مصطفي مستور درگفتگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر در مشهد ضمن بيان اين مطلب افزود: جايگاه نويسنده در اعماق خطر است. او دردها و رنج هاي بزرگي را به جان مي خرد تا داستان ها و نوشته هاي با ارزشي را براي مخاطبان به ارمغان بياورد.
وي درباره تجربه نويسندگي گفت : نويسنده بايد تجربه هاي دشوار و سختي را پشت سر بگذارد ؛ تجربه هايي كه برخي طبيعي و برخي مصنوعي اند اما اين اتفاقات دشوار نويسنده را آماده مي كنند تا اثر بزرگ و قابل توجه خود را بنويسد. به عبارت ديگر نويسنده بايد از روي دست خودش تقلب كند و از اتفاقات و حوادث زندگي خود بنويسد نه اين كه داستان زندگي ديگران را محور داستان خود قرار دهد.
نويسنده " استخوان خوك و دست هاي جذامي " با اشاره به زندگي صادق هدايت نخستين نويسنده مدرن ايراني ادامه داد : قلم هدايت داراي ارزش هاي ادبي خاصي است و او روح بزرگي دارد . او غربت را به جان خريد، تنهايي را همدم خويش ساخت تا داستان مردم ديگر تقاط زمين را براي ما به ارمغان بياورد و در اين راه جان خويش را از دست داد.
مستور در مورد سبك نوشتاري خود گفت : زندگي در نظر من تلخ و سياه است. به زعم من انواع مشكلات مختلف پيش روي انسان قرار داده شده تا شخصيت اش ساخته شود. به همين دليل من هم درباره شكست ها و غم ها در زندگي مي نويسم .
مصطفي مستور تصريح كرد : شخصيت سازي در داستان بايد برعهده خواننده باشد تا خود را در فضاي داستان پيدا كند. به لحاظ پيش برندگي نيز معمولا انرژي داستان توسط عاشق ها تعيين مي شود زيرا شخصيتي ناپايداردارند و براي شخصيت هاي ناپايدار هم داستان هاي جالب تري مي توان نوشت .
وي در پايان ضمن تاكيد بر لزوم جذابيت اثر ادبي براي خواننده گفت : من هنوز نتوانسته ام با طيف عظيم مخاطبان يعني زنان خانه دار ارتباط برقرار كنم و در آينده تلاش خود را معطوف به اين قشر خواهم كرد؛ زيرا من براي مخاطبان مي نويسم نه براي منتقدان ، اما از انتقادات و پيشنهادات منتقدان كمال استفاده را مي كنم .
نظر شما