حجت الاسلام دكتر محمد علي ايازي در گفتگو با خبرنگار"مهر" فراگيري را لازمه نوشدن هنر ديني دانست و گفت: فراگيري شرايطي را ايجاد مي كند تا هنر از تعلق به يك گروه خاص خارج شده و متناسب با فضا، فرهنگ و آداب و رسوم مردم جامعه اي باشد كه در آن پديد آمده و باليده است به هرحال هنر ايران متفاوت با هنر اندلس و سوريه است چراكه به رغم اسلامي بودن جغرافيا و فرهنگ ويژه خود را دارند.
وي فراگيرشدن را يكي ديگر از زمينه ها و بسترهاي به روز شدن هنر اسلامي معرفي كرد و افزود: هنر نبايد تنها به يك گروه خاص تعلق داشته باشد براي مثال روزگاري همه افراد برحسب توان خود از قالي ايراني استفاده مي كردند امروز نيز هنرمندان بايد به گونه اي رفتار كنند كه هنرشان به گروه خاصي تعلق نداشته و همه مردم بتوانند از آن بهره مند شوند.
وي با اشاره به اينكه ديني بودن يك اثر، به خالق آن مربوط نمي شود، گفت: ما به پديد آورنده هنر و انگيزه هاي آن توجه نمي كنيم بلكه به اثر خلق شده مي نگريم، اگر ما را به تعالي نزديك كند ديني است و اگر به نفي هويت انساني ما بپردازد ضد ارزش و غير ديني است.
حجت الاسلام ايازي افزود: هنري كه براي هنر است راه به جايي نمي برد بلكه هنر، ابزاري براي رساندن انسان به سلامت رواني، آرامش و توسعه اقتصادي و فرهنگي است و مي تواند انسان را به سوي كمال هدايت كند.
نظر شما