۴ آبان ۱۳۸۲، ۱۴:۴۸

صبح امروز در نشست مطبوعاتي برنامه ملي مطالعات جهاني عنوان شد :

دكتر نهاوند يان: سايت اينترنتي "مطالعات جهاني شدن" راه اندازي خواهد شد

در كمتر از يك ماه سايت اينترنتي مربوط به برنامه ملي "مطالعات جهاني شدن" راه اندازي خواهد شد ، همچنين خبرنامه اي نيز منتشر خواهد شد تا اطلاعات لازم به طور مناسب در اختيار پژوهشگران قرار بگيرد .

به گزارش خبرنگار فرهنگي "مهر" دكتر محمد نهاونديان مديربرنامه ملي" مطالعات جهاني شدن" در نشستي خبري درباره اين موضوع گفت : جهاني شدن است . پديده جهاني شدن در ابعاد مختلف جنبه هاي گوناگون فردي، اجتماعي را تحت تاثير قرار داده و آثار مثبت و منفي در انتخاب هاي ما در ابعاد اقتصادي، سياسي، و فرهنگي مي گذارد . لازمه برخورد آگاهانه با پديده جهاني شدن و سياست گذاري درباره آن مطالعه جامع درباره ابعاد مختلف آن است .

وي افزود : برخي از مسائل مباحث اقتصادي كه در پديده جهاني شدن مورد توجه قرار دارد را مي توان چنين برشمرد  :  ارتباط صنايع با تكنولوژي جهاني ، وصل شدن بازارها به بازار جهاني، و دست يافتن صادر كنندگان به بازار جهاني كالا و خدمات . در مباحث فرهنگي نيز مسائلي همچون : اينترنت، رسانه هاي بين المللي، مساله مهاجرت مغزها، اثر گذاري و اثرپذيري از نظام آموزش جهاني ، تاثير پذيري خانواده از تغيير الگوهاي رفتاري وجود دارند . برخي از مباحث و مسائلي را كه در حوزه سياست در مواجهه با پديده جهاني شدن مطرح شده اند نيز مي توان چنين عنوان كرد : محدوديت در تعريف حاكميت ملي، قدرت بيشتر مجامع و عناصر بين المللي، ارتباطات هر چه بيشتر انسانها و ... .

دكتر نهاونديان ادامه داد : در برخورد با اين پديده نبايد يك سويه نگاه كرد ، يعني نبايد نگاه تهديد محور يا فرصت محور به اين پديده داشت ، بلكه، نگاه قابل توصيه در اين عرصه نگاه راهبردي است كه در آن بايد هم فرصت ها ديده شود و هم تهديدها؛ و طبعا براي استفاده از فرصت ها و اجتناب از تهديدها برنامه و طرح جامعي لازم است . در برنامه هاي كلاني كه در كشور ما تهيه و تدوين مي شود هر يك از دستگاه هاي اقتصادي، سياسي، و فرهنگي فقط به يك جنبه توجه مي كنند در حالي كه بايد به همه جوانب توجه كرد .

دكتر نهاونديان درباره تدوين طرح برنامه ملي جهاني شدن گفت : شوراي عالي انقلاب فرهنگي موضوع جهاني شدن را قابل مطالعه تشخيص داده و وظيفه اين مطالعه را بر عهده پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي قرار داده است . اين برنامه با مساعدت رياست محترم جمهور در يك سامان ويژه تحقيقات جامع جهاني شدن انجام خواهد شد . اين طرح با همكاري بيش از دويست نفر از محققان و پژوهشگران از دانشگاه ها و پژوهشگاه هاي مختلف در چهار بخش ، سي و پنج مبحث، و حدودا صدو چهل سر فصل صورت مي گيرد . تلاش شده است كه در اين حركت جمعي نوعي اجماع وجود داشته باشد ، چرا كه يكي از مشكلات ما در سياست گذاري ها نبود اجماع پس از به تصويب بوده است ؛ لذا اميدوارم كه در يك مديريت سامان يافته اين اجماع حاصل شود .

وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت : طبيعت اين كار، علمي و تحقيقاتي است ولي مصرف آن در سياست گذاري كشور و طرح هاي اجرايي است .  با حمايت رياست محترم جمهور از اين طرح ،  قرار شده است كه با حفظ ماهيت علمي و تحقيقاتي ، هماهنگي هاي لازم با دستگاه هاي اجرايي به عمل آيد . بعد فرهنگي اين برنامه پس از تدوين به شوراي عالي انقلاب فرهنگي،  و  بعد اقتصادي و سياسي آن به مجمع تشخيص مصلحت فرستاده خواهد شد تا در برنامه چهارم توسعه مورد استفاده قرار بگيرد .

 وي در پايان سخنان خود از رسانه هاي ارتباط جمعي خواست كه به وسيله اطلاع رساني و فراخوان تبليغاتي در همه حيطه هاي تخصصي به مجري اين طرح، يعني پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي كمك نمايند .  

 

 

کد خبر 33300

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha