۲۲ اردیبهشت ۱۳۸۵، ۱۳:۵۰

/گزارش مهر از مراسم تقدير از اساتيد پيشكسوت دانشگاه علوم پزشكي تهران /

كار اساتيد بازنشسته در پارك نشستن و تماشاي درختان نيست

كار اساتيد بازنشسته در پارك نشستن و تماشاي درختان نيست

خبرگزاري مهر - گروه حوزه و دانشگاه: اساتيد بازنشته با كوله باري از تجربه و علم بايد در دانشگاه هاي كشور مورد استفاده قرار گيرند. استفاده از اين اساتيد و برگزاري نشست هايي با ياد آنها موجب مي شود آنها احساس نكنند كه تنها در پارك نشستن و تماشاي درختان ثمره فعاليت آنها در جواني است. با استفاده مناسب از توان علمي استادان بازنشسته مي توان از تجارب علمي و آموزشي آنها در پيشبرد اهداف توسعه علمي كشور سود جست.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي مهر، تالار ابن سينا دانشكده پزشكي مملو از جمعيت شده بود و سهيل محمودي شاعر به عنوان مجري اين مراسم انتخاب شده بود. شعر سرايي و زبان ادبي مجري مراسم در كنار عكس هايي از دوران جواني استادها تلفيق جالبي ايجاد كرده بود.

استادان به نوبت بالاي سن مي رفتند و شاگردانشان كه حالا هر كدام از آنها پزشكان مشهوري هستند از استاد خود تقدير كرده و بر پيشاني آنها بوسه مي زدند.

دكتر مهرداد رواقي فوق تخصص بيماري هاي پوست وقتي با شاگردان خود در بالاي سن مواجه شد با صداي بلند گفت: اگر شاگردان يك استاد از او بهتر نباشند معلوم است كه خوب تدريس نكرده است.

تصاوير سياه و سفيدي از جواني استادان بر گوشه اي از تالار نقش بسته بود و گذر زمان موي سپيدي به يادگار براي آنان گذاشته بود. 

دكتر مسعود امامي، استاد پيشكسوت دانشگاه علوم پزشكي تهران و فوق تخصص قارچ شناسي كه زماني رياست بيمارستان رازي تهران را هم بر عهده داشت‏، در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي مهر‏، آموزش پزشكي امروز را بسيار تحليل رفته دانست و مي گويد: بهتر است از وجود افراد باسابقه و پيشكسوت كه از اطلاعات روز نيز برخوردار هستند در تدريس دانشجويان استفاده شود تا با مشورت با اساتيد وضع تحصيلي دانشجويان ارتقاء پيدا كند. 

  برگزاري جلسه هم انديشي با اساتيد موجب مي شود تا استاد احساس نكند مانند ديگر بازنشسته ها ديگر كاري از او بر نمي آيد و بايد برود در پارك بنشيند و درخت ها را تماشا كند

دكتر مسعود امامي

وي جلسات هم انديشي با اساتيد را بسيار موثر خواند و اضافه مي كند: برگزاري چنين جلساتي موجب مي شود تا استاد احساس نكند مانند ديگر بازنشسته ها ديگر كاري از او بر نمي آيد و بايد برود در پارك بنشيند و درخت ها را تماشا كند.

دكتر امامي تأكيد مي كند: با استفاده مناسب از توان علمي يك استاد بازنشسته او احساس مي كند در پيشبرد اهداف پزشكي نقش داشته است.

دكتر ناصر كماليان استاد پيشكسوت دانشگاه علوم پزشكي تهران و فوق تخصص آسيب شناسي عضو تعدادي از انجمن هاي آسيب شناسي ايران و جهان است. او در دوره 5 ساله مديريت گروه پاتولوژي دانشگاه تهران و 12 سال نيز سمت دبيري هيئت ممتحنه رشته تخصصي آسيب شناسي دانشگاه را عهده دار بوده است. 

