظر دارد با گسترش و فعال كردن دبيرخانه زبان و ادبيات فارسي در سال جديد اساتيد زبان و ادبيات فارسي و ايرانشناسي را به كشورهاي مختلفي چون سوريه، بلاروس و هند اعزام كند.

دكتر "ارسلان قرباني" در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي "مهر" افزود: از برنامه هاي وزارت علوم در سال آينده گسترش و فعال كردن دبيرخانه گسترش زبان و ادبيات فارسي است. در حال حاضر 26 استاد در اين زمينه در خارج از كشور مشغول به تدريس زبان و ادبيات فارسي هستند كه از اين تعداد 18 استاد توسط وزارت علوم اعزام شده اند.

وي اظهار داشت : اين اساتيد در دانشگاه هاي اوكراين، هند، اسپانيا، مجارستان، لهستان، چك و سوريه، روماني، فرانسه، مجارستان، برزيل، لبنان، مالزي، بنگلادش، قزاقستان، تاجيكستان، عربستان، دبي، يمن، چين و پاكستان به ترويج و تدريس زبان و ادبيات فارسي مي پردازند.

مدير كل دفتر همكاري هاي علمي بين المللي وزارت علوم تصريح كرد: در حال حاضر كرسي زبان و ادبيات فارسي در دمشق و كرسي زبان شناسي در دانشگاه "بعث" سوريه به فعاليت مشغول است. وزارت علوم همچنين 180 هزار دلار را جهت تأسيس كرسي هاي زبان فارسي و مركز ايرانشناسي در دمشق به تصويب رسانده است.

وي اضافه كرد : تلاش مي شود سايت و دفتر دبيرخانه زبان و ادبيانت فارسي در سال جديد در وزارت علوم ايجاد شود. وزارت علوم اساتيد فعال را در رشته هاي زبان و ادبيات فارسي، زبانشناسي و ايرانشناسي به دانشگاه هاي خارج از كشور اعزام مي كند.

"قرباني" اظهار داشت : در حال حاضر از كشورهاي بلاروس، ارمنستان، ونزوئلا، سنگال، ژاپن، يوگسلاوي، اردن، افغانستان، بوسني و هرزه گوين نيز درخواست اعزام استاد جهت تدريس زبان و ادبيات فارسي وجود دارد و كشور سوريه نيز اعزام  2 استاد ديگر در اين زمينه را خواستار شده است.

وي با بيان اين كه تا كنون نظارت مستمري بر كرسي هاي زبان و ادبيات فارسي نشده است، افزود : وزارت علوم بازديدهاي كافي را از اين كرسي ها در خارج از كشور را برنامه ريزي مي كند تا ارزيابي دقيق تري از عملكرد آنها به دست آيد.

قائم مقام وزير علوم در امور بين الملل ادامه داد: استاداني كه به خارج از كشور اعزام مي شوند اگر چه براي گسترش فرهنگ و زبان فارسي سفر مي كنند اما ازجهت حقوق و مزايا با ديپلمات ها و .. در كشورهاي خارج متفاوت هستند و حقوقشان همتراز با آنها نيست. وزارت علوم در سال جديد كمبود ارزي اين اساتيد را نيز حل مي كند.

وي به طرح تأمين استادان بومي زبان و ادبيات فارسي در كشورهاي خارج اشاره كرد و گفت : وزارت علوم درنظر دارد 100 دانشجوي غير يراني را در رشته زبان و ادبيات فارسي بورسيه كند. تربيت اين دانشجويان صرفه جويي هاي ارزي  و بودجه اي براي كشور به وجود مي آورد و بسياري از نيازهاي كشور نيز در اين زمينه برطرف مي شود.

کد خبر 314026

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha