دكتر "حسين حسيني" در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي مهر با بيان اين مطلب اظهار داشت: عدم تمايل ايرانيان تحصيل كرده در خارج از كشور به ميهن، مي تواند دلايل كاملا شخصي داشته باشد. افراد مختلف از نيازها و تمايلات متفاوتي برخوردارند.
وي افزود: به اعتقاد من، بسياري از اين افراد به دليل وضعيت خاص زندگي و ركود بازار كار به ايران باز نمي گردند. بسياري از دوستان من كه پس از پيروزي انقلاب به ايران بازگشته بودند، مجددا به آمريكا بازگشتند. اين افراد در بيان دليل چنين اقدامي اظهار داشتند كه در ايران به دانش و تجارب كسب شده توسط آنها بهايي داده نمي شود.
وي افزود: در حال حاضر بسياري از تحصيل كرده هاي دانشگاهي در ايران از داشتن شغلي مناسب بي بهره هستند.
رئيس سازمان متخصصين ايراني در اورنج كانتي آمريكا گفت: به نظر من دولت ايران بايد به جاي ابراز نگراني از وضعيت ايرانيان خارج از كشور به فكر ايجاد زمينه اشتغال براي جوانان داخل و تقويت اقتصاد ايران باشد. ما با غرور از ايراني بودن خود در خارج از كشور ياد مي كنيم و از توان لازم براي زندگي در خارج برخورداريم.
دكتر حسيني ميزان جذب دانشجويان ايراني از سوي دانشگاه هاي خارج را بيشتر از دانشجويان ديگر كشورها ندانست و گفت: اين دانشجويان ايراني هستند كه به آمريكا مي آيند و شايد نبود منابع كافي براي مطالعه آنها، دليل اتخاذ چنين تصميمي از سوي دانشجويان باشد. در ايران دانشجويان هنوز براي ورود به دانشگاه ها بايد از سد كنكور بگذرند و مسلما چنين امكاني براي همگان مهيا نيست، از اينرو خارج از كشور را براي ادامه تحصيل انتخاب مي كنند.
وي در بيان دليل تمايل فراوان ايرانيان براي مطالعه در خارج از كشور از ضرب المثل "مرغ همسايه غاز است" استفاده كرد و گفت: شايد دليل اصلي اين باشد كه دانشجويان تصور مي كنند پس از خروج از ايران از امكان تحصيل بهتر برخوردار خواهند شد و سريعتر به شغل دلخواه خود دست خواهند يافت.
حسيني گفت: بسياري از كالج ها و دانشگاه هاي خارج از كشور برنامه هاي خاصي براي دانشجويان ممتاز خود در نظر مي گيرند و كمك هزينه هاي تحصيلي خود را به آنها اختصاص مي دهند. حتي در برخي از دانشگاه ها دانشجويان ممتاز از پرداخت شهريه معاف مي شوند و امكان اسكان آنها در خوابگاه ها و زمينه پانسيون شدن آنها فراهم مي شود. اما در ايالات متحده اين امكانات تنها در اختيار اتباع اين كشور قرار مي گيرد.
وي ادامه داد: در آمريكا بازار كار با وضعيت اقتصادي اين كشور در ارتباط مستقيم است و جذب دانشجويان در اين بازار به رشته تحصيلي آنها بستگي دارد. به عنوان مثال، افراد تحصيل كرده در رشته هاي مهندسي، حقوق، پزشكي و علوم كامپيوتر در آمريكا به سرعت جذب بازار كار مي شوند، اما دستيابي به شغلي مناسب براي دانشجويان تحصيل كرده در رشته هاي علوم انساني و هنر دشوارتر است.
دكتر حسيني خاطر نشان كرد: بايد به خاطر سپرد كه گرفتن مدرك دانشگاهي در آمريكا، پايان تحصيل به شمار نمي رود، به طوري كه بخش اعظمي از آموخته هاي افراد در موعد اشتغال و به وسيله تجارب آنها در بازار شغلي كسب مي شود.
به گزارش مهر، دكتر حسين حسيني داراي مدرك دكترا است. وي در سال 1977 ايران را به مقصد آمريكا ترك گفت. وي در حال حال حاضر مسئوليت مديريت تجاري يكي از شركت هاي بزرگ را در جنوب كاليفرنيا برعهده دارد.
نيروي انساني متخصص نيازمند توجه مسئولين (22) / رئيس سازمان متخصصين ايراني در اورنج كانتي آمريكا ؛
كنكور مانع بزرگي براي ماندگاري علاقه مندان به تحصيل در كشور است / عدم ارزش گذاري بر دانش دانشجويان تحصيل كرده در خارج دليل اصلي فرار مغز از ايران است
رئيس سازمان متخصصين ايراني در اورنج كانتي آمريكا گفت: عدم ارزش گذاري بر دانش و تجارب دانشجويان تحصيل كرده در خارج دليل فرار مغزهاي ايراني از ميهن است. ضمن اينكه نبود منابع كافي براي مطالعه دليل اصلي خروج دانشجويان داخل كشور است. در ايران دانشجويان هنوز براي ورود به دانشگاه ها بايد از سد كنكور بگذرند و مسلما چنين امكاني براي همگان مهيا نيست، از اينرو خارج از كشور را براي ادامه تحصيل انتخاب مي كنند.
کد خبر 324207
نظر شما