به گزارش خبرگزاري"مهر"، در گزارش دفتر مطالعات زيربنايي اين مركز خاطر نشان شده است كه در مديريت منابع آب بايد نگرش فرابخشي و جامع اعمال و همچنين به توسعه پايدار توجه شود تا دستيابي به خودكفايي در همه بخشها به ويژه بخش كشاورزي ميسر گردد.
اين گزارش ميافزايد: در امر مديريت منابع آب نگرش منسجم و استفاده بهينه از منابع عوامل مهمي هستند كه بايد همواره مد نظر قرار گيرند و اهميت اين امر در بخش كشاورزي كه بزرگترين سهم را در بين مصرف كنندگان آب دارا ميباشد، مضاعف ميگردد.
در ادامه گزارش پيرامون همين موضوع آمده است: تخصيص بهينه منابع آب، استفاده از روشهاي نوين آبياري و توجه به پتانسيلهاي هر منطقه از عواملي هستند كه ميبايد براي رسيدن به خودكفايي در بخش كشاورزي مورد توجه قرار گيرند.
اين گزارش با بيان اين مطلب كه منابع آب به عنوان اصليترين و حياتيترين منابع هر كشور، زير ساخت توسعه ساير بخشها و از مولفههاي اساسي آمايش سرزمين به شمار ميرود، ميافزايد: با توجه به افزايش جمعيت كشور و كمبود منابع آب قابل استفاده، برنامه ريزي اصولي براي بهرهوري مطلوب از منابع آب بايد به عنوان ركن اصلي در مواجهه با هرگونه بحران آب مد نظر باشد كه در اين رابطه تخصيص بهينة آب در بخشهاي مصرف كننده اهميت خاصي پيدا ميكند.
در بخش ديگري از اين گزارش آمده است: بخش كشاورزي، اصليترين مصرف كننده آب در ايران به شمار ميرود و بيش از 95 درصد از منابع آب قابل استفاده در اين بخش به مصرف ميرسد، بنابراين با توجه به اهميتي كه بخش كشاورزي در توليد محصولات اساسي و استراتژيك و تامين امنيت غذايي جامعه دارد، برنامهريزي براي استفاده بهينه از منابع آب در بخش كشاورزي به خصوص در عرصه توليد محصولات اساسي از ضروريات بوده و با توجه به پتانسيلهاي هر منطقه بايد در صدر برنامهها قرار گيرد.
نظر شما