۴ آبان ۱۳۸۲، ۱۴:۴۰

چهارم آبان؛آغاز اسارت خرمشهر (12)

مسجد جامع نماد پايداري و مقاومت

مسجد جامع نماد پايداري و مقاومت

گروه دفاع مقدس خبر گزاري مهر : مسجد جامع خرمشهر شاهد خوبي برجنايات و تجاوزگري بعثي هاست و در طول جنگ همانند قلب شهر مي تپيد و همچنان تا آخرين روزهاي سقوط خرمشهر مركزيت خود را حفظ كرد تا آنكه نماد حماسه و مقاومت شد.

مساجد و حسينيه ها و تكايا از روزهاي اول هجوم ، پايگاه و پناهگاههاي رزمندگان و مردم شده بود . اين مكانها با توجه به نقش فعالي كه قبل از پيروزي انقلاب در مقابله با رژيم منحوس پهلوي و نيز در مقابله با گروهكها در بعد از پيروزي انقلاب داشته اند ، در مقابله با دشمن بعثي نيز نقش اصلي را ايفا مي كردند . با اشاره " محمد جهان آرا " فرمانده سپاه خرمشهر ، نيروهاي سپاهي و بسيجي در مساجد و حسينيه ها اقدام به سازماندهي و تسليح مردم مي كردند  كه به اين ترتيب گروههاي مختلف مقاومت پايه گذاري شده ، شكل گرفتند .

در ميان مساجد ، مسجد جامع به خاطر جامعيت ، نقش محوري اش در طول انقلاب و موقعيت مكاني نقش اصلي را به عنوان مركز پشتيباني و سازماندهي نيروهاي مردمي پيدا كرده بود و چون قلب شهر مي تپيد به گونه اي كه در طول مقاومت خرمشهر ، با اين كه پايگاههاي مختلف به تدريج زير آتش دشمن منهدم شدند ، مسجد جامع تا آخرين روزها همچنان مركزيت خود را حفظ كرده بود . در واقع مسجد جامع پناهگاه و ميعاد گاهي بود كه نقش اصلي اش با هجوم دشمن آغاز شده بود طوري كه هركس پناهي مي جست و يا مي خواست از اوضاع اطلاعي بيابد ، يا خود را آماده مقابله با دشمن نمايد ، يا به آسيب ديدگان كمك كند ؛ يا در پي آشنايانش باشد ، يا به دارو نياز دارد رو به مسجد مي آورد . حتي بسياري از شهيدان و مجروحان را هم به انجا آورده بودند گويي همه مردم باور دارند كه :"مسجد سنگر است ، مساجد را حفظ كنيد "

کد خبر 33039

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha