به گزارش خبرگزاري مهر، بيست و دومين نشست كانون قيام معناگرا روز جمعه هشتم ارديبهشت ماه سال جاري در سينما فرهنگ با نمايش فيلم براي مردگان و زندگان به كارگرداني كاري پالياكا برگزار شد.
ضياء الدين دري در اين نشست تصريح كرد : در اين فيلم شاهد كشمكش بين باورهاي مذهبي و كنش هاي انساني هستيم.
وي به تجربه پذير بودن باورهاي مذهبي اشاره كرد و افزود: در فرهنگ اروپايي برخي از دريافت ها و ادراكات تجربي شبيه به معارف شرعي اسلامي و شرقي است و اين فيلم نشان مي دهد كه در يك خانواده چگونه مي توان با اندوه ناشي از مرگ يكي از اعضاء كنار آمد.
وي فيلمبرداري فيلم "براي مردگان و زندگان" را درخشان عنوان كرد و يادآور شد : فيلم برداري ساده و زيباي فيلم و هارموني نورها و رنگ ها نوعي آرامش را به مخاطب القا مي كند.
كارگردان فيلم لژيون و سريال كيف انگليسي در ادامه به فرهنگ سرد و تنهايي مردمان اروپاي شمالي (كشورهاي اسكانديناوي) اشاره كرد و گفت: نگاه تحليل گر اين فيلم ساز بايد با توجه به فرهنگ كشورهاي اسكانديناوري (فرهنگ سكوت و تنهايي) بررسي شده و روابط انسني اين اثر با شناخت اين جامعه تحليل شود.
نيما حسني نسب ، منتقد فيلم ، نيز تصريح كرد: يكي از جذابيت هاي فيلم "براي مردگان و زندگان"، نمايش جنبه هاي ماژوخيسمي (خودآزارانه) رفتار شخصيت هاي فيلم است كه براي فراموش كردن اندوه حاصل از مرگ فرزند سعي مي كنند با خودآزاري به آرامش برسند.
وي تاثير فيلم ساز از فيلم اتاق پسر ساخته ناني مورتي فيلم ساز ايتاليايي را غير قابل كتمان دانست و اضافه كرد: در اين فيلم البته نشانه ها استفاده شده بسيار سطحي و رو هستند و اثر نمي تواند از دل جريان روزمره زندگي يك درام پرتنش و تاثير گذار را بيرون كشد، در واقع نوعي كسالت و كندي در ريتم و ضرباهنگ فيلم ديده مي شود.
اين منتقد فيلم، انتخاب موضوع حساس فيلم را مانند به راه رفتن روي لبه تيغ ارزيابي كرد و گفت : اگرچه فيلم از فرهنگ كشورهاي اسكانديناوري مي آيد ، اما در همين فرهنگ به ظاهر سرد و ساكت نيز آثاري گرم و پر كشش از فيلم سازاني چون برگمان، دراير و حتي اكي كوريسماكي ديده مي شود.
نظر شما