به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، دكتر عباس عباس پور امروز طي نشستي مطبوعاتي در پاسخ به خبرنگار مهر خاطر نشان ساخت: در باب بن سفر معلمان تاكنون مذاكراتي انجام شده و به محض حصول نتيجه ، تمامي اقشار دولت و فرهنگيان در جريان امور قرار خواهند گرفت.
وي با تاكيد بر اينكه ساز و كارهاي قانوني چنين بن هايي بايد به تاييد سازمان مدريت ، دولت و مجلس برسد و ساز و كارهاي قانوني طرح دنبال شود در مورد چگونگي شرايط و زمان اعطاي بن هايي زمان خاصي اعلام نكرد.
معاون برنامه ريزي و توسعه مديريت آموزش و پرورش اظهار داشت: طي 2 دهه گذشته متوسط رشد سالانه كسري بودجه آموزش و پرورش 37 درصد بوده است و اين امر بيانگر ساختاري بودن كسري بودجه وجود مطالبات انباشته فرهنگيان است كه همواره بسياري از وقت و توان مديران ارشد به جاي پرداختن به تكاليف و مسئوليتهاي اصلي آموزش و پرورش به تامين منابع اختصاص يافته است.
به گفته وي ، ميانگين نسبت عملكرد اعتبارات مصوب در سال هاي (84-76) ، 134 درصد بوده كه اين رقم در سال 84 به 150 درصد افزايش يافته و پايين ترين رقم اين شاخص مربوط به سال 1379 و 120 درصد بوده است.
عباس پور، افزايش سرانه بودجه ها را كه طي ساليان گذشته تحقق نيافته بود ، يكي از دغدغه هاي اصلي آموزش وپرورش دانست و افزود: در سال 1384 با پيگيري هاي وزير آموزش و پرورش 100ميليارد تومان به هزينه مذكور اختصاص يافت كه براي هر دانش آموز به طور متوسط به ميزان 70000 ريال تخصيص يافته كه در قياس با سالهاي پيش بي سابقه بوده است.
وي سهم سرانه هاي آموزشي از كل اعتبارات در سال 84 با 5/4 درصد افزايش عنوان كرد و گفت: در سال 84 بودجه مصوب آموزش و پرورش حدود 4000 ميليارد تومان بوده كه تاكنون مبلغ 5 هزار و 700 ميليارد تومان افزايش يافته و به رشد 43درصدي رسيده است.
معاون برنامه ريزي و توسعه مديريت وزارت آموزش و پرورش ، رشد قابل ملاحظه اعتبارات هزينه اي سال 84 با مبلغ 700ميليارد تومان ، پرداخت مطالبات فرهنگيان خارج از كشور ، متوسط رشد سالانه ضريب جدول حقوقي معلمان در سال 85 نسبت به 84 برابر 5/17درصد رشد بوده است ، از جمله اقدامات اين معاونت عنوان كرد.
وي خبر داد: توسعه ظرفيت و قابليت آموزش و پرورش كشور در سه سطح راهبردي ، مياني و عملياتي از طريق پياده سازي بانك جامع اطلاعاتي مديران و سرعت بخشيدن به برنامه هاي آموزش و پروش مديران تا يك ماه آينده آغاز خواهد شد.
عباس پور ، طرح فعال سازي و احياء مجدد مركز تربيت معلم ، جذب معلمان واجد صلاحيت ، ارتقاء سطح جذب نيروي انساني در مراكز تربيت معلم از ديپلم به فوق ديپلم به سمت ليسانس به فوق ليسانس ، توجه و تاكيد ر مقتضيات و نيازهاي مهارت و حرفه اي هر يك از رشته هاي شغلي آموزش و پرورش با توجه به آخرين دستارودهاي علمي و الگوي بهينه در جذب و نگهداري نيروها ، بهبود بخشيدن به طرح رتبه بندي و ارتقاء شغلي معلمان ، افزايش انگيزه هاي ماندگاري نيرو در مناطق آموزشي محروم و نيمه برخوردار از طريق طراح و پياده سازي طرح هاي انگيزشي مناسب و اتخاذ ساز و كارهاي اجرايي قانونمند را از سياست هاي راهبردي اين معاونت برشمرد.
وي در ادامه ، غني سازي برنامه هاي آموزشي و ابزارهاي ارزشيابي در برنامه هاي تربيت معلم ، سنجش صلاحيت حرفه اي معلمان ، تلاش براي تقويت روحيه تحقق و پژوهش در معلمان را از ديگر سياست هاي راهبردي بخش تربيت معلم عنوان كرد.
معاون برنامه ريزي و توسعه مديريت آموزش و پرورش ، فعال سازي دوره كارداني فراگير براي ادامه تحصيل فرهنگيان ديپلم با افزون بر 230 هزار نفر جمعيت در 40 مركز تربيت معلم را از فرصت هاي متبط با دامه تحصيل فرهنگيان دانست و گفت: در حال حاضر از سوي سازمان سنجش 50 هزار تقاضانامه ثبت نام سازمان آموزش و پرورش استانهاي سراسر كشور ارسال و از هم اكنون ثبت نام آغاز شده است.
بر اساس پيش بيني هاي عباس پور ، طي 3 سال آينده همه فرهنگيان ديپلم به كارداني ارتقاء يافته و تحصيل فرهنگيان ديپلم به شكل نيمه حضوري خواهد بود.
وي تصريح كرد: فعال سازي دوره كارداني به كارشناسي ناپيوسته در 31 مركز تربيت معلم كه از 22 اسفند 84 تا 17 فروردين 85 ثبت نامشان به يايان رسيده است و آزمون ورودي اين دوره در تيرماه انجام خواهد شد و مدرك آن مورد تاييد آموزش عالي خواهد بود.
به گفته عباس پور ، تلاش در جهت پياده سازي نظام آموزش جامع كاركنان در تمامي آموزش هاي كوتاه مدت فرهنگيان از سال 1385 و بر اساس تاييد سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور براي اولين بار در سبد آموزشي سازمان مديريت و برنامه ريزي قرار گرفته و در شرايط فعلي ضوابط و شرايط برگزاري دوره هاي آموزش ضمن خدمت شامل شرايط مدرس ، محيط برگزاري كلاس و محتواي آموزشي ، در حال تدوين است.
نظر شما