ناصر شفق، تهيه كننده سينما، ضمن بيان اين مطلب در گفتگو با خبرگزاري "مهر" در مورد تعيين سهميه براي توليد فيلمهاي اول از سوي اداره نظارت و ارزشيابي و شرط صدور پروانه ساخت براي آثار بيش از سهميه به شرط نداشتن تعهد اكران از سوي وزارت ارشاد گفت: "به نظر مي رسد نگاه اداره نظارت و ارزشيابي به اين مقوله منجر به اين شود كه فيلمسازان فيلم اول شجاعت لازم را در خودشان احساس كنند و دست به توليد فيلم به شرط حمايت نشدن در مرحله اكران از سوي وزارت ارشاد بزنند. اين ديدگاه و تصميم در اين فضا كه با محدوديتهاي جدي براي فرصتهاي نمايشي فيلمها مواجه هستيم يك تصميم شجاعانه و قابل تحسين است."
وي ادامه داد: "با توجه به شرايطي كه در اين خصوص مطرح است، اين طرح مي تواند منجر به افزايش اعتماد به نفس هنرمندان جوان بشود و فكر مي كنم طرح و ايده خوبي است."
تهيه كننده "تقاطع" تاكيد كرد: "مزيت اين طرح در اين است كه فيلمساز جوان با اين نيت ساخت فيلمش را شروع مي كند كه اثرش مي تواند در صورت حمايت نشدن هم ديده شود. البته اين ديدگاه بدان معنا نيست كه اداره نظارت و ارزشيابي هيچ گونه حمايتي از توليدات مازاد به عمل نمي آورد. بلكه اگر فيلمساز اين ظرفيت را داشته باشد كه اگر فيلمش را بدون تضمين اكران بسازد و فيلم اثري قوي و خوب باشد، خود صاحبان سينماها با توجه به طرح اكران آزاد براي اكران فيلم در سينماها اقدام مي كنند."
شفق افزود: "اگر فيلمسازي خودش را مرد عمل نمي داند و فيلمش را متكي بر حمايتها مي سازد و چندان هم در قيد ديده شدن و نمايش فيلمش نيست، اين طرح مي تواند جلوي توليد آثار اينچنيني را بگيرد و طرح بسيار جالبي به نظر مي رسد."
اين تهيهكننده در پايان گفت: "البته برخي از قوانين دچار كاستي هايي است و نيازمند بازنگري مجدد است. الان بسياري از وظايف تهيه كنندگان در سينماي ايران را دولت انجام مي دهد. دولت دليل اين كار را تطهير فضاي فرهنگي كشور عنوان مي كند. در صورتي كه انجام چنين كارهايي وظيفه خود هنرمندان و تهيه كنندگان است تا ظرفيت سينمايي كشور را خودشان تعريف كنند."
نظر شما