۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۵، ۱۰:۲۷

گاردين:

پاسخ منفي بوش به نامه احمدي نژاد نشانه اي از ضعف آمريكا خواهد بود

پاسخ منفي بوش به نامه احمدي نژاد نشانه اي از ضعف آمريكا خواهد بود

روزنامه گاردين در تحليلي در زمينه نامه رئيس جمهوري كشورمان به جرج بوش نوشت: پاسخ بوش به اين نامه بسيار حساس است و اگر منفي باشد نشانه اي از ضعف واشنگتن محسوب مي شود.

به گزارش خبرگزاري مهر، روزنامه گاردين نوشت: "نامه ديروز رئيس جمهوري ايران به همتاي آمريكايي خود كه نخستين رابطه اين چنيني از زمان انقلاب 1979 مي باشد، ممكن است نشان دهنده يك گام اوليه و در عين حال چشمگير به سوي گفتگوهاي مستقيم با آمريكا باشد. با توجه به نگراني هاي گسترده جامعه جهاني در مورد فعاليت هاي هسته اي ايران و پاسخ احتمالي آمريكا به آن، اين نامه يكي از مهمترين نامه هاي رسمي است كه در سال هاي اخير به كاخ سفيد رسيده است."

سايمون تيسدال (Simon Tisdall) تحليلگر گاردين با ادعاي انيكه "اما درعين حال امكان دارد ايران كه با انزواي روز افزون ديپلماتيك روبرو شده است، تلاش مي كند تا اختلافاتي ميان  آمريكا و شوراي امنيت سازمان ملل درباره موضوع هسته اي ايجاد شود"،افزود: "پيشنهاد مبهم، اما انتقادي احمدي نژاد براي جستجوي راهكارهاي جديد براي مسائل بين المللي ممكن است سبب سخت تر شدن مواضع روسيه و چين در برابر قطعنامه آمريكا و فرانسه و انگليس شود كه اميدوارند آن را در اين هفته به راي بگذارند."

به گزارش مهر، در ادامه آمده است : "ايراني ها مطمئنا به حركت جمهوري خواهان ارشد آمريكا و درخواست از دولت بوش براي كنار گذاشتن پيش فرضها و متوقف كردن استفاده از اروپايي ها و گفتگوي مستقيم با تهران توجه كرده اند. جان مك كين رقيب بوش براي انتصاب از طرف جمهوريخواهان در سال 2000 و كانديد احتمالي در سال 2008 نيز در روزهاي گذشته به اين خواسته جمهوريخواهان پيوست. وي گفت: گفتگوهاي مستقيم انتخابي است كه شما بايد آن را در نظر بگيريد."

ريچارد لوگار رئيس جمهوري خواه كميته روابط خارجي سنا نيز پيشنهاد داده است كه ايران گفتگوهايي در زمينه انرژي و امنيت را با هند و چين و آمريكا و ديگر كشورها انجام دهد.

وي در گفتگو با اي بي سي اعلام كرد هم اكنون براي تحريم بسيار زود است. من اعتقاد دارم در زمان كنوني ما بايد خون سرد باشيم. با وجود اينكه نئومحافظه كاران درباره خونسردي افراد را محكوم مي كنند، ريچارد آرميتاژ معاون وزير خارجه آمريكا، كوفي عنان دبير كل سازمان ملل و  محمد البرادعي مدير كل آژانس بين المللي انرژي اتمي هم به دولت آمريكا براي گفتگو بيش از تحريم فشار مي آورد.

البته بوش تاكنون چنين درخواست هايي را ناديده گرفته است و حتي در بخش هايي به تهديد نظامي تكيه كرده است تا بر تهران تاثير بگذارد. گفتگوهاي محدود آمريكا با ايران در زمينه عراق نيز به تازگي آغاز شده است، اما سايه هايي از بن بست در آنها نيز مشاهده مي شود.

يك ديپلمات گفت :"هم اكنون در اروپا اين احساس رو به رشد است كه آمريكا بايد با اين موضوع به طور بيشتري درگير شود. آمريكايي ها بايد موضع خود را تغيير دهند."

تحليلگر گاردين در ادامه آورده است :"پاسخ رسمي بوش به نامه احمدي نژاد بسيار حساس است. وسوسه هايي كه ممكن است صورت بگيرد، نشانه اي از ضعف آمريكا خواهد بود همانطور كه آمريكا در سال 2003 زماني كه ايران پيشنهاد گفتگوهاي بدون پيش شرط و جامع را ارائه داد و از سوي آمريكا رد شد، البته در آن زمان بوش قوي تر، سياسي تر و نظامي تر از مزان كنوني بود."

 گاردين خاطر نشان كرد:" اما پاسخ كنوني چنانچه منفي باشد نشانه اي ديگر از ضعف آمريكا محسوب مي شود."  

کد خبر 323475

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha