به گزارش خبرنگار كتاب مهر، كتابخانه تخصصي اميرالمومنين ( ع ) درهفته غديرسال1379 و در تقارن با سال امام علي ( ع ) در جواربارگاه ملكوتي حضرت رضا ( ع ) در مشهد گشايش يافت .
عامل عمده درآغازتاسيس كتابخانه ، تحقيق و بررسي مدارك و مصادر كتاب ارزشمند و گرانسنگ علامه اميني ( ره ) يعني كتاب " الغدير في الكتاب و السنه و الادب " بوده است .
تاسيس اين مجموعه از رمضان سال 1372 شمسي درجلسه تفسير قرآني كه درآن به بررسي احاديث و مصادركتابهايي چون احقاقالحق ( قاضي نورالله شوشتري ) و ملحقات آن ( آيت الله مرعشي ) ، عبقات الانوار( ميرحامدحسين ) ، الغدير( علامه اميني ) و قادتنا كيف نعرفهم ( آيت الله ميلاني ) مشغول بودند و دراين مرحله نيازبه ايجاد چنين مجموعه اي احساس مي شد.
اين كتابخانه در9سال گذشته در بخش ها و زمينههاي مختلف فعاليت داشته كه مجموعه فعاليت هاي آن در شش موضوع مرتبط با حضرت اميرالمومنين (ع) است و يكي از مهمترين آنها ايجاد كتابخانه و آرشيو ديجيتالي نسخ خطي ايراني و اسلامي است .
دربخش " عكس نسخ خطي " با توجه به اين امكان كه بسياري از نسخ خطي در كشور رو به نابودي است و بسياري از اين آثار اگر به صورت ديجيتالي درنيايد ممكن است در سالهاي آينده براي هميشه نابود شود،همچنين به دليل در دسترس نبودن اين كتابها براي همه پژوهشگران از بدو تاسيس اين كتابخانه بخش "نسخ خطي ديجيتالي" آن فعال شد و كار تهيه و گردآوري آرشيو بزرگي از نسخه هاي خطي سراسر كشور آغاز شد.
دربخش تصوير نسخ خطي كتابخانه تخصصي اميرالمومنين(ع) همچنين بخشي از كتابهايي كه با موضوع حضرت علي ( ع ) وغديرخم از قرن ها قبل به رشته تحرير در آمده در بخش جداگانه اي نگهداري مي شود.
روش تهيه تصوير ديجيتالي ازنسخ خطي دراين كتابخانه اين گونه است كه ازطريق مكاتبه با كتابخانه هاي معتبر داخلي و خارجي كپي هايي ديجيتالي ازكتابهاي خطي ايراني و اسلامي موجود در آن مجموعه ها خريداري و گردآوري مي شود.
به جزاين اطلاعات برخي ديگر ازنسخه هاي خطي تحت مالكيت خصوصي ازطريق شناسايي صاحبان آنها جمع آوري مي شود و پس از تماس با فردي كه نسخه اي خطي در اختيار دارد با كسب رضايت وي از اين نسخه كپي ديجيتالي تهيه مي كنند.
نسخ خطي ديجيتالي كه در اين كتابخانه گردآوري مي شود هم به شكل كتاب صحافي مي شود و هم به شكل ديجيتالي در اختيار علاقه مندان قرار خواهد گرفت و در آينده اي نزديك قرار است كه در شبكه جهاني اينترنت هم قابل دسترسي باشد.
براي اين منظور برنامه اي براي دسترسي راحتر پژوهشگران به اين منابع از طريق شبكه جهاني تهيه شده كه امكان استفاده روخطي(Online) و برون خطي(Offline) از منابع كتابخانه را براي كاربران فراهم ميكند و قادراست اطلاعات تمامي مدارك كتابخانههاي تخصصي را با امكانات زيادي به مخاطبان ارائه دهد.
در بخش ديگري از كتابخانه اميرالمومنين(ع) تعدادي از قديمي ترين نسخه هاي منابع كتاب " الغدير" شامل تاليفات علماي اهل سنت ، گردآوري شده است.
به گزارش مهر ، همچنين كتابهايي به زبان هاي خارجي (غير ايراني و عربي) در اين مجموعه نگهداري مي شود كه توسط نويسندگان مسلمان و غير مسلمان از قرن هاي گذشته تا دوران معاصر تاليف شده است.
در اين مجموعه، كتابهايي با 18 زبان هچون اردو، انگليسي، روسي، فرانسوي، آلماني، تركي استانبولي، تركي آذري و ديگر زبان ها موجود است كه بيشتر آن مربوط به زبان اردو و انگليسي است.
يكي ديگر از بخشهاي اين مجموعه بخش كتابهاي كودك و نوجوان است كه درآن كتابهايي به زبان ساده و زيبا زندگي و معارف حضرت علي ( ع ) بيان شده است و دراين قسمت ، بيش از 200 عنوان كتاب به زبانهاي مختلف پيرامون علي ( ع ) براي كودك و نوجوان نگهداري مي شود .
نظر شما