۳ اردیبهشت ۱۳۸۵، ۲۰:۲۲

در بيانيه پاياني سومين همايش روز زمين پاك آمده است:

اقدام بيمارستانها نسبت به بي خطرسازي پسماندهاي عفوني / تشكيل پژوهشكده مديريت پسماندها در تهران

اقدام بيمارستانها نسبت به بي خطرسازي پسماندهاي عفوني / تشكيل پژوهشكده مديريت پسماندها در تهران

وزارت بهداشت و بيمارستانها بر اساس وظايف مندرج در قانون ، نسبت به بي خطرسازي پسماندهاي عفوني اقدام ، يا از طريق شهرداريها و بخش خصوصي نسبت به امحاء بهداشتي آنها اقدام كنند.

به گزارش خبرگزاري مهر ، در متن بيانيه سومين همايش روز زمين پاك " مديريت پسماندها و جايگاه آن در برنامه ريزي شهري" كه روز گذشته برگزار شد ، آمده است: 

1- براي دستيابي به هماهنگي بين دستگاههاي مذكور در قانون و اجراي موضوع ماده 2 آيين نامه اجرايي، آن رياست محترم سازمان حفاظت از محيط زيست و رئيس محترم كار گروه ملي مديريت پسماندها مي خواهيم، براي تشكيل اولين جلسه كار گروه ملي مديريت پسماندها دستور تهيه و صدور دعوتنامه هاي مربوطه را صادر فرمايند.

2- سازمان حفاظت محيط زيست و وزارت كشور، قانون مديريت پسماندها و آيين نامه اجرايي آن را مورد توجه جدي قرار داده، مواد انجام نشده آن ها را در اسرع زمان ممكن انجام و براي اجر به دستگاههاي مجري ابلاغ نمايند. همزمان، نواقص و اشكالات آنها بررسي و از طريق مراجع ذيربط، اصلاحيه آن تهيه و مراحل تصويب آن پيگيري و انجام گردد.

3- وزارت كشور نسبت به تهيه و ابلاغ شيوه نامه ها و دستور العمل هاي اجرايي ( موضوع ماده 5 آيين نامه اجرايي ) اقدام نمايند.

4- وزارت كشور و شهرداريها نسبت به تهيه ساختار تشكيلاتي و ايجاد مديريت هاي اجرايي پسماند (موضوع ماده 1 قانون) اقدام نمايند.

5- وزارت كشور و شوراهاي اسلامي شهر و روستا نسبت به تعيين تعرفه زباله (موضوع ماده 8 قانون) اقدام نمايند.

6- سازمان حفاظت محيط زيست هرچه سريعتر فهرست پسماندهاي ويژه (موضوع تبصره ماده 2 قانون و بند 1 ماده 3 آيين نامه اجرايي) را تهيه و ابلاغ نمايد.

7- از وزارت مسكن و شهرسازي مي خواهيم، با هماهنگي شهرداريها و دستگاههاي ذيربط نسبت به تعيين شاخص هاي فني اراضي و فضاهاي مورد نياز مديريت هاي اجرايي پسماندها و اعطاي آنها در طرحهاي معماري و شهرسازي اقدام نمايند و در برنامه ريزي هاي استراتژيك طرحهاي جامع و تفضيلي نكات زيست محيطي و جايگاه مديريت پسمندها را ملحوظ دارند.

8- شهرداريها طرحهاي جامع مديريت پسماندها (برنامه راهبردي) و برنامه هاي اجرايي (موضوع ماده 4 آيين نامه اجرايي) را هرچه زودتر تهيه نمايند.

9- قوه قضائيه با همكاري شهرداري در خصوص آموزش ماموريت كنترل و نظارت مديريت پسماندها در رديف ضابطين قوه قضائيه (موضوع ماده 36 آيين نامه اجرايي) اقدام كنند.

