ايجاد رشته هاي ميان رشته اي در دانشگاه علامه طباطبايي
دكتر "عبد الله شفيع آبادي" در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي "مهر" گفت: دانشگاه علامه طباطبايي با هدف توسعه آموزش در مقاطع تحصيلات تكميلي و ايجاد رشته هاي بين رشته اي، درصدد تأسيس چندين رشته دانشگاهي است كه رشته هاي اقتصاد محيط زيست و اقتصاد نفت و گاز از جمله اين رشته ها هستند.
"شفيع آبادي" در خصوص توسعه آموزشي در دانشگاه علامه طباطبايي افزود: اين دانشگاه به دنبال ايجاد رشته هاي زبان آلماني و مترجمي آلماني، زبان فارسي و مترجمي زبان روسي و زبانشناسي در مقطع كارشناسي است.
وي ادامه داد: همچنين اين دانشگاه با اخذ مجوز از وزارت علوم در رشته هاي زبان و ادبيات فارسي با گرايش ادبيات داستاني، تاريخ و مترجمي زبان فرانسه در مقطع كارشناسي ارشد دانشجو مي پذيرد.
معاون آموزشي دانشگاه علامه طباطبايي اضافه كرد: ايجاد رشته هاي اقتصاد محيط زيست و اقتصاد نفت و گاز نيز در مقطع كارشناسي ارشد دانشكده علوم اقتصادي دانشگاه در دستور كار دانشگاه قرار دارد.
وي در زمينه همكاري هاي آموزشي دانشگاه علامه با دانشگاه هاي خارج از كشور گفت: موافقت نامه اصولي در زمينه همكاري آموزشي دانشگاه علامه و دانشگاه سوربن منعقد شده كه دانشگاه به دنبال اجرايي شدن اين قرارداد است.
"شفيع آبادي" اظهارداشت: اين تفاهم نامه همكاري در زمينه ايجاد رشته هاي ميان رشته اي اقتصاد ارتباطات، اقتصاد نفت، اقتصاد ارتباطات و مديريت ارتباطات است كه در مقاطع تحصيلات تكميلي در دانشگاه علامه ايجاد مي شود.
وي گفت: دانشگاه علامه طباطبايي همچنين تفاهم نامه اي را با سازمان ثبت و احوال كشور در زمينه آموزش حقوق ثبت و سردفتري منعقد كرده و به تازگي موفق به انعقاد قرارداد همكاري با سازمان ملي جوانان در خصوص ايجاد رشته اي براي كارمندان و حائزين شرايط سازمان ملي جوانان شده است. اين دانشگاه همچنين همكار هاي زيادي را با نيروي انتظامي مبني بر توسعه دانش شاغلين اين سازمان در دست انجام دارد.
جديدترين رشته هاي در شرف تأسيس دانشگاه علامه طباطبايي
معاون آموزشي دانشگاه علامه طباطبايي گفت: دكتري سنجش و اندازه گيري و كارشناسي ارشد اختلالات رفتاري و يادگيري از جمله رشته هايي است كه براي اولين بار در دانشگاه علامه طباطبايي ايجاد مي شود.
دكتر "عبدالله شفيع آبادي" در ادامه گفتگو با خبرنگار دانشگاهي "مهر" افزود: دانشگاه علامه طباطبايي در حال حاضر در 69 رشته دانشجوي كارشناسي ارشد و در 22 رشته دانشجوي دكتري مي پذيرد.
وي اظهار داشت: دانشگاه در نظر دارد 20 رشته جديد در مقطع كارشناسي ارشد ايجاد كند و در رشته سنجش و اندازه گيري دانشجوي دكتري بپذيرد. اين رشته به تصويب وزارت علوم نيز رسيده است.
معاون آموزشي دانشگاه علامه طباطبايي درخواست ايجاد رشته هاي تكنولوژي آموزشي، علوم اقتصادي با گرايش نفت و گاز و مددكاري اجتماعي را به وزارت علوم ارائه داده است.
وي تصريح كرد: دكتري علوم سياسي نيز با گرايش هاي انديشه هاي سياسي، جامعه شناسي سياسي، مسائل ايران و سياستگذاري عمومي در دانشگاه علامه طباطبايي با موافقت وزارت علوم راه اندازي مي شود.
"شفيع آبادي" در زمينه رشته هاي جديد دانشگاه در مقطع كارشناسي ارشد، افزود: كارشناسي ارشد روانشناسي باليني در شرف تصويب وزارت علوم است و به زودي در دانشگاه ايجاد مي شود و رشته هاي اختلالات يادگيري و اختلالات رفتاري نيز براي اولين بار با موافقت وزارتخانه در دانشگاه علامه راه اندازي مي شود. همچنين ايجاد رشته تربيت بدني و علوم ورزشي نيز در مقطع كارشناسي ارشد در دستور كار دانشگاه قرار دارد.
وي اظهار داشت: همچنين براي اولين بار كارشناسي ارشد مديريت با گرايش گمركي و مديريت با گرايش كيفيت جامع در دانشگاه علامه ايجاد مي شود.
مدرك دوره هاي فراگير دانشگاه علامه هيچ تفاوتي با مدارك روزانه اين دانشگاه ندارد
معاون آموزشي دانشگاه علامه طباطبايي با اشاره به دوره هاي فراگير دانشگاه علامه طباطبايي اظهار داشت: توسعه دوره هاي فراگير يكي از سياست هاي آموزش مهم دانشگاه به شمار مي آيد و اين دانشگاه سرمايه گذاري هاي بسياري را جهت پذيرش و توسعه دانشجوي فراگير انجام مي دهد.
وي با بيان اين كه مدارك دوره هاي فراگير دانشگاه هيچ تفاوتي با دوره هاي روزانه و شبانه دانشگاه ندارد، گفت: دانشگاه علامه در نظر دارد در تمامي رشته هاي داير در دانشگاه اقدام به پذيرش دانشجوي فراگير كند.
معاون آموزشي دانشگاه علامه طباطبايي اظهار داشت: در نيم سال اول 85-84 در مقطع كارشناسي فراگير 2 هزار و 300 نفر و در مقطع كارشناسي ارشد 900 نفر به عنوان دانشپذير ثبت نام كردند. اين رقم براي نيم سال دوم رشد چشمگيري داشته به طوري كه با آغاز فروش دفترچه ها، 4 هزار و 600 دفترچه در مقطع كارشناسي و 5 هزار و 50 دفترچه در مقطع كارشناسي ارشد دوره هاي فراگير فروخته شده است.
وي ادامه داد: دوره هاي كوتاه مدت فراگير نيز در زمينه هاي ايرانگردي و آموزش زبان براي سازمان هايي مانند ميراث فرهنگي و جهانگردي و ديگر داوطلبان برگزار مي شود.
"شفيع آبادي" با بيان اين كه در سال 85-84 تعداد 97 دانشجوي دوره فراگير در دانشگاه علامه طباطبايي پذيرفته شده است، افزود: دانشگاه در رشته هاي مديريت جهانگردي، مديريت بازرگاني، علوم تربيتي با گرايش برنامه ريزي آموزشي، مشاوره در مقطع كارشناسي و مديرت دولتي با گرايش منابع انساني، مشاوره با گرايش مدرسه، روانشناسي عمومي، زبان و ادبيات انگليسي و روابط بين المللي در مقطع كارشناسي ارشد دانشجوي دوره فراگير مي پپذيرد.
در زمينه سياست هاي آموزشي دانشگاه علامه طباطبايي افزود: دانشگاه علامه طباطبايي بر پايه قانونمندي و رعايت ضوابط سياست گذاري شده است و رابطه را مطلقا رد مي كند.
وي استفاده از تكنولوژي را در انجام امور آموزشي از ديگر برنامه هاي اين دانشگاه اعلام كرد و گفت: كاربرد كامپيوتر و تكنولوژي هاي آموزشي در ميان دانشجويان و اساتيد توسعه مي يابد.
