به گزارش خبرگزاري مهر ، محققان دانشگاه تنسي اعلام كردند: هر گونه اختلال در خواب باعث بر هم خوردن تعادل در ترشح هورمونها شده و اين اختلال در توازن هورمونها موجب مساعد شدن زمينه ابتلا به سرطان مي شود.
كم خوابي از طرف ديگر تنظيم دستگاه ايمني بدن را نيز برهم زده و موجب مي شود بدن مقاومت كمتري در مقابل بروز بيماريها داشته باشد.
تحقيقات نشان داده است كه در زنان مبتلا به سرطان سينه ، ميزان برخي از هورمونها به ويژه هورمون استرس در هنگام عصر و شب بالاتر است و تنشهاي ناشي از بدخوابي و بي خوابي در توازن هورمونها اختلال بيشتري ايجاد مي كند.
در ضمن ، هنگام خواب هورمونهايي ترشح شده كه موجب آرامش بدن و فكر شده و همين امر به تعادل در بدن و جلوگيري از بروز سرطان كمك مي كند.
محققان توصيه مي كنند زناني كه شب كار مي كنند و شيفت كاري آنان شبانه است ، يا طبق عادت تا نيمه هاي شب بيدار مي مانند و دير به رختخواب مي روند ، به سبب اختلال در خواب تعادل ترشح هورموني شان بر هم خورده و بيشتر در معرض ابتلا به انواع سرطان به ويژه سرطان سينه قرار خواهند گرفت.
البته خواب خوب و راحت علاوه بر ايجاد آرامش در بدن ، هورمون زنانه استروژن را نيز ايجاد مي كند كه در جلوگيري از بسياري از سرطانها در زنان موثر است.
نظر شما