حجت السلام دكتر محمدعلي ايازي در گفتگو با خبرنگار "مهر" يادآور شد: بخشيدن اشتباه ديگران، مقابله به مثل نكردن با آنان و برقراري ارتباط و نگسستن پيوند با آنها مواردي است كه در اسلام بيش از هر دين ديگري به آنها توجه شده است.
حجت الاسلام ايازي با اشاره به اينكه اخلاق مجموعه اي از رفتارهايي است كه با كرامت انساني سازگار بوده و از رشد شخصيتي و فرهنگي او حكايت مي كنند، افزود: مهم ترين آموزه اخلاقي اين است كه آنچه را براي خود مي پسنديم براي ديگران نيز بخواهيم و برعكس.
وي با اشاره به اينكه مباني و تعاليم اخلاقي در زمانهاي مختلف قابل تغيير هستند، گفت: رشد و تكامل بشر موجب توسعه آداب اخلاقي مي شود براي نمونه رهبانيت در دنياي فعلي بي معني است و اين تغييرات نشان دهنده گستردگي، شفافيت و كاربردي بودن تعاليم اخلاقي است .
حجت الاسلام ايازي افزود : اخلاق بايد جزئي نگر باشد براي نمونه در تعاليم ما آمده با ديگران بلند سخن نگوييم و يا آنان را از فاصله دور صدا نزنيم كه همه اينها توجه به امور جزئي و به ظاهر ناچيز است.
حجت الاسلام ايازي در مورد عوامل تأثيرگذار بر اخلاق گفت: اخلاق نيازمند تعليم و تعلم است و عوامل فردي و اجتماعي بسياري بر آن تأثير مي گذارند كه از آن ميان مي توان به مسائل فرهنگي، اقتصادي، اجتماعي و سياسي اشاره كرد.
رشد اخلاق اسلامي نيازمند تعليم و تربيت است و عوامل فردي و اجتماعي بسياري بر آن تأثير مي گذارند كه از آن ميان مي توان به مسائل فرهنگي، اقتصادي، اجتماعي و سياسي اشاره كرد.
کد خبر 331444
نظر شما