به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، يزداني بعدازظهر امروز در جمع خبرنگاران افزود: پيشنهاد طراحي نرم افزاري هوشمندي ارائه شده كه در آن مشخصات كليه كودكاني كه كد ملي ميگيرند و جابجايي آنها از بدو ورود به دبستان تا پايان دوره تحصيلي ثبت شده و خروج از سيستم آموزشي را هشدار مي دهد.
وي همچنين با اعلام تهيه ، تدوين و ابلاغ آيين نامه اجرايي كاهش 50 درصدي بي سوادان كشور به استانها افزود: بر اين اساس براي اولين بار دستور العمل جامع نظارت و ارزشيابي از برنامههاي آموزش براي همه نوشته شده و به تصويب رسيده است و اميدواريم تا پايان سال تحصيلي 84 - 85 ، بتوان گزارش جامعي از عملكرد بخشهاي مختلف آموزش براي همه ارائه كرد.
يزداني ضمن گزارش اقدامات چند ساله اخير دفتر آموزش براي همه ادامه داد: يونسكو، يونيسف و بانك جهاني كشورهاي در حال توسعه را براي رسيدن بيشتر به توسعه در نهضت آموزش براي همه ياري مي كنند.
مدير دفتر آموزش براي همه ايجاد جا پاي سند آموزش براي همه را در برنامه توسعه چهارم كشور از اقدامات انجام شده در سه سال اخير خواند و تصريح كرد: بر اين اساس آموزش براي كودكان لازم التعليم اجباري شد و آيين نامه اجباري شدن آن تا پايان دوره راهنمايي تصويب و به استانها ابلاغ شد كه هم اكنون در تدارك اجراي آن هستند.
به گفته وي ، بر اساس اين آيين نامه از اين پس هيچ والدي حق ممانعت از تحصيل كودك خود را نداشته و اگر تخلفي در اين مورد صورت گيرد آموزش و پرورش و مراجع قانوني حق شكايت و پيگيري دارند.
يزداني در ادامه با اشاره به اينكه به شوراهاي شهر و روستا نيز اختيار ويژه داده شده تا كودكان لازم التعليم حوزه خود را شناسايي و جذب كنند ، اذعان كرد: انجمن اوليا و مربيان نيز ماموريت يافته است تا خانوادههايي كه از اهميت تحصيل كودكان خود بي خبرند را تحت پوشش آموزشهاي لازم ببرد.
وي با بيان اينكه در اين زمينه سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور نيز موظف شده است همه ساله بودجه اي به منظور اجراي اين آيين نامه به استانها بدهد، گفت: بر اين اساس اعتبار اختصاص يافته با توجه به نياز استانها و در نظر گرفتن ضرايب محروميت، پراكندگي جمعيت، تعداد دانش آموزان و غيره توزيع خواهد شد كه در اين خصوص استانهاي سيستان و بلوچستان، خراسان جنوبي، خراسان شمالي، هرمزگان، آذربايجان شرقي و ايلام در اولويت هستند.
مدير دفتر آموزش براي همه ، با بيان اينكه سال گذشته 12 ميليارد تومان اعتبار به آموزش براي همه اختصاص يافته است گفت: از اين مبلغ 25 درصد بودجه به نهضت سواد آموزي و 70 درصد به حوزههاي ابتدايي، پيش دبستان، راهنمايي و5 درصد براي اجراي برنامه آموزش فراگير به سازمان استثنايي اختصاص يافت.
يزداني در پاسخ به اين كه معيار توزيع بودجه بر چه اساس تعيين شده است گفت: تخصيص 25 درصد از بودجه به نهضت سواد آموزي را سازمان مديريت بر عهده دارد و آموزش و پرورش 75 درصد مابقي اين بودجه را بين دستگاههاي مسوول توزيع مي كند لذا نامتعادل بودن تقسيم بودجهها به خاطر نوع وظايف دستگاههاست.
به گفته مدير دفتر آموزش براي همه ، براي ريشه كني بي سوادي در كشور نيازمند كامل كردن پوشش آموزش عمومي و بستن مجراهاي ورود به بيسوادي در كشور و آموزش عمومي افرادي كه از قبل در چرخه بيسوادي باقي مانده اند و يك تا سه درصد كودكان جامعه كه داراي نيازهاي ويژه اند، هستيم.
وي همچنين به اجراي برنامهريزي آموزشي غيرمتمركز در برنامه آموزش براي همه در صورت تصويب اشاره و بيان كرد: بر اساس اين برنامه كليه بخشهاي مرتبط با آموزش به برنامهريزي منسجمي در خصوص وضعيت خود دست خواهند يافت.
در اين نشست قدمي رئيس سازمان آموزش و پرورش استثنايي كشور نيز با اشاره به اينكه در حال حاضر 13 هزار دانش آموز استثنايي از كل 81 هزار دانش آموز نابينا، ناشنوا و جسمي ، حركتي تحت پوشش سيستم آموزش فراگير در مدارس ، كنار دانش آموزان عادي تحصيل ميكنند، اظهار كرد: در حال حاضر كليات آموزش فراگير در شوراي عالي آموزش و پرورش مصوب شده و هم اكنون در حال نوشتن دستور العمل آن هستند.
وي با بيان اين كه براي اجراي طرح آموزش فراگير تاكنون 220 دوره ضمن خدمت در استانها براي 7 هزار معلم برگزار شده است افزود: به علاوه 6هزار و 600 نفر از كاركنان ادارات ، 340 نفر از كارشناسان ستادي آموزش ديده و بيش از چهار منبع نيز ترجمه شده است.
قدمي افزود: پيش بيني شده است تا در قالب طرح آموزش براي همه 20 درصد از دانش آموزان نابينا، ناشنوا و جسمي حركتي تحت پوشش آموزش فراگير بروند.
وي در پاسخ به اينكه آيا كودك استثنايي لازم التعليمي در كشور وجود دارد كه از آموزش محروم مانده باشد گفت: با توجه به پنهان كردن بعضي واقعيات از سوي برخي خانوادهها و راضي نشدن والدين به جدا كردن كودكان استثنايي از خود و علل ديگر برآورد مي شود تا 60 درصد كودكان استثنايي واجب التعليم تحت پوشش نباشند.
رئيس سازمان آموزش و پرورش استثنايي كشور با بيان اينكه نسبت معلم به شاگرد استثنايي در ايران 5/4 و استاندارد مطلوب جهاني آن 3 است گفت: اگر كارشناسان سازمان در استانها كنكاش و جستجو كنند جمعيت دانشآموزان استثنايي سه تا چهار برابر جمعيت كنوني خواهد شد.
سرپرست معاونت آموزش عمومي آموزش و پرورش نيز با اشاره به اينكه مردودي ابتدايي در سال تحصيلي 83 - 84 ، 6/2 درصد بوده است ، گفت: اين ميزان در پايه اول ابتدايي بيشتر است.
احمدي ، اصلاح روشهاي ارزشيابي و تدوين آيين نامه هاي جديد ارزشيابي ، توسعه دوره آمادگي و پيش دبستاني ، ارائه خدمات راهنمايي و مشاوره براي جلوگيري از شكست تحصيلي را ، از ديگر فعاليتهاي انجام شده در قالب طرح آموزش براي همه بيان كرد.
نظر شما