به گزارش مهر، وي نيز مانند برخي ديگر از اساتيد معتقد است آموزش پزشكي كشور در حال حاضر وضعيت مناسبي ندارد زيرا در چند سال اخير نظام آموزش پزشكي بهم خورده و به سوي تخصص و فوق تخصص بيش از اندازه گرايش پيدا كرده است.

اين استاد پيشكسوت رشته آسيب شناسي ياد آور مي شود: پزشكي عمومي از اهميت بيشتري برخوردار است و در واقع پايه پزشكي و امر درماني محسوب مي شود.

وي با يادآوري برخي از نمونه هاي دوران تحصيل خود در سال هاي دهه 30 شمسي خاطرنشان مي كند: در سال 1332 وقت دانشجويان در دانشكده پزشكي دانشگاه تهران هر 6 روز هفته از صبح زود و تا پاسي از شب در دانشگاه مي گذشت، براي يك درس تشريح هر روز 2 تا 4 بعد از ظهر تئوري آن را ياد مي گرفتيم، 4 تا 6 بعدازظهر درس عملي و كار با جسد و پس از آن دوباره دروس تئوري ادامه پيدا مي كرد و ساعت 8 شب زماني بود كه به كتابخانه مي رفتيم و دروس آن روز را مرور مي كرديم.

در سال 1332 تمام وقت دانشجويان پزشكي هر 6 روز هفته از صبح زود و تا پاسي از شب در دانشگاه مي گذشت، اما امروزه آموزش پزشكي به گونه اي شده كه دانشجويان و نظام آموزشي تنها در پي زودتر تمام كردن دوره آموزشي هستند

دكتر ناصر كماليان

دكتر كماليان كه فرزندان خودش نيز در رشته پزشكي به تحصيل مي پردازند با انتقاد از وضعيت فعلي آموزش پزشكي مي گويد: امروزه آموزش پزشكي به گونه اي شده كه دانشجويان و نظام آموزشي تنها در پي زودتر تمام كردن دوره آموزشي هستند و 6 ساله شدن دوران پزشكي عمومي يك امر مهم تلقي مي شود.

به گزارش مهر، وي معتقد است دانشجويان امروز نظام آموزش پزشكي عمومي از نظر تئوري بسيار خوب هستند اما در عمل نسبت به گذشته توانايي كمتري دارند و اين در حالي است كه 90 درصد رشته پزشكي را مهارت عملي تشكيل مي دهد.

دكتر محمد ملك استاد پيشكسوت دانشگاه علوم پزشكي تهران و متخصص بيماري هاي كودكان نيز در گفتگو با مهر معتقد است 55 سال پيش زماني كه وي در رشته پزشكي تحصيل مي كرد، امكانات آموزشي كمتري وجود داشت اما امروزه فارغ التحصيلان از اطلاعات بيشتر و بهتري در پزشكي برخوردارند.

وي بر خلاف ديگر همكارانش اعتقاد دارد ناتواني برخي از پزشكان جوان را نبايد شامل نظام پزشكي دانست. وي اضافه مي كند: در هر دوره اي كه دانشجويان پزشكي فارغ التحصيل مي شوند عده اي هستند كه دنباله روعلم و فعال هستند اما عده اي نيز علم اندوزي و تحصيل را بازيچه مي دانند و در ارزيابي توان علمي فارغ التحصيلان نبايد به آن عده اي كه به علم بي توجه اند، اهميتي داد.

اين استاد كه 40 سال را به عنوان دستيار تخصصي، دانشيار و استاد در بيمارستان كودكان بهرامي به طبابت و آموزش پرداخته و از سال 1368 در دانشگاه آزاد اسلامي واحد پزشكي به تدريس طب اطفال مي پردازد در خصوص تجربه خود درسال هاي تدريس مي گويد: با تجربه اي كه در اين سال ها بدست آورده ام متوجه شده ام كه در اين ميان دانشجويان و فارغ التحصيلان رشته هاي پزشكي توانايي ها متفاوت است و با اينكه برخي معتقدند دانشگاه هاي دولتي بهتر هستند اما فارغ التحصيلان دانشگاه آزاد اسلامي هم در دوره هاي پزشكي عمومي بسيار موفق بوده اند.

دكتر حميد رحمت استاد پيشكسوت دانشگاه علوم پزشكي تهران و متخصص جراحي اعصاب دانشجويان پزشكي را از نظر معلومات و سواد از همتايان گذشته خود در سطح بهتري دانسته و مي گويد: نكته مهم اين است كه پزشكان جوان امروزه در عمل نمي توانند با بيمار برخورد مناسبي داشته باشند.

  پزشكان جوان امروزه در عمل نمي توانند با بيمار برخورد مناسبي داشته باشند اما در گذشته در رشته پزشكي از سال دوم تحصيل دانشجو در بيمارستان حضور داشت 

دكتر حميد رحمت

وي به عنوان نخستين فرد در كشور كه امتحان تخصصي جراحي اعصاب را در ايران گذراند به دوران تحصيل خود اشاره مي كند و ادامه مي دهد: در گذشته ما در رشته پزشكي از سال دوم تحصيل خود در بيمارستان ها حضور داشتيم و با بيماران در تماس بوديم  و به اين ترتيب بسيار بهتر از حالا برخورد با بيماري و بيمار را فرا مي گرفتيم. امروزه با وجود تكنولوژي هاي و كتب آموزشي مختلف و متنوع امكان آموزش هاي متنوع وجود دارد اما اين عوامل نمي تواند جاي ارتباط با بيمار را بگيرد .

دكتر رحمت اميدوار است روشي يافت شود تا پزشكان راه حل هاي مناسبي براي ارتباط هر چه بيشتر با بيماران پيدا كنند.

وي وجود وسايل تشخيصي گران قيمت و باب شدن آن در نظام درماني و پزشكي كشور را در دوري دانشجويان رشته پزشكي از بيمار دخيل دانست و مي گويد: وجود اين وسايل باعث شده كه دانشجويان پزشكي با اصول اوليه معاينه آشنا نشوند و تمرين نكنند و اين امر آينده نامطلوبي را پيش روي ما مي گذارد زيرا معاينه مهمترين امر در پزشكي است.

در اين برنامه از دكتر "مهرداد رواقي" متولد 1304 فوق تخصص بيماري هاي پوست، دكتر "ناصر كماليان" متولد 1310 فوق تخصص آسيب شناسي، دكتر "مسعود امامي" متولد 1310 متخصص قارچ شناسي، دكتر "محمد ملك" متولد 1311 متخصص بيماري هاي كودكان و دكتر "حميد رحمت" متولد 1314 متخصص جراحي اعصاب تقدير شد.

همچنين دكتر "عباس پوستي" متولد 1314 متخصص فاركومولوژي، دكتر "كاظم محمد" متولد 1317 متخصص آمار حياتي، دكتر "ايرج ناظري" متولد 1318 متخصص قلب و عروق، دكتر "ژاله محمديان" متولد 1321 متخصص دندانپزشكي كودكان و دكتر "مجيد غفارپور" متولد 1329 متخصص نورولوژي مورد تقدير قرار گرفتند. 

صداي تار استاد جلال الدين ذوالفنون و گروهش پايان بخش مراسمي بود كه استادان كهنسال را با كوله باري تجربه راهي منزل مي كرد.

بار ديگر به ياد مي آوريم كه امروز هم بالاترين رتبه هاي كنكور تجربي به رشته هاي پزشكي اختصاص دارد و هنوز هم بهترين ها اين رشته را انتخاب مي كنند. 

به گزارش مهر، پنجمين دوره تقدير از اساتيد پيشكسوت دانشگاه علوم پزشكي تهران با تقدير از 10 نفر از اساتيد اين دانشگاه در تالار ابن سينا دانشكده پزشكي برگزار شد. معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران با همكاري دانشگاه علوم پزشكي تهران و فرهنگستان علوم پزشكي كشور اين همايش را برگزار كرد.

کد خبر 324058

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha