به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، دكتر "رازقي" شب گذشته در پنجاه و پنجمين نشست روساي دانشگاه هاي سراسر كشور افزود: در زمينه بودجه هاي سال 85 و كسري هاي 84 در 6 ماه اخير فعاليت هاي فشرده اي در وزارت علوم صورت گرفت به طوريكه كسري قابل ملاحظه اي در حدود 157 ميليارد تومان را توانستيم به بودجه مصوب سال 84 اضافه كنيم. همچنين 100 ميليارد تومان براي تجهيزات در نظر گرفته شد كه سهم وزارت علوم 68 ميليارد تومان برآورد و پرداخت شد.
معاون طرح و برنامه وزارت علوم اظهار داشت: 233 ميليون دلار نيز كه از چند سال پيش باقي مانده بود توسط معاونت پژوهشي توزيع شد.
وي با اشاره به سرانه اي بودن بودجه هاي دانشگاه ها در سال 85 افزود: اشكالاتي به اين مدل وارد بود اما وزارت علوم از نفس اين امر استقبال كرد.
دكتر"رازقي" اضافه كرد: نهايتا بودجه به صورت سرانه و جدولي به مجلس ارائه شد. مسئولين دانشگاهي نيز بايد در تنظيم بودجه خود مدل را مد نظر قرار داده و تقسيم بندي سهم آموزشي، فرهنگي و پژوهشي را رعايت كنند.
وي خاطر نشان كرد: 3 درصد نيز اضافه بر بودجه كل آموزش عالي را از دولت درخواست كرده بوديم كه به حوزه ستادي وزارت علوم تعلق گيرد كه در هيأت وزيران نيز به تصويب رسيده است اما اين موضوع در لايحه اي كه به مجلس ارائه شد در نظر گرفته نشد.
"رازقي" اظهار داشت: يك بند ديگر نيز تصويب شد كه بر اساس آن از سر جمع كل بودجه آموزش عالي 5 درصد در اختيار وزارت علوم و در جهت بر طرف كردن اشتباهاتي در اجراي مدل سرانه دانشگاه ها قرار دارد.
وي ادامه داد: مسئولين دانشگاه ها بايد تعداد دانشجويان خود را در گروه ها و مقاطع مختلف به تفكيك شبانه و روزانه و فراگير به طور دقيق ارائه دهند.
دكتر "رازقي" اظهار داشت: در اوايل سال تصميمي گرفته شد مبني بر اين كه بودجه هاي عمراني تا آبان ماه صد در صد تخصيص داده شود. همچنين بين دولت و مجلس مقررشد كه اگر بودجه عمراني كه مصوب شده هزينه شود آنگاه مجلس آن بودجه را در متمم، اضافه ورد تقاضاي دولت را تصويب كند.
وي ادامه داد: بدين وسيله و بر اساس اين تصميم مسئولين دانشگاه ها مي توانند به پيمانكاران تأكيد كنند كه كار خود را ادامه داده به طوريكه بتوانيم در 8 ماه اول سال بودجه عمراني را هزينه كرده و در متمم هم سهمي داشته باشيم.
معاون طرح و توسعه وزارت علوم تاكيد كرد: با توجه به اينكه وزارت علوم 3 هزار ميليارد تومان را براي بازسازي و نوسازي دانشگاه هاي قديمي و احداث و تكميل دانشگاه هاي جديد تقاضا داد، از روساي دانشگاه ها نيز انتظار مي رود كه اين مبلغ مورد نياز را در استان ها و دستگاه هاي اجرايي مختلف تكرار كنند. همچنين برآورد دقيق نوسازي و اتمام طرح هاي جامع دانشگاه ها را به وزارت علوم ارائه دهند.
وي اضافه كرد: وضع موجود كاربدي دانشگاه ها نيز يروژه اي بوده كه از 3 سال پيش شروع و در حال حاضر آماده شده است. البته در اين زمينه بين آنچه كه برداشت شده سطح زيربنايي ساختمان هايي كه دانشگاه ها دارند با آنچه كه در آمارهاي وزارت علوم اختلافاتي وجود داشت.
"رازقي" گفت: اختياراتي كه توسط ماده 49 به دانشگاه ها داده مي شود، در بين برخي مسوولين با مخالفت هايي روبه رو شده است. اختيار و مسووليت ملازم يكديگر هستند و دانشگاه ها بايد در عمل ثابت كنند كه از اختيارات به خوبي استفاده مي كنند.
وي با بيان اينكه استاندارد استاد به كارمند در برخي دانشگاه ها مطلوب نيست، افزود: اين استاندارد بايد بين8/1تا 1/2 باشد، در غير اين صورت متفاوت بودن و نا متناسب بودن اين استاندارد باعث كسري بودجه مي شود.
معاون طرح و توسعه وزارت علوم تأكيد كرد: با توجه به اينكه وزارت علوم و دانشگاه ها از نظر دستيابي به فناوري اطلاعات جزء دستگاه هايي هستند كه در وضعيت مناسبي قرار ندارند، اين وزارتخانه برنامه هاي جدي را در خصوص فناوري اطلاعات دنبال مي كند تا بهره وري و دسترسي به فناوري اطلاعات به طور گسترده اي فراهم شود.
نظر شما