به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر در اصفهان ، بيانيه پاياني اجلاس روساي پليس كشورهاي اسلامي لحظاتي قبل به تصويب رسيد و اعلام شد.
متن كامل اين بيانيه به شرح زير است:
بسم الله الرحمن الرحيم
ما شركت كنندگان در اولين نشست روساي پليس كشورهاي اسلامي از 25 تا 27 ارديبهشت 1385 ه.ش (15 تا 17 مي 2006) در اصفهان (پايتخت فرهنگي جهان اسلام در سال 2006) در جمهوري اسلامي ايران با : 1- الهام از ايمان راسخ خود به آموزه هاي متعالي اسلامي و پيامبر عظيم الشأن اسلام كه كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي (OIC) را قادر مي سازد نسبت به تقويت مناسبات خود براساس خيرخواهي، حسن نيت و تلاش مستمر جهت تامين سعادت و رفاه همگان اقدام نمايند.
2- اعتقاد راسخ به اينكه ارزشهاي متعالي اسلام مي تواند نقش اساسي در مقابله با مفاسد اجتماعي ، حفظ ، گسترش و تعميق امنيت و سلامت اخلاقي در جوامع داشته باشد.
3- تاكيد بر اهداف و اصل منشور سازمان كنفرانس اسلامي بويژه اتحاد و همبستگي امت اسلامي و حفاظت از ارزشها و اصول اسلامي.
4- يادآوري مسئوليت پليس در پاسداري از جان، ناموس، مال، نسل و ارزشهاي امت بزرگ اسلامي و حقوق شهروندان آنگونه كه در اعلاميه حقوق بشر اسلامي مصوب اجلاس وزراي امور خارجه سازمان كنفرانس اسلامي در سال 1990 در قاهره به آن اشاره شده است.
5- اذعان به وجود ارزشهاي مشترك و نزديكي ميان نظامهاي حقوقي، قضائي و پليسي كه زمينه مناسبي را براي گسترش همكاري ميان پليس كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي فراهم آورده است.
6- تصريح بر اهميت نظم اجتماعي با ثبات به عنوان پيش نياز مهم توسعه و اينكه برخي جرائم در اشكال و ماهيت جديد خود به عنوان تهديدي عيني شقوق مختلف فرهنگي اجتماعي و اقتصادي كشورها را آسيب پذير و توسعه پايدار آنها را مختل مي سازند.
7- تاكيد بر اهميت و لزوم همكاري ميان پليس كشورهاي اسلامي جهت ارتقاء هرچه بيشتر دوستي ها و كمك به صلح و امنيت در ميان تمام ملتها به ويژه جهان اسلام.
8- ابراز نگراني از رشد فزاينده جرائم سازمان يافته ملي و فراملي از جمله قاچاق مواد مخدر، اسلحه، انسان، جرائم اقتصادي و رايانه اي و ساير جرائم.
9- توجه به مخالفت اصولي اسلام با پديده تروريسم و اينكه يك مسلمان واقعي را نمي توان تروريست محسوب كرد، اين پديده را صرف نظر از هر عقايد و قوميت خاص، در همه اشكال و صور آن، محكوم نموده و مجددا تاكيد مي نمائيم كه به منظور مبارزه با تروريسم بر اساس موافقتنامه سازمان كنفرانس اسلامي در خصوص تروريسم و نيز كنوانسيون هاي سازمان ملل متحد در خصوص تروريسم ، روساي پليس كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي تدابير مورد نياز را جهت مقابله با اين تهديد اتخاذ كنند.
10- تاكيد بر اهميت همكاريهاي فني در زمينه هاي آموزشي و تربيتي پليس، مبادله اطلاعات و يافته هاي تحقيقات علمي و انتقال فن آوري هاي پليسي به منظور تقويت توانائي هاي نيروهاي پليس كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي.
11- تقدير از اقدام به موقع دولت جمهوري اسلامي ايران در برگزاري اولين كنفرانس روساي پليس كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي.
12- درخواست از سازمان كنفرانس اسلامي جهت برگزاري اجلاس روساي پليس كشورهاي اسلامي حداقل سالي يكبار و ايجاد مرجعي مناسب در داخل ساختار سازمان كنفرانس اسلامي در اين خصوص.
13- استقبال از پيشنهاد دولت قطر جهت ميزباني دومين كنفرانس روساي پليس كشورهاي عضو كنفرانس اسلامي در سال آينده.
14- دعوت از دولتهاي عضو كنفرانس اسلامي جهت اتخاذ يك راهبرد جامع با هدف توسعه همكاري ميان نيروهاي پليس كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي و در عين حال شناسائي راهكارهاي چندجانبه موجود در اين خصوص.
15- از دبيركل سازمان كنفرانس اسلامي درخواست مي نمائيم تا گزارش اين اجلاس و بيانيه اصفهان را به طرق مقتضي در دستور كار اجلاس وزيران كه از 29 لغايت 31 خرداد 1385 (19 تا 21 ژوئن 2006) در باكو در جمهوري آذربايجان برگزار خواهد شد قرار داده.
16- مراتب سپاسگذاري خود را از دولت جمهوري اسلامي ايران به خاطر ميهمان نوازي سخاوتمندانه و برگزاري فوق العاده اولين اجلاس روساي پليس كشورهاي اسلامي ابراز مي نمائيم.
نظر شما