به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر قائم مقام وزير جهاد كشاورزي در نخستين همايش ملي بررسي ضايعات محصولات كشاورزي ، با بيان مطلب فوق گفت: كاهش ضايعات محصولات كشاورزي موجب افزايش ارزش افزوده در بخش كشاورزي و جلوگيري از خروج ارز از كشور مي شود .
غلامرضا صحراييان ميزان ضايعات در بخش ميوه جات و سبزيجات را حدود 40درصد ذكر كرد.
وي توسعه صنايع تبديلي را در بخش كشاورزي يكي از موارد ضروري در قانون تاسيس وزارت جهاد كشاورزي ذكر كرد و افزود: توسعه صنايع تبديلي وتكميلي محصولات كشاورزي در چرخه توليد با همكاري وزارت صنايع از الويتهاي اساسي وزارت جهاد كشاورزي است.
در اين مراسم همچنين معاون صنايع ، عمران و توسعه روستايي وزارت جهاد كشاورزي توجه جدي به بازيافت ضايعات كشاورزي را موجب توسعه اقتصاد ملي بويژه در بخش كشاورزي ذكر كرد و افزود: سالانه ميليونها دلار ارز جهت واردات خوراك دام و طيور ، انواع پروتئين هاي مصرفي ، اسيدهاي آمينه ، مواد شيميايي و اسانس ها از خارج مي شود كه اين روند هر سال سير صعودي دارد .
مهدي روح الامين، ضرورت تدوين برنامه اي مدون در زمينه كاهش حجم ضايعات و محصولات جانبي كشاورزي را كه در بسياري از موارد مسايل زيست محيطي بسيار حادي را بوجود مي آورد ، گامي در جهت استفاده بهينه از اقتصاد كشاورزي و دستيابي به فر آيندهاي قابل صرفه در اين بخش ذكر كرد .
وي با اشاره به ميزان ضايعات در محصولاتي مانند گندم در كشور افزود: با اينكه جمعيت ايران حدود يك درصد ازكل جمعيت دنيا را شامل مي شود ولي حدود 5/2 درصد از گندم دنيا را مصرف مي كند كه اين مصرف خارج از استانداردهاي بين المللي و تا حدودي نشان دهنده ميزان ضايعات بالا در اين بخش است .
گفتني است نخستين همايش ملي بررسي ضايعات محصولات كشاورزي از امروز و به مدت دو روز با همكاري انجمن مهندسي ماشينهاي كشاورزي ، مركز مطالعه مواد و ضايعات محصولات كشاورزي دانشگاه تربينت مدرس وسازمان تحقيقات و آموزش كشاورزي و با حضور اساتيد و كارشناسان بخش كشاورزي در دانشگاه تربيت مدرس برگزار مي شود.
قائم مقام وزير جهاد كشاورزي:
با كاهش 15 درصدي ضايعات كشاورزي ، نيازي به واردات نخواهيم داشت
كاهش 15 درصدي ضايعات محصولات كشاورزي موجب جلوگيري واردات بسياري از محصولات كشاورزي مي شود.
کد خبر 32307
نظر شما