معاون آموزشي دانشگاه علامه طباطبايي با بيان اين كه دانشگاه به دنبال احترام به علم و حمايت از دانشجو است، اضافه كرد: دانشگاه در سياستگذاري هاي جديد خود در رعايت حقوق دانشجويان از طريق شوراها و كميته هاي مختلف تلاش مي كند.
گزينش استاد در دانشگاه علامه از سال جاري متمركز مي شود
وي در خصوص سياست جديد گزينش استاد در دانشگاه اظهار داشت: گزينش استاد در دانشگاه علامه با تغيير و تحولاتي همراه شده است. گزينش استاد در دانشگاه علامه از سال جاري متمركز شده و افرادي كه جهت استخدام عضو هيات علمي در اين دانشگاه داوطلب هستند. مدارك و سوابق خود را مستقيم به دانشگاه ارسال مي كنند و دانشگاه پس از بررسي از نظرات دانشكده ها بهره مند مي شود.
"شفيع آبادي" ادامه داد: دانشگاه در دوره جديد جلساتي را با روساي دانشكده هاي مختلف داشته و در اين جلسات نياز سنجي هاي لازم را در زمينه جذب عضو هيات علمي به عمل آورده است.
وي به بيان رشته هايي كه دانشگاه در آنها نياز به استخدام رسمي عضو هيات علمي دارد پرداخت و گفت: دانشگاه علامه طباطبايي براي سال جاري در رشته هاي تكنولوژي آموزشي، كتابداري، برنامه ريزي آموزشي، درسي و مديريت، مشاوره عمومي، علوم مالي، مطالعات فرهنگي، جمعيت شناسي، فلسفه و منطق، سنجش و اندازه گيري و فلسفه هنر عضو هيات علمي مي پذيرد.
معاون آموزشي دانشگاه علامه طباطبايي خاطرنشان كرد: دانشگاه همچنين در رشته هاي مترجمي زبان انگليسي، مديريت بازرگاني و دولتي، برنامه ريزي منطقه اي، جامعه شناسي روستايي، رفاه اجتماعي مددكاري اجتماعي، زبان اسپانيولي، ادبيات انگليسي، ادبيات فارسي، زبان شناسي ( بيمه و اكچواري و علوم اجتماعي) به 9زبان انگليسي اقدام به جذب عضو هيات علمي مي كند.
برگزاري آزمون دكتري
شفيع آبادي گفت: دانشگاه علامه طباطبايي در سال جاري در 15 رشته آزمون دكتري برگزار كرده است. در اين آزمون هزار و 779 داوطلب شركت كرده بودند كه از اين تعداد در مرحله اول هزار و 251 نفر پذيرفته شدند.
وي اظهار داشت: در حال حاضر دانشگاه جهت برگزاري آزمون مرحله دوم، سئوالات تشريحي را براي دانشكده ها در نظر گرفت و در روزهاي 28 و 29 ارديبهشت آزمون را به صورت متمركز برگزار كرد.
معاون آموزشي دانشگاه علامه طباطبايي خاطر نشان كرد: دانشگاه نظارت كامل را بر سلامت اين آزمون اعمال كرده است تا هيچ حقي از داوطلبان ضايع نشود.
وي يادآور شد: نتايج اين آزمون تا تيرماه سال جاري به اطلاع داوطلبان مي رسد.
به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، در حال حاضر تعداد 25 هزار و 686 دانشجو در دانشگاه علامه طباطبايي مشغول به تحصيل هستند كه از اين تعداد 6 هزار و 293 نفر به صورت روزانه و 4 هزار و 313 نفر به صورت شبانه در مقطع كارشناسي تحصيل مي كنند.
همچنين در اين دانشگاه 3 هزار و 457 دانشجوي روزانه و 519 دانشجوي شبانه در مقطع كارشناسي ارشد اين دانشگاه به تحصيل اشتغال دارند.
به گزارش "مهر"، تعداد دانشجوي دكتري اين دانشگاه 498 نفر است.
نظر شما