محمد بيات با اعلام اين مطلب به خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: از آنجا كه بحث مقابله با حوادث شيميايي شامل تمام مراحل آن از توليد تا انبارداري، حمل و نقل ، مصرف ، تجهيزات و وسايل مقابله با حوادث شيميايي ، رفع آلودگي و .. را شامل مي شود براي مقابله با حريق هاي ناشي از اين مواد بايد سيستم مجزايي ايجاد كرد.
وي تصريح كرد : از طريق تامين تجهيزات و لباس هاي ويژه حريق هاي شيميايي و بدون كد بندي مواد شيميايي و متخصصين اين مواد در بسياري از موارد خنثي سازي حوادث مذكور بسيار مشكل و حتي غير ممكن است، زيرا اين مواد در حوادث آتش سوزي خصوصيت ها و واكنش هاي مختلفي از خود نشان مي دهد.
معاون عملياتي سازمان آتش نشاني تهران همچنين در پاسخ به اين سوال كه ايمني نيرو هاي آتش نشان در حوادث شيميايي به چه ميزان است ، گفت: امروزه در دنيا انواع و اقسام مواد شيميايي و صنعتي توليد مي شود كه حتي با نفوذ از راه پوست عوارض مهلكي براي سلامت انسان به بار مي آورند و لباس هاي عمومي آتش نشانان نيز فقط در برابر حرارت و شعله هاي ضعيف مقاوم هستند.
وي با اشاره به اينكه لباس هاي مذكور تاحدودي در برابر مواد شيميايي غير قابل نفوذ هستند ، اضافه كرد: از آنجا كه اين لباس ها دربرابر حريق هاي ناشي از مواد هاي شيميايي خطرناك مقاوم نيست يا براي مدت زمان كوتاهي مقاومت مي كند به لباس هاي مجهز تري نياز داريم كه يك نوع آن ارتباط بدن را با كمك يك دستگاه تنفسي از محيط خارج قطع خواهد كرد.
بيات در ادامه استفاده از لباس هاي موجود در حوادث مذكور را براي آتش نشانان خطرناك دانست و اضافه كرد: در صورت تامين لباس ها و پوشش هاي مقاوم ، در زمينه رفع آلودگي لباس ها و وسايل افراد و بهره گيري از نيرو هاي متخصص يا تجهيزات الكترونيكي و كامپيوتري دچار ضعف شديدي هستيم.
نظر شما