10- وزارت كشاورزي نسبت به خريد كمپوست توليدي شهرداريها و سازمانهاي بازيافت اهتمام جدي داشته باشد تا در خروج ارز براي تهيه كودهاي شيميايي و اثرات نامطلوب ناشي از مصرف بي رويه آنها جلوگيري گردد.

11- سازمان مديريت و برنامه ريزي نسبت به تامين اعتبارات لازم براي صنايع بازيافت و پردازش و پرداخت يارانه محصولات بازيافتي، الخصوص، كمپوست اقدام و در اختيار وزارت كشور و شهرداريها قرار دهد.

12- وزارت بهداشت و بيمارستانها بر اساس وظايف مندرج در قانون عمل كرده و نسبت به بي خطرسازي پسماندهاي عفوني اقدام و يا از طريق شهرداريها و بخش خصوصي نسبت به امحاء بهداشتي آنها اقدام كنند.

13- وزارت نيرو اقدام موثر در خصوص خريد برق حاصل از بازيابي گاز متان مراكز دفن و امحاء زباله به شيوه سوزاندن علمي به عمل آورد تا در راستاي زمين پاك و توليد انرژيهاي نو و سيز در كشور تحقق يابد.

14- وزارت كشور ، شهرداريها و مديريت هاي اجرايي پسماندها، با فراهم نمودن امكانات لازم و در چارچوب برنامه هاي زمان بندي شده مصوب ، نسبت به انجام طرحها و پروژه هاي مشروحه ذيل اقدام نمايند:

الف - بهينه سازي روشهاي جمع آوري و حمل و نقل پسماندها و تنظيف شهرها (مكانيزه كردن سيستم ها)

ب - بهينه سازي و توسعه طرح تفكيك پسماندها در مبادي توليد

ج - بهينه سازي و توسعه طرحهاي بازيافت و پردازش و تبديل مواد، علي الخصوص كمپوست سازي (شهرداريها، موسسه استاندارد، وزارت كشور، وزارت صنايع، وزارت كشاورزي)

د - برنامه ريزي براي كاهش تدريجي و حذف نهايي دفن پسماندها

ه - برنامه ريزي براي احياي اراضي مراكز دفن قديمي شامل: استحصال گاز و زهرآبه ها و تبديل آنها به انرژي و آب مورد استفاده در كشاورزي، بازيافت مواد جامد دفن شده قديمي و بهسازي و بازسازي اراضي و تعريف كاربريهاي جديد براي آنها، علي الخصوص فعاليت هاي زيست محيطي.

و - ساماندهي و بهينه سازي نيروهاي انساني، با توجه به ساختار جديد مديريت اجرايي پسماندها و به منظور ارتقاء و تقويت كارايي و تخصص آنها

ز - سياست گذاري و بسترسازي لازم براي مشاركت بخش خصوصي و جذب سرمايه هاي اين بخش در اجراي طرحها و پروژه هاي مديريت پسماندها

ح - تهيه طرح جامع و برنامه هاي اجرايي آموزشي، اطلاع رساني و تبليغات به موازات و منطبق با برنامه هاي اجرايي طرحها و پروژه هاي مديريت پسماندها، با پشتيباني وزارت كشور و در جهت تحقق تبصره 3 ماده 4 آيين نامه اجرايي قانون و همچنين اقدام سريع، مستمر و موثر سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران به عنوان رسانه ملي در امر آموزش، اطلاع رساني و فرهنگ سازي امور مربوط به محيط زيست پسماند و تفكيك زباله از مبدا موكدا مورد تقاضا است.

ط - تدوين اساسنامه و تشكيل و راه اندازي هرچه سريعتر پژوهشكده مديريت پسماندها در تهران، با همكاري و مشاركت سازمان هاي بازيافت كلانشهرها.

ي - راه اندازي شبكه رايانه اي ملي مديريت پسماندها، با همكاري و مشاركت سازمان هاي بازيافت كشور

ك - تاسيس بورس بازيافت در كلان شهرها و برقراري ارتباط از طريق شبكه رايانه

کد خبر 316016

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha