به گزارش خبرگزاري مهر، نخستين نشست سينماي انيميشن در سال جاري به همت فارابي و با همكاري موسسه "پيلبان" روز جمعه پانزدهم ارديبهشت ماه در سالن شماره دو سينما فرهنگ برگزار و در اين نشست فيلم هاي "عروس مرده" ساخته تيم برتن و انيميشن هاي ايراني "كه زندان مرا" ساخته علي بخشي، "يك دو سه چهار" ساخته مهدي زرين قلمي و "چت ايروني" ساخته امير سحر خيز به نمايش درآمد.
دهستاني در اين نشست ادامه داد : سبك فيلمسازي تيم برتن كارگردان فيلم "عروس مرده" به انيميشن نزديك است و وي كار خود را در دهه هشتاد از انيميشن آغاز كرده است . برتن از فيلمسازان مولف سينماي هاليوود به شمار مي رود و همواره در چارچوب سبك شخصي خود فعاليت كرده است.
وي عروس مرده را انيميشني عروسكي يا به اصطلاح "استاپ موشن" معرفي كرد و افزود: سبك كاري برتن شبيه به سبك اكسپرسيونيسم سينماي آلمان است . رنگ آميزي تند، شخصيت هاي عجيب و غريب و زواياي غيرمستقيم از ويژگي هاي اين سبك به شمار مي رود ، اما سينماي برتن را مي توان نمونه اي مدرن تر از سينما اكسپرسيونيسم دانست.
وي در ادامه خاطرنشان كرد : نگاه ارژينال (غير تقليدي) برتن به نوعي در مقابل كليشه هاي رايج سينماي انيميشن قرار گرفت و سبك خاصي را طراحي كرد كه در سينماي آمريكا جريان ساز بود.
وي توجه به جزئيات را از ويژگي هاي سينماي برتن برشمرد و افزود: اين فيلمساز در حوزه درامهاي گروتسك كار مي كند.
اين كارشناس به كيفيت بالاي فيلم هاي انيميشن عروسكي در هاليوود اشاره كرد و ادامه داد : با اين دستاوردهاي تكنيكي ديگر انيميشن را نبايد حركت بخشي دانست بلكه اين صنعت را مي توان صنعت جان بخشي عنوان كرد كه به عروسك ها هويت مي دهد.
در ادامه اين نشست امير حسين علمداري گفت : برتن اظهارنظر عجيبي درباره فيلم "كابوس پيش از كريسمس" كرده است و گفته كه كودكان در هنگامي كه اين فيلم را به تنهايي تماشا مي كردند نمي ترسيدند اما در هنگام تماشا با والدين از فيلم مي ترسيدند و اين مسئله به كودك درون افراد مرتبط مي شود .
وي ادامه داد : سبك كاري تيم برتن به زعم من شبيه به داستان هاي صادق هدايت است و سايه ها در كار اين دو هنرمند نقشي اساسي ايفا مي كند و همچنين شخصيت هاي مثبت برتن چندان خوشايند مخاطبان نيستند و برعكس ديگر آثار انيميشن ، اين شخصيت ها از چشم هاي درشت زيبا برخوردار نيستند، نمونه هايي كه در كابوس پيش از كريسمس قابل مشاهده است.
نظر شما