اعتراض و افشا گري امام خميني ره عليه پذيرش كاپيتولاسيون :
امام خميني( ره) چهارم آبان 1343 در پيامي به ملت ايران تاكيد كردند : بر اساتيد دانشگاه است كه جوانان را از آنچه زير پرده است مطلع كنند. بر جوانان دانشگاهي است كه با حرارت با اين طرح (اشاره به تصويب لايحه كاپيتولاسيون) مفتضح مخالفت كنند، با آرامش و با شعارهاي حساس مخالفت دانشگاه را به ملتهاي دنيا برسانند. بر دانشجويان ممالك خارجه است كه در اين امر حياتي كه آبروي مذهب و ملت را در خطر انداخته ساكت ننشينند.
حق قضاوت كنسولي حقي است كه از سوي يك كشور ( كه معمولا تحت الحمايه يا تحت قيمومت است ) به كشور ديگري اعطا مي شود . بر اساس اين حق تمامي اتباع كشور صاحب حق در كشور معطي حق ، توانايي انجام هرگونه جرمي را دارند و دادگاههاي كشور معطي حق صلاحيت رسيدگي به جرايم افراد كشور مزبور را ندارند .
اشغال خرمشهر توسط قواي متجاوز بعثي عراق :
تجاوز ارتش عراق به ايران با استمداد 48 يگان سازماندهي شده ،وبا برخورداري از پشتيباني 800 قبضه توپ ، 5400 دستگاه تانك و نفربر ، 400 قبضه توپ ضدهوايي ، 366 فروند هواپيما و 400 فروند بالگرد انجام پذيرفت . مقصود رهبران عراق از تجاوز اين بود كه با شكست نظامي ايران اهداف خود مبني بر فسخ قرارداد 1975 ، تجزيه استان خوزستان و در نهايت براندازي نظام جمهوي اسلامي را تأمين نمايند . بر همين اساس لشكرهاي 1 مكانيزه و 10 زرهي با پيشروي در منطقه غرب رودخانه كرخه ، در عرض چهار روز ، فاصله 80 كيلومتري مرز تا رودخانه را پشت سر گذاشتند . در محور بستان –سوسنگرد لشكر 9 زرهي با اشغال بستان و محاصره سوسنگرد و حميديه ، به نزديكي اهواز رسيد كه با دفاع رزمندگان اسلام ، اقدام به عقب نشيني كرد . در محور جنوب غربي اهواز هم لشكر 5 مكانيزه عراق بعد از تصرف جفير و پادگان حميد تا منطقه نورد در 15 كيلومتري جنوب اهواز پيشروي كرد و براي اشغال آبادان و خرمشهر وارد عمل شدند كه بر اثر مقاومت مردم در خرمشهر تا چهارم آبان (به مدت 34 روز) دشمن نتوانست اين شهر را تصرف كند .تااينكه سرانجام در چنين روزي در سال 1359 خرمشهر به اشغال قواي بعثي در آمد .البته تداوم مقاومت مردم در خرمشهر توان زيادي از دشمن گرفت و اشغال اين شهر با تأخير و خسارت فراوان براي دشمن همراه شد .
به همين منظور ارتش عراق براي تصرف خرمشهر تيپ 33 نيروي مخصوص را در نظر گرفت ولي با همين مقاومت مردمي ، سرانجام پس از 34 روز جنگ و گريز و با اختصاص 2 لشكر موفق به اشغال خرمشهر شد . نيروهاي لشكر 3 عراق در 19 مهر 1359 با عبور از رودخانه كارون در موقعيتي كه هيچ گونه مواضع دفاعي در اين منطقه وجود نداشت ، شهر آبادان را به محاصره درآوردند . عراقيها در اين مرحله بيش از 15000 كيلومتر مربع از اراضي ايران را به اشغال خود درآوردند . مقاومت نيروهاي مردمي و سپاه و عناصر ژاندارمري و ارتش در سوسنگرد و فرمان امام براي شكستن محاصره شهر آبادان ، طرح دشمن را عقيم گذاشت . در اين مرحله بيشترين فشار ارتش عراق بر اشغال آبادان متمركز شد . صدام اميدوار بود با اين اقدام و تصرف ساحل شمالي رودخانه اروند ، به حداقل اهداف خود مبني بر لغو قرارداد 1975 دست يابد .
افتتاح مراكز تلويزيوني :
در چنين روزي در سال 1347 مركز تلويزيوني بندر عباس راه اندازي شد . همچنين در چنين روزي در سال 1348 مركز تلويزيوني فارس به مرحله بهره برداري رسيد . سال بعد ( 1349 ) نيز در همين روز از دو مركز تلويزيوني كرمانشاه و همدان بهره برداري به عمل آمد . همچنين در همين روز در سال 1348 تلوزيون ملي ايران به شبكه تلويزيوني جهاني از طريق ماهواره مخابراتي راه يافت .
تولد محمدر ضا پهلوي وسالگرد تاجگذاري او :
محمد رضا پهلوي شاه مخلوع ايران در چنين روزي متولد شد. وي در بيست سالگي پس از استعفاي رضاخان و در اواخر شهريور 1320 ه.ش. در مقام سلطنت قرار گرفت . پس از تبعيد رضا خان به علت فروپاشي دستگاه اداري و حاكميت اختناق و اضمحلال نيروي نظامي محمدرضا نتوانست با همان قدرت به حكومت و ديكتاتوري پدر ادامه دهد و لذا يك دوره آزادي هاي نسبي در كشور به وجود آمد . در سايه آزادي هاي بوجود آمده فعاليت هاي سياسي گسترده اي شكل گرفت كه در نهايت به نهضت ملي شدن نفت شد . در دوره محمد رضا ، حضور بيگانگان از جوانب محتلف در كشور افزايش يافته بود . در اين دوره شوروي توانست حزب توده را تشكيل و رونق دهد. همچنين هيئت حاكمه در اختيار انگليس بود، و به همين دليل وي احزابي را براي مقابله با توده شكل داد. پس از ملي شدن نفت ايران ، دكتر محمد مصدق در ارديبهشت سال 1330 نخست وزير ايران شد و در تير ماه سال بعد كه شاه حاضر نشد وزارت جنگ را به او بدهد از قدرت استعفا كرد . پس از اين واقعه ماجراي قيام سي تير به وجود آمد و مصدق بار ديگرقدرت را در دست گرفت و شاه مجبور شد كه پس از مدتي به آمريكا برود . در اين دوره و پس از اختلاف ميان رهبران نهضت ملي ايران ، كودتاي 28 مرداد 1332 توسط دولت آمريكا شكل گرفت و شاه دوباره و اين بار با تصميم به اتخاذ وضعيت ديكتاتورمابانه شديد تري گام به قدرت نهاد . وي از اين پس به دليل فقد پايگاه مردمي ، گرايش شديد تري به آمريكا پيدا كرد و خواست كه در ايران نيز ارزش هاي غربي را حكم فرما نمايد . دراين روند او دست به اقدامات گوناگوني در حوزه هاي مختلف اقتصادي و اجتماعي زد اما در اين طريق صرفا در جهت خوشامد دول غربي گام بر مي داشت تا جاييكه عملا ايران را به كشوري تحت الحمايه آمريكا تبديل كرد . او در حوزه سياسي عملا هيچ گونه تغييري بوجود نياورد و قدرت را در موضع خود متمركزتر ساخت . وي در مصرف بودجه سرانه مملكت براي اميال شخصي هيچگاه فروگذار نكرد . نمونه چنين امري ، جشن سالگرد تاجگذاري اوست كه در چنين روزي در سال 1347 بر گزار شد . وي با وجودي كه فقر و گرسنگي در كشور حكمفرما بود ، در چهل هفتمين سالگرد تولد خود طي مراسمي پرخرج ، تاج شاهي را بر سر نهاد .
استقلال نروژ از سوئد :
نروژ كشوري است كوهستاني در شمال اروپا در شبه جزيره اسكاندياوي و به مساحت 324219كيلومتر مربع . نژاد مردم اين كشور سفيد ( ژرمن ) و زبان رايج ميان آنان نروژي است و غالب آنان از مذهب پروتستان پيروي مي كنند . نوع حكومت اين كشور مشروطه سلطنتي است كه در سال 1905ميلادي تشكيل شد . اين كشور در چنين روزي در سال 1814 ميلادي از سوئد مستقل شد . نروژ در 27 نوامبر سال 1945 ميلادي به عضويت سازمان ملل متحد در آمد . پايتخت آن اسلو نام دارد .
روز ملي اتريش :
اتريش كشوري است در مركز اروپا به مسات 83849 كيلومتر مربع . رود دانوب كه از شمال غربي به جنوب شرقي اين كشور پوشيده از جنگل جريان دارد ، كوههاي كارپات را از آلپ جدا مي كند و تنها پل ارتباطي اين كشور به درياي سياه است . مردم اين كشور از نژاد سياه ژرمن بوده و به زبان آلماني تكلم مي كنند . نود در صد مردم اين كشور پيرو مذهب كاتوليك و شش در صد از آنان پيرو مذهب پرو تستان اند . . اطريش در چهاردهم دسامبر سال 1955 ميلادي به عضويت سازمان ملل متحد در آمد . حكومت آن جمهوري ا ست و پايتخت آن وين نام دارد .
پايان جنگ خليج ليت :
در چنين روزي در سال 1944 ميلادي و در اثناي جنگ جهاني دوم جنگ خليج ليت پايان يافت . اين جنگ با پيروزي نيروهاي آمريكايي خاتمه يافت . به گفته مورخان پس از اين پيروزي ، جنگ جهاني دوم به گوشه اي ديگر كشيده شد .
چرچيل به قدرت رسيد :
در چنين روزي در سال 1951 ميلادي وينستون چرچيل به عنوان نخست وزير بريتانياي كبير برگزيده شد . سر وينستون چرچيل از چهره هاي در خشان تاريخ سياسي انگلستان است . او به هنگام جنگ جهاني دوم و همچنين در زمان متلاشي شدن دولت عثماني در ايجاد كشور هاي اردن و عراق نقش مهمي ايفا كرد .
بر كناري وزير دفاع روسيه :
در چنين روزي در سال 1957 ميلادي شوروي سابق اعلام كرد مارشال جرجي ژوگف وزير دفاع اين كشور انجام وظايف خود را كنار نهاده و رسما استعفا كرده است .
پيشنهاد براي پايان دهي بحران تسليحاتي كوبا :
در چنين روزي در سال 1962 ميلادي شوروي سابق پيشنهادي به آمريكا مبني بر يايان دهي بحران تسليحاتي كوبا ارايه كرد . شوروي پيشنهاد كرد در صورتي كه آمريكا طرح انزواي كوبا به كناري نهد ، در اتخاذ سلاحهاي اصلي كوباييان و خروج آنها از كوبا تمهيداتي را خواهد انديشيد .
پيش بيني اتمام جنگ در ويتنام :
در چنين روزي در سال 1972 هنري كيسنجر مشاور امنيت ملي رييس جمهور آمريكا اعلام كرد : جنگ در ويتنام تا چند روز ديگر به پايان خواهد رسيد .
نخستين ديداريك مقام مصري از آمريكا :
در چنين روزي در سال 1975 ميلادي انور سادات به عنوان نخستين رييس جمهور مصري بطور رسمي از ايالات متده آمريكا ديدار كرد .
به زمين نشستن شاتل فضايي :
در چنين روزي در سال 1977 ميلادي شاتل فضايي تجربي اينتر پرايز بطور موفقيت آميزي در منطقه كاليفرنيا ي آمريكا به زمين نشست.
ديدار مقام ارشد رژيم صهيونيستي از مصر :
اسحاق ناون ريس جمهور رژيم اشغالگر قدس در چنين روزي در سال 1980 ميلادي براي نخستين بار با مقامات مصري در اين كشور ديدار كرد .
امضاي قرار داد صلح بين رژيم صهيونيستي و اردن :
اسحاق رابين نخست وزير رژيم صهيونيستي در چنين روزي در سال 1994 ميلادي با عبدالسلام مجالي از اردن قرار داد صلح امضا كرد .
امضاي موافقت نامه واي ريور :
در چنين روزي در سال 1998 توافق نامه واي ريور ميان عرفات رييس تشكيلات خود گردان فلسطيني و بنيامين نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي امضا شد .
پايان واقعه تئاتر مسكو :
در چنين روزي در سال 2002 ميلادي نيروهاي دولتي روسيه پس از وقوع ماجراي گروگانگيري در تئاتر مسكو با ادخال گاز در اين محل خواستار تسليم گروگانگير ها شدند . اين گاز باعث مرگ 116 گروگان شد و همه 50 گروگانگير(جدايي طلبان چچن) بدليل مسوميت ناشي از گاز و جراحت هاي ناشي از سلاح گرم كشته شدند .
تولد دسيدريوس اراسموس :
اراسموس نويسنده و فيلسوف هلندي در چنين روزي در سال 1466 ميلادي به دنيا امد . در ستايش ديوانگي عنوان مهمترين اثر علمي اوست . وي با آنكه خود مردي مذهبي بود ولي با تعصبات احمقانه مخالفت مي كرد و از اين رو خشم اولياي متعصب كليساي آن روز گار را بر انگيخت . اراسموس مي گفت بهترين راهنماي اخلاقي انسان عقل اوست و ماخذ و مبناي عمده مسيحيت عيسي مي باشد . وي با فلاسفه مدرسي مخالف بود و آن را مغز هاي كهنه و از كار افتاده مي ناميد . او خواستار فلسفه اي بود كه چون نسيمي از روشنايي بر عالمي كه در ظلمت غرق شده است بوزد . وي در سال 1536 ميلادي دار فاني را وداع گفت .
تو.لد دمونيو اسكارلانتي :
اين آهنگساز ايتاليايي در چنين روزي در سال 1685 ميلادي به دنيا آمد . وي هرپسكورديست هم بود .
تولد جرج دانتون :
در چنين روزي در سال 1759 ميلايد جرج دانتون رهبر انقلابيون فرانسه ديده به جهان گشود . دانتون از انقلابيون بزرگي بود كه در راه استقرار برابري ، برادري و آزادي در جامعه آن زمان ( قبل از سال 1789) فرانسه تلاش هاي فراواني را به انجام رساند . اين تلاش ها سرانجام به نتيجه رسيد و انقلاب فرانسه به پيروزي منتهي شد اما وي در دادگاهي فرمايشي به دست روبسپير ( رييس محكمه ترور ) به وسيله گيوتين اعدام شد .
تولد چارلز اسپراگ :
در چنين روزي در سال 1791 ميلاي اسپراگ شاعر آمريكايي ديده به جهان گشود . "كنجكاوي "عنوان مهمترين اثر اوست .
تولد لئون تروتسكي :
در چنين روزي در سال 1879 ميلادي لئون تروتسكي انقلابي روسي در خانواده اي يهودي چشم به جهان گشود متولد شد . وي نخستين رييس جمهور شوروي سابق نيز بود . تروتسكي در اثر فعاليت هاي سياسي و انقلابي به سال 1902 ميلادي به انگلستان گريخت و در آنجات با لنين و پلخانوف آشنا شد . بعد از انقلاب اكتبر روسيه وي به عضويت شوراي كميسر هاي مردم و كميسر امور خارجه تعيين شد و پيمان صلح برست ليوتسك را با آلماني ها در سال 1918 ميلادي امضا كرد . وي عليرغم پاره اي اختلافات به لنين وفادار ماند . اما در زمان استالين به سالا 1927 ميلادي از حزب كمونيست اخراج و به خراج كشور تبعيد شد . او از سال 1937 ساكن مكزيك شد و سرانجام نيز در 21 اوت 1940 به اشاره استالين با تبر به قتل رسيد .
تولد فرانسوا ميتران :
ميتران رييس جمهور فرانسه در چنين روزي در سال 1916 ميلادي ديده به جهان گشود . ميتران سياستمدار سوسياليست و رييس جمهور فرانسه در جنگ جهاني دوم از جمله نيروهاي رزمنده مقاومت آن كشور بود و در سالهاي دهه 1950 در پست هاي مختلف كابينه فرانسه خدمت كرد . با پيوستن وي به حزب سوسياليست به رهبري آن رسيد و در بالا بردن قدرت حزب بسيار كوشيد . او پس از يكبار شكست دربرابر ژيسكار دستن به سال 1974 ميلادي در انتخابات رياست جمهوري 1981 فرانسه وي را شكست داد و نخستين رييس جمهور سوسياليست فرانسه شد . با پيروزي در انتخابات 1988 ژاك شيراك را شكست داد و براي يك دوره هفت ساله ديگر در مقام رياست جمهوري فرانسه ابقا گرديد .
ترور رييس جمهور كره جنوبي :
در چنين روزي در سال 1979 كيم يائه كيو رئيس سازمان اطلاعات و امنيت كره جنوبي ، پارك چونگ هي رئيس جمهور اين كشوررا با شليك گلوله كشت . پارك چونگ هي به هنگام مرگ 62 سال داشت .
كيت كنري :
در چنين روزي در سال 1945 ميلادي كيت كنري نويسنده بر جسته آمريكايي متولد شد سانتيني بزرگ و ملكه تايدز ناوين مهمرتين آثار اويند
نظر شما