برخي بر اين باورند كه گاس به عنوان فردي سياسي توانايي رهبري سازماني امنيتي همچون سيا را نداشت و برخي ديگر معتقدند كه وي افراد بسياري را از كنگره با خود به سيا آورده بود كه اين امر پروسه اطلاعاتي را در اين سازمان با معضلاتي رو به رو كرده بود.
همچنين درباره ژنرال "مايكل هايدن"مدير سابق آژانس امنيت ملي كه جرج بوش، وي را جايگزين گاس كرد، نيز حرف و حديث هاي زيادي وجود دارد.
"پيت هوئكسترا"عضو مجلس نمايندگان آمريكا از ايالت مي شي گان و از اعضاي كميته اطلاعات در گفتگو با فاكس نيوز، هايدن را كه بوش روز دوشنبه 18 ارديبهشت (8 مي ) وي را به عنوان جانشين پورتر گاس منصوب كرد،"فرد اشتباه در مكاني نامناسب و در زماني اشتباه خواند".
هوئكسترا با اشاره به رقابت پنتاگون و سيا گفته بود:" ما نبايد در اين برهه فردي نظامي را براي رهبري يك سازمان غير نظامي برگزينيم".
به گفته وي اين اقدام سبب خواهد شد كه سيا تحت نفوذ دونالد رامسفلد وزير دفاع آمريكا قرار گيرد.
حوزه اختيارات و محدوديتهاي رئيس سيا:
به گزارش مهر، حال در اينجا سوال اين است كه حوزه اختيارات و محدوديت هاي رئيس سازمان سيا تا كجاست.؟
"رابـرت گـيـتس" كه از سال 1991 تا 1993 رياست سازمان سيا را به عهده داشته پيشتر در مصاحبه اي با لوموند اختيارات و محدوديتهاي رئيس سازمان و اينكه گـفـتـه مـي شـود رئيس سازمان سيا قدرتمند ترين مرد جهان است، اينگونه تببين مي كند :
" مانند بسياري از مواردي كه درباره سازمان سـيـا بـر سـر زبانهاست، در اين مورد هم كمي واقعيت به همراه انـبوهي از شايعات و خيالبافي ها وجود دارد. اين مقامي است كه دارنـده آن صـاحـب قدرت است، اما اين قدرت به شكل قابل توجهي بـه
سيا مي تواند اطلاعات كامل بدهد نه دقيق ، ولي مـشـكـلات زماني پيش مي آيند كه بخواهيم آينده را پيش بيني كنيم |
رئيس اسبق سيا |
به عقيده وي اختيارات رئيس سازمان همچنين بـا ساير مسئولان اطلاعاتي مانند وزير امورخارجه يا وزير دفـاع رقـابـت وجـود دارد، اما هنگامي كه رئيس سيا از حمايت رئيس جمهوري و كنگره برخوردار است، محدوديت آن كاهش مييابد.
گـيتس بر اين باور است كه در سازمان سيا، بسياري از افراد تصور مي كنند، هـنـگـامـي كـه رئيـس جمهوري، هر روز صبح، جلسه اش را با مدير سـازمان تشكيل مي دهد و گزارشها را دريافت مي كند، احكام صادره بـه مـنزله دستورات انجيل است. در حالي كه روساي جمهور داراي شـبـكـههـاي اطلاعـاتـي مـتـعدد ديگري هستند و گاهي اوقات گـزارشهـاي سـيـا را قـبـول مي كنند، و گاهي نيز گزارشهاي پنتاگون را و همچنين پـاره اي اوقـات گفتههاي يك دوست در كنگره يا حتي يكي از اعضاي خـانواده را كه كمترين دركي از مسائل اطلاعاتي ندارند.
به باور گيتس برآورد سـازمـان سـيا از نفوذش بر رئيس جمهور اغراق آميز است. بهترين خـدمـتي كـه سـيا مي تواند انجام دهد، ارايه بهترين تحليل از اوضـاع بـه رهـبـران اسـت تـا از اين طريق وي را در تصميم گيري صحيح كمك كند.
گيتس افزود: اگر شما بخواهيد از تعداد موشكهايي كه روسـيـه در اختيار دارد، اطلاع حاصل كنيد، ما مي توانيم اطلاعات بـسيار دقيقي را ارائه دهيم، نه كامل و بدون نقص، اما دقيق، ولي مـشـكـلات زماني پيش مي آيند كه بخواهيم آينده را پيش بيني كنيم.
نظر شما