وي با بيان اين مطلب در گفتگو با خبرنگار كتاب مهر افزود : بعد از 30 سال از درگذشت مولفان هر ناشري انتشار كتاب وي را مباح مي داند و آن را چاپ مي كند.
حداد عادل با اشاره به مدت زمان قانوني حمايت از حقوق مولف تصريح كرد : اين مساله در هر كشوري يك عرفي دارد ، در ديگر كشورهاي دنيا قانون زماني را در حدود 50 سال مشخص كرده است و اين موضوع بايد در ايران ساماني داشته باشد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت : اگر يك كتاب هيچ مالكي نداشته باشد و هر ناشري اقدام به چاپ آن كند به خانواده نويسندگان ضرر وارد مي شود.
وي با اشاره به لايحه پيشنهادي دولت يادآورد شد : اگر دولت به انتشار آثاري كه مولفان آن درگذشته است اقدام كنند ممكن است حق خانواده مولفان را پرداخت كند وعهده دار شدن دولت به معني ناديده گرفته شدن حق وراث نيست ، اما در غير اين صورت ناشران حقوق خانواده مولفان را نمي پردازند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به وضعيتي كه براي فرهنگ معين پيش آمده است افزود : اگر دولت مي توانست بر انتشار فرهنگ معين نظارت كند چنين اتفاقي نمي افتاد و اين لايحه از تكه پاره شدن آثاري كه جنبه ملي دارد جلوگيري مي كند و انتشار اين آثار نظم بيشتري مي گيرد.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد : مهم تر از نفع مادي كه به خانواده مولفان مي رسد نظارت بر حفظ هويت آثارملي است و اگر دولت متولي كار نشر اين كتابها باشد هر ناشري كتابهاي ملي را مخدوش نمي كند.
نظر شما