به گزارش خبرگزاري مهر ، عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز در جريان برگزاري هفدهمين كنگره فيزيوتراپي ايران، ضمن هشدار به نوجوانان و جوانان در اين مورد ، تاكيد كرد: علاوه بر تاثير مخرب كوله پشتي هاي سنگين بر ستون فقرات ، استفاده غلط از آن نيز مي تواند آسيب هايي جدي در پي داشته باشد.
به گفته دكتر علي قنبري ، بهترين شكل استفاده از كوله پشتي ، از انواع داراي دو بند و به صورت دو طرفه ( روي هر دو شانه) است كه متاسفانه امروزه اكثر دانش آموزان و دانشجويان به دليل پيروي از مدهاي روز به صورت يك طرفه و روي يك شانه از اين نوع كيف ها استفاده مي كنند كه باعث انحرافات ستون فقرات و زمينه ساز دردهاي ناحيه كمر و گردن در دوران بزرگسالي مي گردد.
وي تصريح كرد: بر اساس تحقيقاتي كه در ميان 1200 دانشجو در رده سني 24-18 سال در دانشگاه East Anglia در شهر نوريژ انگلستان و به صورت اينترنتي انجام شد مشخص گرديد گروهي كه دردوره نوجواني كيفهاي خود را به صورت يك طرفه حمل مي كردند ، دردوره بزرگسالي دردهاي عضلاني و اسكلتي بيشتري را گزارش مي كردند و نتيجه ديگر اين تحقيق نشان داد دانشجوياني كه در طور منظم ورزش انجام نمي دادند نيز بيشتر در معرض اين دردهاي شايع قرار داشتند.
قنبري به نوجوانان كه در سن رشد قرار داشته و ستون فقرات آنها متاثر از عوامل محيطي است توصيه كرد از كيفهاي داراي دو بند و به صورت دو طرفه استفده كرده و از حمل كيفهاي با وزن زياد و با مدت زمان طولاني اكيد خودداري كنند و ورزش منظم و حداقل سه بار درهفته را در برنامه خود بگنجانند.
وي رعايت نكات ديگري چون قرارنگرفتن طولاني مدت پشت ميز كامپيوتر و در برابر تلويزيون و داشتن تحرك كافي در زندگي را راهي براي تندرستي و پيشگيري از چاق شدن بي رويه در نوجوانان و جوانان عنوان كرد.
نظر شما