به گزارش خبرگزاري "مهر"، مهندس حسن محمديان، مدير راديو گفتگو، درباره ايده اوليه تأسيس اين راديو گفت: "اين ايده از حدود پنج شش سال پيش در حوزه معاونت صدا مطرح بود. اما طرح آن در ارديبهشت سال گذشته در ششمين جشنواره توليدات راديويي جدي شد و مهندس ضرغامي هم در همايش چهرههاي ماندگار خبر تأسيس راديو گفتگو را اعلام كردند. مديريت بنده بر اين راديو از روز ششم آذر 84 به صورت رسمي آغاز شد."
وي در ادامه درباره ويژگيهاي راديو گفتگو گفت: "فكر ميكنم ما نخستين شبكه راديويي هستيم كه پيش از پخش حدود شش ماه به صورت آزمايشي كار كرديم. ما در راديو گفتگو شوراي عالي كارشناسان داريم كه 12 نفر از استادان برجسته حوزههاي مختلف رسانه در آن عضو هستند و تا به حال جلسات متعددي درباره محتوا و ساختار برنامههاي راديو گفتگو برگزار كردهاند. شوراي برنامهريزي و عملياتي هم تا به حال 14 جلسه برگزار كرده است. حقيقتيابي، وجود تضارب آرا و همهجانبهنگري از ويژگيهاي اصلي راديو گفتگو است. اين راديو در واقع راديو چندصدايي است."
قرار است پخش آزمايشي راديو گفتگو از ساعت 18 امروز (چهارشنبه 27 ارديبهشت) به مدت شش ساعت در روز آغاز شود و اين پخش آزمايشي تا سه روز ادامه خواهد داشت. برنامههاي راديو گفتگو در اين چند روز بيشتر جنبه معرفي برنامهها را دارد و علاقمندان ميتوانند براي دريافت امواج اين شبكه تازهتأسيس راديويي، دستگاههاي گيرنده خود را روي موج FM رديف 9/103 مگاهرتز تنظيم كنند. پخش رسمي راديو گفتگو هم از روز 30 ارديبهشت آغاز ميشود و مدت آن همچنان شش ساعت در روز خواهد بود.
مدير راديو گفتگو در ادامه گفتگو با "مهر" درباره برنامههاي مختلف اين شبكه راديويي گفت: "برنامههاي راديو گفتگو صرفاً پخش گفتگوهاي معمولي نيست، بلكه ما هم مباحثه داريم، هم مناظره چالشي و هم ميزگرد و حتي آنونس. براي علاقمندان به نمايش هم بخشهايي را آماده كردهايم با موضوع گفتگوهاي بزرگ تاريخ در قالب مستند نمايشي. ما براي مستندسازي تاريخ انقلاب با تمام افرادي كه به نوعي درگير انقلاب بودهاند گفتگو كردهايم. يعني هم صداي آن روزهايشان را پخش ميكنيم و هم گفتگوهاي امروزشان را. ما از نظر تأمين برنامه مشكلي نداريم و با جذب برنامهسازان خوب و حرفهاي ميتوانيم در روز 24 ساعت هم برنامه پخش كنيم. ولي بحث اصلي سازمان عوامل فني است كه نميگذارد ما به صورت شبانهروزي فعاليت كنيم."
مهندس محمديان در توضيح بيشتر نوع برنامههاي راديو گفتگو افزود: "ما در راديو گفتگو براي برنامههاي خود هفت ميز تعريف كردهايم كه عبارتند از 1. ميز ارتباطات، رسانه و فناوريهاي نوين، 2. ميز اجتماعي ـ اقتصادي، 3. ميز دين و انديشه، 4. ميز فرهنگ و ادبيات، 5. ميز تاريخ، سياست و حقوق، 6. ميز رويدادها و 7. ميز هنر و نمايش. وظيفه هر كدام از اين ميزها در واقع پوشش دادن تمامي مباحث مربوط به آن حوزههاست. ما در برنامههاي خودمان توجه خاصي به نخبگان داريم و تلاش ميكنيم اخبار مربوط به نخبگان را به صورت كامل پوشش دهيم، هم پوشش خبري و هم تحليلي."
همزمان با افتتاح راديو گفتگو، سايت اينترنتي اين شبكه هم در دو آدرس www.irirg.ir و www.radiogoftogoo.ir فعاليت خود را آغاز ميكند و علاقمندان ميتوانند برنامهها را به صورت زنده از اينترنت گوش كنند. راديو گفتگو هر روز از ساعت 18 تا 19 يك گفتگوي روز دارد كه در آن به مهمترين بحث روز ميپردازد. از ساعت 30/20 تا 21 هم بررسي رويدادهاي نخبگان و تحليل آنها را به مخاطبان ارائه ميدهد. هفتهاي يك مناظره جدي هم از راديو گفتگو پخش ميشود. در مجموع از شش ساعت برنامه روزانه راديو گفتگو، حدود 40 درصد به صورت زنده است و بقيه را برنامههاي توليدي تشكيل ميدهند.
مدير راديو گفتگو درباره جايگاه احتمالي اين شبكه نوپا در ميان مخاطبان و نخبگان گفت: "موفقيت ما مرهون ظرفيت جامعه است، اما تا رسيدن به نقطه مطلوب قطعا راه درازي در پيش است. يكي از مشكلات ما بحث ظرفيت نقدپذيري جامعه است. راديو در ذات خود مشكلي براي جذب مخاطب ندارد، اما در اين ميان نرمها و هنجارها بسيار مهم است. اگر انديشمندان بيايند و از حضور در برنامههاي راديويي استقبال كنند، بيترديد مردم هم از راديو استقبال ميكنند. نياز امروز ما مناظره و گفتگو است. حتي در جلسهاي كه خدمت مقام معظم رهبري رفتيم، ايشان بر گفتگوي با اخلاق تأكيد داشتند. در مجموع راديو گفتگو محلي براي دوستيها و تفاهمهاست."
راديو گفتگو به عنوان دوازدهمين شبكه راديو ساعت 18 امروز رسما فعاليت آزمايشي خود را آغاز ميكند و افرادي چون اسماعيل ميرفخرايي، حسين پاكدل، احمد شيشهگران، دكتر وكيليان، علي عمراني، اكبر جاهد، محمود مختاري، آشا محرابي، علي شكوهي، دكتر ابطحي و ... از برنامهسازان بخشهاي مختلف آن هستند.
نظر شما