۵ اردیبهشت ۱۳۸۵، ۱۲:۳۳

در همايش "فرهنگ ترس" در اردن عنوان شد:

ايمان اولين كليد غلبه بر ترس است

ايمان اولين كليد غلبه بر ترس است

در همايش سه روزه " فرهنگ ترس" كه در دانشگاه فيلادلفياي اردن برگزار مي شود، رئيس اين دانشگاه به تكيه بر ايمان و اهميت دادن به آن تأكيد كرد و گفت: ايمان و اعتقاد اولين كليد غلبه بر ترس و پيشرفت و ترقي به شمار مي روند و نقش اساسي در بيداري ملتها ايفا مي كنند.

به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از الرأي، در همايش " فرهنگ ترس" كه ديروز در دانشگاه فيلادلفياي اردن برگزار شد، طاهر لبيب يكي از شركت كنندگان در اين همايش اظهار داشت: ترس پديده اي است كه تمامي جبنه هاي زندگي انسان را تحت پوشش قرار داده است وهمه انديشمندان در رشته هايي چون: ادبيات، فلسفه، دين و روانشناسي آن را مورد توجه قرار داده اند. البته "ترس"؛ اين موضوع پر مخاطره اينك در خطابه هاي سياسي به ارعاب تعبير مي شود.

عاين محقق دانشگاه سوربون با اشاره به ريشه هاي ترس گفت: ترس به تناقضات اجتماعي و فهم نيازهاي ديگران باز مي گردد و آن ميراث تربيتي ماست.

دكتر مروان كمال رئيس دانشگاه فيلادلفيا به نقش كليدي ايمان اشاره و تصريح كرد: تكيه بر ايمان و اهميت دادن بر آن اولين كليد غلبه بر ترس و پيشرفت و ترقي است و اين مسئله نقش اساسي در بيداري ملتها ايفا مي كند.

دكتر احمد برقاوي از سوريه با موضوع " ايدئولوژي تعصب" سخنراني كرد و گفت: غرق شدن درتعصب براي ايدئولوژي نيز نوعي ترس است كه مانع از نزديك شدن ما به مسائل عصر كنوني مي شود.

دكتر سالم ساري استاد جامعه شناسي دانشگاه فيلادلفيا در موضوع "جهاني شدن و ترس " اظهار داشت: جهاني شدن پديده اي خود محور و خود جوش نيست، بلكه حركتي جديد در جهان به شمار مي رود كه امروزه تنشها و بحرانهايي را نيز به وجود آورده است. زيرا ترس، شك و بحران از تأثير گذاري و تأثير گيري با ديگران به وجود مي آيد و اين از اشكالاتي است كه در تمام جهان شاهد هستيم. 

احمد عبدالحليم عطيه با موضوع "آينده دموكراسي" ياد آور شد: آينده دموكراسي كه هدفش ايدئولوژي فكر جديد است، بحرانهاي تمدني و سياسي را در اين ايام ايجاد كرده كه به گرايشهاي فردي باز مي گردد. پيشرفت در دموكراسي در تحكيم آزادي فعلي و خود محوري فردي نهفته است .

عبدالكاظم عبودي از الجزاير در مورد "گفتگوي انساني" سخنراني كرد و اظهار داشت: فرصت براي گفتگوي انسانها در سايه ترقي، پيشرفت و انقلابهاي علمي تكنولوژي امكان دارد؛ زيرا آن فرصتي به منظور انتقال تكنولوژي و علوم و افكار جديد است كه افكار انسانها را از حالت بسته و محدود بودن خارج مي كند و وي را در مقابل سرنوشت انساني رو به پيشرفت قرار مي دهد.

عبودي تصريح كرد: هدف از پيشرفت همه علوم تضمين زندگي و حيات انسان است؛ زيرا انسان خواهان جهشهاي سريع به پيشرفت است و انسان و علمش فرصتي براي از بين بردن گرايشهاي خصمانه هستند. از سوي ديگر تفكرات عقلاني مسئول خيزش و ترقي در مقابل مجهولاتي است كه برخي از نخبگان علمي در تجاربشان آنرا با ارزشها و اخلاقيات خود برطرف مي كنند. اين مسئله در قوانين طبيعي و در پديده هاي اخلاقي نقش بسياري با ارزشي را بازي مي كند.

همايش " فرهنگ ترس" كه يازدهمين دوره است از 24 تا 26 آوريل ( 4 تا 6 ارديبهشت) در دانشگاه فيلادلفيادي اردن برگزارمي شود.

کد خبر 316792

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha