۱۰ اردیبهشت ۱۳۸۵، ۱۵:۵۶

سازمان مديريت و برنامه ريزي اعلام كرد:

جزئيات كامل ضوابط اجرايي قانون بودجه 85

جزئيات كامل ضوابط اجرايي قانون بودجه 85

هيئت ‌وزيران براساس پيشنهاد سازمان مديريت و برنامه‌ريزي كشور و در راستاي تحقق اهداف چهارگانه عدالت‌گستري، مهرورزي، خدمت‌رساني و تعالي و پيشرفت مادي و معنوي جامعه طرح شده از سوي دولت نهم، ضوابط اجرايي قانون بودجه سال 1385 كل كشور را تصويب كرد.

به گزارش خبرگزاري"مهر" به نقل از روابط عمومي سازمان مديريت و برنامه‌ريزي كشور، هيئت ‌وزيران به منظور جلوگيري از اسراف و تبذير در سرمايه‌‌گذاري، توليد، توزيع و خدمات و رعايت صرفه‌‌جويي در هزينه‌ها، دستگاه‌هاي اجرايي را مكلف كرد در خريد و مصرف به‌ويژه مواد مصرفي اداري، سوخت، آب، برق، تلفن، تعميرات خودرو، نوسازي و تعميرات ساختمان و تجهيزات، از اسراف و تبذير پرهيز كرده و صرفه‌‌جويي كنند و در استفاده از خانه‌هاي سازماني و ديگر امكانات و خودروها، ضمن رعايت ضوابط و مقررات، مراقبت لازم را به‌عمل آورند.

در اين تصويبنامه تصريح شده است كه مديران دستگاه‌هاي اجرايي كه با حفظ كيفيت اجرايي برنامه‌ها، صرفه‌جويي كنند، به‌صورت بارز و در مقايسه با دستگاه‌هاي ديگر تشويق خواهند شد و اعتبار مورد نياز براي اعمال تشويق موضوع اين بند تا سقف 30 درصد اعتبار صرفه‌جويي شده به سقف اعتبار مصوب مندرج در برنامه "خدمات رفاهي كاركنان دولت" اضافه و توسط دستگاه‌ اجرايي ذي‌ربط قابل پرداخت خواهد بود.

هيئت وزيران تأكيد كرده است: گردهم‌آيي‌ها، هم‌‌انديشي‌ها، همايش‌ها و نظاير آن بايد به دور از هر گونه تجمل برگزار و محل برگزاري بايد متناسب با موضوع و با رعايت اصل صرفه‌جويي انتخاب شود.

به موجب اين تصويبنامه، دستگاه‌هاي اجرايي مجاز خواهند بود هزينه‌هاي مربوط به انجام نماز و امور ديني، كمك به پايگاه‌هاي بسيج اداره‌ها و برگزاري مناسبت‌هاي ملي و مذهبي را در قالب اعتبار مصوب پرداخت كنند.

هيئت ‌وزيران هزينه‌كردن آن بخش از اعتبارهايي را كه با عنوان "اعتبارهاي توسعه استان‌ها" به سرجمع اعتبارهاي تملك دارايي‌هاي استان اضافه شده است از آيين‌نامه اجرايي ماده 79 قانون برنامه چهارم توسعه مستثنا كرده است.

در بندي ديگر از اين تصويبنامه مقرر شده است دستگاه‌هاي اجرايي براي تكريم، تعظيم و ترويج «فرهنگ ايثار و شهادت»، اعتبار لازم را در موافقتنامه اعتبارهاي هزينه‌‌اي پيش‌بيني كنند.

هيئت ‌وزيران همچنين گسترش تشكيلات اداري و ايجاد پست سازماني جديد را به استثناي موارد مقرر در تصويبنامه پيشين خود ممنوع و در موارد ضروري آن را با پيشنهاد سازمان مديريت و برنامه‌ريزي كشور و تصويب هيأت‌وزيران امكانپذير اعلام كرده است.

براساس بندي ديگر از ضوابط اجرايي بودجه سال 1385 كل كشور، دستگاه‌هاي اجرايي موظف هستند براي كاهش حجم تصدي‌هاي دولت و افزايش مشاركت مردم در اداره امور كشور و در اجراي مفاد قانون برنامه چهارم توسعه، موارد و ميزان واگذاري تصدي‌هاي اجتماعي، فرهنگي، توليدي، خدماتي و نظاير آن را براي«كاهش 30 درصد از تصدي‌هاي دولت» بر حسب برنامه و فعاليت در موافقتنامه اعتبارهاي هزينه‌اي مورد مبادله منظور كنند.

به موجب اين تصويبنامه، دستگاه‌هاي اجرايي مكلف هستند فقط پس از تأمين صددرصد حقوق و مزاياي اجتناب‌ناپذير پرسنلي و ساير هزينه‌هاي اجتناب‌ناپذير، نسبت به پيش‌بيني ديگر هزينه‌ها اقدام كنند، به‌گونه‌اي كه در پايان سال هيچ‌گونه كسري اعتباري بابت «پرداخت‌هاي پرسنلي اجتناب‌ناپذير» نداشته باشند. هيأت‌وزيران هرگونه هزينه قبل از پيش‌بيني موارد مندرج در اين بند را در حكم «تصرف غيرقانوني در اموال دولت»‌ اعلام كرده است.

با توجه به اين ضوابط، جا‌به‌جايي اعتبار كمك‌هاي بلاعوض موضوع جدول شماره 13 قانون بودجه سال 1385 كل كشور براي تأمين «هزينه‌هاي اداري و پرسنلي» ممنوع اعلام شده است.

براساس ضوابط اجرايي بودجه سال 1385 كل كشور، مبلغ قطعي پاداش پايان سال (عيدي) به تصويب هيأت‌وزيران خواهد رسيد، اما دستگاه‌هاي اجرايي موظف هستند بابت عيدي به ازاي هر نفر شاغل و بازنشسته ، مبلغ يك ميليون و 750 هزار ريال پيش‌بيني و در موافقتنامه مربوط منظور كنند.

هيئت ‌وزيران به دستگاه‌هاي اجرايي اجازه مي‌دهد با هماهنگي سازمان تربيت‌بدني، هزينه‌هاي ورزش كاركنان خود را در چارچوب آيين‌نامه توسعه و تعميم ورزش كاركنان دولت انجام داده و تسهيلات لازم را براي رفت و آمد كاركنان خود در قالب اعتبارهاي مصوب به صورت نقدي با انعقاد قرارداد، فراهم كنند.

هيئت وزيران همچنين ميزان «كمك‌هاي غير نقدي» كاركنان شاغل و بازنشسته، وظيفه‌بگيران و مستمري‌بگيران دستگاه‌هاي اجرايي را معادل 800 هزار ريال اعلام كرد.

دستگاه‌هاي اجرايي علاوه بر اين اجازه دارند با در نظر گرفتن ممنوعيت ايجاد «مهدكودك‌هاي جديد» حسب مورد براي تأمين غذاي كاركنان دولت و نيز كمك ماهانه به ازاي هر كودك كاركنان خود كه از «مزاياي مهدكودك» استفاده مي‌كنند، در حد اعتبارهاي منظور شده در موافقتنامه پرداخت كنند.

به موجب اين بند، در اداره‌هايي كه داراي مهدكودك نيستند، دستگا‌ه‌هاي اجرايي مجاز هستند به كاركنان اناث خود كه داراي فرزند «زير 5 سال» هستند، هر ماه به ازاي هر فرزند (حداكثر تا 3 فرزند) حداكثر مبلغ 200 هزار ريال در اعتبار‌هاي خود منظور كنند.

هيئت ‌وزيران ضمن مستثنا‌ كردن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و ساخت آسايشگاه‌ها و مركز‌هاي توانبخشي جانبازان توسط بنياد شهيد و امور ايثارگران، هرگونه سرمايه‌گذاري توسط دستگاه‌هاي اجرايي اعم از كشوري و لشكري براي ساخت و توسعه «واحدهاي جديد درماني» را ممنوع كرده است.

کد خبر 319266

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha