به گزارش خبرنگار مهر پل گروس ريدر مدير سابق مركز بين المللي صليب سرخ در سوئيس و عضو شوراي اسقف هاي سوئيس در مورد تحول رابطه بين دين و سياست در سوئيس گفت: من در استان فري بورگ زندگي مي كنم در جنگ زهبريونگ به مدت سه هفته در سال 1847 بين دولت فدران و كاتوليك هاي فري بورگ بود . اين شكست احساس ناخوشانيدي را در ميان كاتوليك هاي اين استان بوجود آورد. جدايي كليسا و دولت در آن زمان منتهي به شكل گيري گروه هاي كاتوليك شد.
وي افزود: اين انجمن نيروي تشكيل يك هويت سياسي را داشت . در سال 1848 لائيك ها پيروز شدند و قانون اساسي تصويب شد كه ديدگاه مساعدتري نسبت به كاتوليك ها اتخاذ كرد اين انجمن كه به انجمن پاپ ها شهرت داشت خواستار حمايت از مواضع كاتوليكهاي سوئيس بود.
پل گروس ريدر ياد آور شد: در نيمه دوم قرن نوزدهم اقليت كاتوليك ها رفتارهاي متفاوتي در پيش گرفتند. در فري بورگ نيز حزبي به نام جمهوري شكل گرفت و متفكران در آن زمان خواستار اشاعه افكار و انديشه هاي خود از سوي رسانه ها بودند.
گروس ريد گفت: در سال 1968 بيانيه جدايي كليسا و دولت مطرح شد و كليساي كاتوليك به تدريج خود را از سياست جدا كرد . مسيحيان مي توانند در سياست حضور داشته باشند.
از ابتداي قرن بيستم به دنبال بيانيه شوراي واتيكان دوم آزادي مذهب بر پايه كرامت انساني مورد تأكيد قرار گرفت.
وي همچنين ابراز تأسف كليساي كاتوليك نسبت به سو رفتارهاي دولت هاي كاتوليك در زمان هاي گذشته را در جدايي كليسا از دولت حائز اهميت دانست.
گروس ريد آزادي ديني پيروان اديان را مورد تأكيد قرار داد و گفت: پس از تصويب بيانيه شوراي واتيكان دوم اين امر از اهميت بيشتري برخوردار شد.
نظر شما